Stii ce magneziu bun sa iei?

Stii ce magneziu bun sa iei?

Magneziu bisglicinat, astenia de primavara,

MAGNEZIU BISGLICINAT

Afla in acest episod cum ne afecteaza astenia de primavara si cum putem suplimenta deficitul de minerale.

Te-ar mai putea interesa si

- tags: magneziu bisglicinat, Boost4Life, astenia de primavara, Doctor MiT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MiT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa va aduc cele mai noi si mai interesante informatii medicale!

Pe masura ce ne apropiem de venirea primaverii, ar trebui sa ne pregatim si de astenia asociata acestui anotimp, faimoasa astenie de primavara, care vine dupa ce tocmai am scapat de astenia de toamna!

Ambele astenii sunt manifestari psihice care au la baza niste cauze organice reale. Asa ca nu va mirati sau nu considerati ca sunteti slabi daca la debutul primaverii simtiti dureri de cap sau nu prea aveti chef de nimic. Asta e nimic pe langa ceea ce resimt altii.

Iar ceea ce vreau eu sa spun este ca numarul de sinucideri la suta de mii de locuitori, cum se calculeaza el statistic, variaza clar cu sezoanele, fiind la apogeu exact cand astenia de toamna si de primavara se instaleaza.

Astenia de primavara

Pentru ca acum discutia este mai potrivita legat de venirea vremii calde, vom povesti despre astenia de toamna intr-un episod mai incolo, insa va sunt dator cu explicarea asteniei de primavara.

Si ca sa o fac cat mai simpla si mai de inteles, cum credeti voi ca se simte ursul cand iese din barlog dupa hibernare? E rupt, va zic eu! Are ameteli, il dor toate si iese afara de nevoie, nu de placere.

La fel si la noi. Nu cam am fi hibernat desi activitatile noastre de exterior au fost mult limitate, insa corpul nostru cunoaste iarna temperatura constanta a sobei ori a caloriferului doar de cateva sute de ani. Deci in continuare, corpul ne trece metabolismul pe ceva similar hibernarii de unde si riscul de ingrasare iarna – chestie pe care o stim. 

Spre primavara ziua se lungeste si trebuie sa facem mai multe lucruri cu mai putina vitamina D in corp, ca doar n-am stat la solar in fiecare zi din cele 4 luni de vreme rece. Toate acestea afecteaza activitatea sinapselor iar pe aceasta o simtim mai ales la nivelul creierului.

Suplimentarea deficitului de magneziu

Ce e de facut? Pai, ar trebui sa compensam deficitele. Adica sa completam ceea ce ne lipseste. Daca legat de vitamina D putem lua suplimente dar, la fel de bine, putem sta mai mult la soare, cand vine vorba de magneziu, pe acesta nu il putem suplimenta decat daca il aducem fizic in cantitate mai mare in corp.

Ideea este ca intotdeauna ar trebui sa tintim catre solutiile care cu cel mai mic efort dau cel mai mare rezultat. Ca si cand in loc sa muncesti 22 de zile depui efort 11 si iei acelasi salariu. Nu stiu daca in viata noastra profesionala se poate asta insa in farmacologie se poate.

Iar aici intra in discutie ideea de magneziu bisglicinat. Poate parea greu de silabisit bis-gli-ci-nat insa daca v-ati prins de unde vine denumirea atunci va e usor sa si ziceti bisglicinat.

Va e cunoscuta glicina? Planta aceea cataratoare, mov? Ei bine n-are nici o legatura cu calul lui Vasile! Daca nu stiti gluma, vizitati pagina de Facebook a Doctor MiT si o gasiti. 

De fapt este vorba despre alta glicina, aminoacidul glicina, cel mai mic aminoacid care exista pe Pamant. Se iau doi astfel de aminoacizi si se inveleste cu ei un ion de magneziu ca si cand ai face o saorma cu doua lipii iar la mijloc ai miezul gustos. Asa se face bis-glicinarea magneziului.

Rolul ionului de magneziu

Daca va intrebati de ce am ascunde ionul de magneziu intre doi aminoacizi – bis – de glicina, de unde glicinarea, raspunsul s-ar putea sa il banuiti deja. Asa transportam magneziul prin acidul clorhidric al sucului gastric intr-un mod in care sa fie cat mai ferit.

Rezulta o biodisponibilitate crescuta a a acestui ion atat de important pentru mintea si, de ce nu, sufletul nostru. Adica organismul absoarbe cat de mult magneziu poate dintr-o capsula si atunci nu e nevoie sa luam cantitati mari de suplimente de magneziu. Asta inseamna mai putin efort pentru buzunar dar mai ales pentru ficat care nu trebuie sa proceseze prea multi excipienti.

Daca chiar va intereseaza datele stiintifice, stim ca avem de-a face cu magneziu bisglicinat atunci cand avem 12-14% magneziu curat per capsula. Ca sa stiti la ce sa va uitati!

In concluzie, oamenii de stiinta au gasit o solutie anti-stress prietenoasa cu noi ca sa trecem prin asteniile sezoniere, prin examene sau ca sa facem fata sfantului stress de la locul de munca!

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MiT!

Aceasta emisiune va este oferita de catre Magneziu Bisglicinat.

Dr. Bogdan Ivanescu
Dr. Bogdan Ivanescu

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Anterior
Stent sau bypass? Care e diferenta? #85
Urmator
De ce 90-60-90? Afla secretul! #86

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Stii ce magneziu bun sa iei?