Secretul antistres: bisglicinarea!! Partea a-II-a #55

Secretul antistres: bisglicinarea!! Partea a-II-a #55

Bine ați venit la Doctor MiT – Medicină pe limba ta!

 

Sunt doctor Bogdan Ivănescu și mi-am propus să vă aduc cele mai noi și mai interesante informații medicale!

Fiindcă astenia de toamnă se face simțită, am zis să dedicăm episoadele acestei luni unui subiect important: stresul și mai ales, soluțiile anti-stres.

Din nefericire, stresul este un ucigaș tăcut însă, din fericire, avem câteva soluții anti-stres foarte la îndemână.

Aș fi zis și simple, însă nu sunt simple pentru că nici numele uneia dintre ele nu este: magneziul bisglicinat!

Am promis în episodul trecut să vă explic de ce s-ar gândi oamenii de știință să bisglicineze magneziul și de ce ar fi asta o super-soluție anti-stres.

Acum, fie vorba între noi, când vom diseca aici la Doctor MiT numele, veți vedea cât de simplu și de înțeles e de fapt.

Glicina vă sună cunoscut? Planta aceea cățărătoare, mov? Ei bine, glicina asta nu are nicio legătură cu subiectul nostru 😊 În formula chimică a soluției anti-stres magneziu bis-glicinat vorbim de fapt de aminoacidul glicină, cel mai mic aminoacid pe care îl știm.

Se iau doi astfel de aminoacizi și se îmbracă un ion de magneziu ca și când ai face o șaorma cu două lipii iar la mijloc e miezul gustos. Așa reușim să protejăm magneziul de acidul clorhidric din stomac și să îl livrăm la nivelul intestinului subțire unde să se absoarbă.

Iar așa avem două beneficii: biodisponibilitatea crescută de care vorbeam în episodul trecut plus că scăpăm de efectele secundare neplăcute ca atunci când folosim variante standard de magneziu.

Iar legat de cantitatea de magneziu pe care o țintim, tot ce avem de făcut este să căutăm să avem între 12 și 14% magneziu per capsulă. Adică 100 mg de magneziu ar trebui să se găsească cam în 750 mg de magneziu bisglicinat, 110 mg de magneziu în 815 și tot așa, că la matematică stați bine 😊

Așa că putem înfrunta astenia de toamnă cu zâmbetul pe buze și cu magneziul bisglicinat între ele. Și la fel de bine și stresul de la serviciu.

Întreabă și cercetează! Și nu pierde Doctor MiT!

 

Te-ar mai putea interesa si

- tags: Medicina pe limba ta, magneziu bisglicinat, stres, KISS FM, Doctor MiT, -

Dr. Bogdan Ivanescu
Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Anterior
Secretul antistres: bisglicinarea!! Partea I #54
Urmator
Astenia de toamna - e pe bune? #56

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Secretul antistres: bisglicinarea!! Partea a-II-a #55