TOP 5 MITURI POPULARE DESPRE CANCER

TOP 5 MITURI POPULARE DESPRE CANCER

Dr. Polixenia Iorga
Dr. Polixenia Iorga

Despre cancer:

Un articol de dr. Polixenia Iorga, medic primar de oncologie medicala, activand in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) si in cadrul Top Derm Clinics din Bucuresti. Dr. Iorga este membru in Societatea Europeana de Oncologie Medicala precum si in Societatea de Oncologie din Romania. Din 2021 Polixenia Iorga este un contribuitor important al platformei medicale Doctor MIT.

***

5. BIOPSIA SAU OPERATIA GRABESC RASPANDIREA CANCERULUI IN ORGANISM

Biopsie
Fragmente de biopsie de masa cerebrala

Ambele tipuri de interventii se realizeaza dupa protocoale stricte si sunt metode indispensabile pentru un diagnostic precoce (biopsia) si tratament (chirurgia).

4. COSMETICELE PROVOACA APARITIA CANCERULUI

Cosmetice
Cosmeticele sunt testate si retestate din perspectiva profilului de siguranta; alimentatia predominant carnivora ar trebui sa ne faca sa ne punem mai multe intrebari

Utilizarea de antiperspirante nu este incriminata in aparitia cancerului mamar dupa cum nici vopseaua de par nu accelereaza evolutia bolii.

3. POTI LUA DE LA CINEVA ?

Mit
Daca aceasta ar fi fost situatie reala probabil ca specia umana nu mai exista

Cancerul nu este o afectiune transmisibila ca afectiunile virale. Nu te imbolnavesti de cancer daca petreci timp cu o persoana care are aceasta boala, daca atingi obiecte comune si nici nu este necesara o distantare fizica. Persoanele care sufera de aceasta afectiune au nevoie de suportul oferit de familie si de prieteni pentru ca timpul petrecut impreuna repezinta un ajutor important.

Exista insa cancere determinate de virusuri, care virusuri se pot transmite mai departe:

2. SUPLIMENTELE ALIMENTARE SI DIVERSELE EXTRACTE DE PLANTE VIDECA NEOPLASMELE

Ulei de canabis, cancer,
Uleiul de canabis sau alte derivate din marijuana sunt promovate ca solutia tratarii “prietenoase” a cancerului

Aceste tratamente pot fi chiar daunatoare in timpul terapiei anticancer ca urmare a interactiunii cu citostaticele / imunoterapia,  precum este, de exemplu, utilizarea uleiului de canabis de catre pacientii aflati in curs de imunoterapie.

Prin efectul antiinflamator al canabisului se exercita o influenta de inhibare a activitatii antitumorale a imunoterapiei si de aceea acesti pacienti au un raspuns slab la tratament si o supravietuire mai mica comparativ cu cei care nu folosit uleiul de cannabis.

Intrebati medicul oncolog curant inainte de a le utiliza orice alta substanta sau produs decat cele recomandate de catre specialisti!

1. CONSUMUL DE ZAHAR AGRAVEAZA EVOLUTIA CANCERULUI

Zahar, cancer,
O solutie miraculos de simpla: “nu mai manca zahar si mor celulele canceroase”; da, probabil alaturi de toti neuronii ce se hranesc exclusiv cu glucoza...

Atat celulele canceroase cat si cele normale se hranesc cu zahar (glucoza) dar consumul de zahar nu accelereaza cresterea  si inmultirea celulelor canceroase precum nici lipsa aportului alimentar de zahar nu determina disparitia cancerului.

ATENTIE: consumul exagerat de zahar creste riscul greutatii supraponderale, obezitatea fiind factor favorizant pentru diverse cancere.

***

 

Dr. Polixenia Iorga
Un articol de dr. Polixenia Iorga

 

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Ibuprofen, COVID-19,
Anterior
ADEVARUL despre IBUPROFEN in tratamentul COVID-19!
separarea celulelor stem
Urmator
Este vitala separarea celulelor stem dupa recoltare!

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Avatar for Doina
    Doina
    06/02/2021 at 12:28 am — Răspunde

    Buna seara ,vreau sa ca intreb dacă știți în ce stadiu se afla cercetarea pentru obținerea unui tratament pentru hepatita b

    • 31/03/2021 at 7:02 am — Răspunde

      Iata cele mai noi informatii pe subiect, asa cum le-au prezentat colegii de la raportuldegarda.ro https://raportuldegarda.ro/ilc2020-obtinere-tratament-curativ-pentru-hepatita-cronica-b/


Back
SHARE

TOP 5 MITURI POPULARE DESPRE CANCER