Exista placa de par cu turmalina! Stii de ce este speciala?

Exista placa de par cu turmalina! Stii de ce este speciala?

placa de par cu turmalina, Remington,

Pietrele pretioase si frumusetea parului

Afla cum te poate ajuta placa de par cu turmalina in procesul de coafare al parului.

Te-ar mai putea interesa si

- tags: Placa de par, frumusete, turmalina, Remington, Doctor MiT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MiT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa cauta adevarul din spatele miturilor in care am fost imvatati sa credem: ca parul si unghiile cresc si dupa moarte sau ca vopseaua de par poate duce la pierderea lui.

Daca vreti sa aflati adevarul despre mitul cu cresterea unghiilor dupa moarte, vizitati doctormit.ro pentru a gasi respectivul episod. Astazi insa vorbim despre ceva mai frumos care poate fi de interes pentru domni dar si mai sigur pentru doamne si domnisoare.

Astazi o sa va arat cum o piatra semipretioasa va poate face parul sa arate incredibil daca este folosita corect si o sa raspund temerii ca foenul poate duce la despicarea varfurilor firelor de par. Dar inainte de orice, aveti idee de unde vine denumirea de foen pe care noi, romanii, o folosim pentru uscatoarele de par?

Ei bine, daca tot ce stiti din germana sunt versurile cu schneller-schneller, Wikipedia ne spune ca „foen-ul este un tip de vant descendent care apare pe versantul protejat al unui munte”. Dar cum nici germana nu mai e ce a fost, de fapt originea numelui vine din latina – favonius – adica „zefir” sau „vant caldut de primavara”. Dar ce caldut, ca uscatoarele de par baga un jet de aer de la 60 la 140 de grade Celsius - daca vorbim de cele din gama profesionala! Si la viteze de 120 de km/h cand ne gandim la cele mai moderne. Ca, deh, au motoare si de 2,000 de wati. In curand o sa vorbim si despre 4x4…

Temperatura optima de ingrijire a parului

Ideea este ca frica de despicare a firelor de par este una intemeiata si, de aceea, inginerii din spatele acestor dispozitive au gasit solutia: caldura si viteze ale vantului la care ti se ia carnetul insa hiper-controlate – unele foen-uri au sisteme de masurare a temperaturii parului de cateva ori pe secunda ca sa fie sigure ca totul e ok.

Deci daca nu folosesti un foen cu manivela ci unul modern, nu ai motive sa te temi ca parul tau va suferi in vreun fel.

Dar ce am vrut sa spun cu pietrele pretioase si frumusetea parului, acum ca ni l-am uscat stiintific?

Ei bine, nu ma refer la a pune pietre semipretioase in par ca sa-l faci frumos ci la a folosi turmalina pentru a-l indrepta, ondula ori ce vrei tu.

Stiu ca poate parea ciudat ca vorbesc despre turmalina insa veti afla imdiat de ce. Turmalina este un material natural primordial, obtinut prin presiuni si temperaturi uriase si are proprietati speciale. Cei pasionati de fotbal stiu turmalina de pe DFB-Pokal, Cupa Campionatului German de Fotbal care are 12 turmaline pe ea.

Insa mai important decat aceasta este faptul ca turmalina face parte din cele 10 clase de cristale piroelectrice care sunt simultan si piezoelectrice.

Cum contribuie turmalina la protejarea parului?

Tradus altfel, inseamna ca turmalina incalzita intre intre 150 si 230 de grade Celsius, incepe sa emita ioni. Daca ai fi un inginer cu o minte sclipitoare, te-ai gandi sa bagi turmalina intr-o placa de intins parul si astfel ionii negativi emisi de turmalina de pe suprafata placii ar anula electricitatea statica a parului si astfel l-ai putea indrepta sau curba dupa pofta inimii. Fara sa il stresezi sau supra-incalzesti.

Nu-I asa ca e minunat cand stiinta se pune in serviciul frumusetii? Evident ca v-ati prins ca acum exista placi de intins ori de ondulat parul, cu turmalina. Si ce e si mai bine, este faptul ca turmalina este un cristal atat de neted incat parul nu se prinde – curge repede si lin pe suprafatele incalzite, ca si cand nu I s-ar intampla nimic.

Azi am vorbit mai mult despre fizica decat despre medicina: 120 km/h, 2,000 de wati, efect piezoelectric si piroelectric. De fapt toate acestea fac ca astazi uscatoarele de par sa ne pastreze varfurile firelor de par asa cum le-a facut mama lor si sa ne intinda ori onduleze parul folosind milioane de ioni si pietre semipretioase precum turmalina.

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MiT!

O emisiune oferita de Remington.

Dr. Bogdan Ivanescu
Dr. Bogdan Ivanescu

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Anterior
Cum lucreaza antibioticele? #103
Dr. Alin Popescu,
Urmator
Dr. Alin Popescu

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Exista placa de par cu turmalina! Stii de ce este speciala?