Recoltarea de celule stem la nastere

Recoltarea de celule stem la nastere

celule stem, nastere,

Recoltarea de celule stem la nastere

Este recoltarea de celule stem doar un moft sau este solutia pentru a salva vieti? Afla acum!

In afara de “Recoltarea de celule stem la nastere”

Te-ar mai putea interesa si

– tags: celule stem, recoltare, transplant, nastere, gravida, cordonul ombilical, Doctor MiT, –

Transcript

Bine ati venit la Doctor MiT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa aflu adevarul din spatele miturilor ce spun ca taiatul sub limba te scapa de hepatita sau ca apa alcalina vindeca pacientii de cancer!
Legat de tratamentul neoplasmelor, mari sperante se pun terapia cu celule stem. Daca va spun de pe acum ca nici taiatul sub limba si nici apa alcalina nu au nici cea mai mica influenta asupra vreuneia dintre afectiunile pentru care sunt recomandate, ramane sa vedem care este realitatea legata de celulele stem si cat de argumentata este aceasta.

Haideti sa ne cunoastem mai bine subiectul – celulele stem. De cate tipuri sunt acestea?

  1. embrionare
  2. Tinere
  3. adulte sau
  4. De fapt trec prin toate aceste stadii de dezvoltare?

Oarecum firesc, acestea sunt stadiile prin care celulele stem se maturizeaza. Embrionare pana la faza de embrion a viitorului copil, tinere la momentul nasterii si apoi adulte pe masura ce avansam in viata.

Care tip de celule credeti ca este recoltat de catre medici?

  1. embrionare
  2. Tinere
  3. adulte sau
  4. Atat tinere cat si embrionare?

Pentru ca recoltarea si studiul pe celulele stem embrionare este foarte limitat atat de legislatie cat si de credintele religioase, utilizarea celulelor stem se face doar din segmentul celor tinere si adulte.
Care sunt insa cele mai “bune”? Primele celule stem din viata noastra sunt toti-potente adica se pot transforma usor si rapid in absolut in orice tip de tesut a corpului nostru. Acestea sunt celulele stem embrionare care se transforma in viata intra-uterina in celule stem tinere. Dar dupa cum stim acum, celulele stem embrionare nu pot fi recoltate asa ca ne uitam la un tip de celule pluripotente adica ce pot deveni celule ale corpului nostru – si sa nu uitam ca suntem alcatuiti cam din 200 de tipuri celulare 🙂

Pentru a vedea care celule stem sunt mai bune pentru utilizare in tratament de fapt trebuie sa raspundem intrebarii: care celule stem sunt “mai” pluripotente?

1. cele tinere sau 2. Cele adulte?

Celulele pe care ni le dorim atunci cand vorbim de un transplant de celule stem sunt cele tinere, neafectate de mediul extern, de numarul de replicari sau de obiceiuri nesanatoase precum fumatul sau consumul de alcool.

Utilitatea celulelor stem

Ca un prim rezumat, intelegem acum ca celulele stem cele mai interesante pentru terapiile medicale sunt cele tinere adica cele ce pot fi recoltate la un singur moment din viata si anume la nastere.

Dar ce dovezi exista in sprijinul afirmatiei ca celulele stem sunt utile in tratamentul bolilor amenintatoare de viata?

  1. primul pacient vindecat de infectia HIV si de SIDA se datoreaza transplantului cu celule stem
  2. Mai mult de 35,000 de pacienti au beneficiat de transplantul cu celule stem
  3. numarul de transplanturi la copii cu celule stem recoltate la nastere a depasit, in Statele Unite, numarul de transplanturi clasice de maduva tot la copii sau
  4. Sa fim optimisti si sa credem ca toate aceste afirmatii sunt reale?

Daca nu indrazneati sa credeti ca al patrulea raspuns este corect desi va doreati asta, este datoria mea sa va incurajez: da, toate raspunsurile sunt corecte!

Importanta vitala a celulelor stem

Exista cativa pacienti care deja care au fost vindecati de infectia HIV cu ajutorul transplantului cu celule stem. Exista un procent de 1%, doar din populatia caucazian, a care prezinta mutatia delta 32 a receptorului C C R 5 de pe celulele sistemului imun care nu permite virusului HIV sa le infecteze si prin urmare pacientul se vindeca precum in cazul lui Timothy Ray Brown, cel mai cunoscut pacient vindecat de SIDA.

Da, pana la inceputul anului 2018 au fost realizate mai mult de 35,000 de transplanturi cu celule stem in intreaga lume. Asteptam in continuare provincia, adica Romania… Insa, umbla zvonul ca nu suntem departe de primul transplant cu celule stem recoltate la nastere facut la noi in tara.
Si, iarasi da, Statele Unite, care au nenumarate banci de celule stem, din arata ca viitorul terapiei bolilor grave este strans conectat cu celulele stem recoltate la nastere.

Concluzii:

Si ca ultima informatie pe care v-o ofer acum la finalul episodului Doctor MiT impartasesc cu voi faptul ca celulele stem hematopoietice adica cele recoltate din sangele cordonului ombilical sunt folosite ca terapie standard pentru mai mult de 80 de boli cu potential letal precum leucemiile si limfoamele si ca celulele stem mezenchimale, cele din tesutul de cordon ombilical, sunt starurile unor studii clinice ce vizeaza tratarea diabetului, infarctului, sclerozei multiple sau a Alzheimerului.

Va recomand din inima site-ul companiei Stem Sure pentru a afla mai multe despre Timothy Ray Brown, pentru a vedea cum se recolteaza celulele stem sau pentru a descarca lista celor 80 de boli grave tratabile cu celulele stem recoltate la nastere.
Iar pentru alte curiozitati medicale vizitati pagina de Facebook a emisiunii sau accesati doctormit.ro

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MiT!

O emisiune oferita de catre Stem SURE – Banca Engleză de Celule Stem.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Tuse, Meltus,
Anterior
Tuse iritativa sau productiva? Iata remediul natural!
Limba geografica
Urmator
Limba geografica este un semn al cancerului?

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Recoltarea de celule stem la nastere