Rejuvenarea vaginala

Rejuvenarea vaginala

REJUVENAREA VAGINALA

Cuprins:

 1. bazele tehnologiei Rigenera
 2. despre terapia cu microgrefe Rigenera pentru rejuvenarea vaginala

DEFINITIE

Dispozitiv consumabil Rigenera - Rigeneracon
Componente ale consumabilului Rigeneracon

RIGENERA defineste o tehnologie de izolare a celulelor progenitorii din tesuturi solide in scopul transplantului autolog - omolog.

PRINCIPII

Elementul particular al tehnologiei rezida in separarea celulara - nu prin mecanisme enzimatice bazate pe marcarea receptorilor de suprafata - ci pe criteriul dimensiune al populatiei de progenitorii (side population).

Astfel tesutul de dezagregat este introdus intr-unul din cele trei tipuri de consumabile Rigeneracon; in interiorul acestuia este prezentat unei suprafete metalice ce contine pana la 100 de piramide (conuri) formate din cate 6 lame ce converg catre varf. Aici acestea delimiteaza un spatiu de 80 μm.

TEHNICA

Prezentarea repetata a tesutului, cu o anumita presiune si viteza de rotatie (80 rpm) face ca, fie celule individuale fie clustere mici de celule, sa fie izolate si sa faca pasajul prin acest spatiu infinitezimal si sa se acumuleze, sub forma de microgrefe, in rezervorul consumabilului Rigeneracon.

CARACTERE UNICE

Avantajele acestei variante noi de dezagregare tisulara fata de varianta clasica, enzimatica, rezida in (a) protejarea matrixului extracelular (receptori, integrine) fata de actiunea agresiva a enzimelor care, intr-un anumit procent, denudeaza suprafata celulara oferind leucocitului aspect de celula viabila insa impotenta functional.

Beneficiul de viabilitate prezervata a tehnologiei Rigenera este demonstrat de rata de grefare de +90% a concentratului de celule progenitorii – si (b) de portabilitatea tehnologiei, fiind democratizat astfel accesul la tehnologia de separare celulara ce isi poate gasi locul in clinici medicale care nu detin laboratoare specializate in separare celulara.

Viabilitate crescuta a microgrefelor Rigenera, celule progenitorii,
Procentul inalt de viabilitate celulara (marcat cu rosu), alaturi de prezervarea matrixului extracelular, este unul dintre secretele grefarii cu succes

MECANISME DE ACTIUNE

Mecanism de actiune al celulelor stem
Modul in care se obtine regenerare prin administrare de microgrefe este ilustrat mai sus; complexitatea sa este covarsitoare

Microgrefele bogate in celule progenitorii obtinute prin dezagregarea mecanica folosind tehnologia Rigenera pot fi utilizate de catre medic pentru indicatii pe care acesta le considera potrivite respectand cele doua principii de transplant (1) autolog si (2) omolog, folosindu-se de oricare sau de toate actiunile biologice ale microgrefelor:

 1. Reducerea productiei de agenti inflamatori (TNF, IL-6, citokine) prin actiunea paracrina a celulelor progenitorii grefate local
 2. Neoangiogeneza promovata prin populatia de pericite din compozitia microgrefelor
 3. Livrarea de factori de crestere din concentratul de microgrefe
 4. Scafolding-ul promovat prin cresterea productiei de colagen
 5. Maturarea propriu-zisa a progenitoriilor in tipul de tesut omolog in zona transplantata (epiteliu, suprafata articulara etc.)
Mecanism de actiune in regenerare si rejuvenare vaginala
Sagetile rosii arata, punctual, mecanismele unde microgrefele Rigenera stimuleaza actiuni cu importanta in regenerare ("Expected" versus "Fold enrichment"); se noteaza actiunea pe majoritatea mecanismelor regenerarii

(1) Reducerea inflamatiei este vitala pentru initierea procesului regenerator, acesta fiind imposibil in context inflamatoriu, (2) neogangiogeneza reprezinta unul dintre principalele mecanisme de actiune ale progenitoriilor concentrate cu ajutorul tehnologiei Rigenera, (3) livrarea prin injectare a factorilor de crestere duce la medierea locala, in sensul recuperarii functiei celulare si implicit tisulare, ajutand la inmultirea blastilor - la nivel celular - sau a mugurilor de crestere – la nivel tisular iar (4) si imbunatatirea, prin cresterea productiei de colagen, a patului, in cazul leziunilor expuse, sau a tesutului per se, ce promoveaza regenerarea in tesutului si nu cicatrizarea. (5) Maturarea si multiplicarea progenitoriilor in tesutul tinta descrie actiunea intrinseca a acestui tip celular ce duce la reconstituirea propriu-zisa a tesutului.

MECANISM DE ACTIUNE STABIL

Actiunea specifica (din perspectiva regenerarii) a celulele progenitorii este mediata de catre prezenta agentilor inflamatorii precum Tumor Necrosis Factor alpha (TNF-α) ,  gama interferon (IFN-γ) si diverse interleuchine (precum IL-1 α si β) alaturi de o pleiada de alte molecule cu o mai mica semnificatie.

De aceea livrarea concentratului de microgrefe Rigenera in tesutul tinta (de tratat) bogat in cele de mai sus duce la activarea prin mediere biochimica a genelor corespunzatoare din celulele progenitoare, in cazul nostru un numar de 88 de gene identificate atat calitativ cat si cantitativ prin dozarea de ARNm a specific acestora.

Actiune genelor in transplantul de microgrefe Rigenera
Analiza produsa de Stamcelinstituut Leuven (SCIL) din Belgia

Aceasta duce la unul, mai multe sau la toate mecanismele de actiune ((1), (2), (3), (4), (5)) in functie de nevoile locale si, in egala masura, prezentarea concentratului de microgrefe intr-tesut nelezionat, sarac in mediatori ai inflamatiei ori fara nevoi de regenerare nu declanseaza nici-unul dintre mecanismele specifice celulelor progenitorii aceasta oferind terapiei de microgrefare un profil de siguranta maxim.

Daca nu e nevoie de ele, celulele progenitorii nu fac nimic
Nici o gena nu este activata daca livrarea celulelor progenitorii (microgrefe) este facuta intr-un tesut ce nu necesita regenerare (sanatos)

INSTALAREA, EVALUAREA SI DURATA REZULTATELOR

In functie de indicatie respectiv mod de administrare instalarea rezultatelor se poate observa  pe o perioada de timp ce se intinde de la cateva zile la cateva luni.

Observarea instalarii rezultatelor de tipul regenerarii se poate face prin observatie directa precum in cazul marilor arsi, escarelor, piciorului diabetic, alopecie ori vitiligo, sau prin mijloace imagistice (Rx, RMN, examen histologic) in cazul artrozei ori pentru rejuvenarea vaginala.

Rezultatele de tipul ameliorarii sau disparitiei durerii ori imbunatatirii functiei unui organ pot fi evaluate atat subiectiv (rejuvenare vaginala, artroza) cat si obiectiv (scara WOMAC).

Durata rezultatelor poate fi definitiva, precum in cazul marilor arsi, escarelor sau cu o intindere pe cativa ani precum in vitiligo, alopecie ori rejuvenare vaginala. In cazul artrozei se poate consemna fie stoparea procesului degenerativ fie regenerarea suprafetei afectate .

CONCLUZIE

Tehnologia Rigenera democratizeaza accesul medicilor la terapii celulare moderne - in Romania tehnologia de dezagregare mecanica este prezenta inca din anul 2018.

Echipa de chirurgie plastica a Spitalului Municipal, Rigenera, celule progenitorii,
Parte a echipei de chirurgie plastica a Spitalului Municipal (SUUB), Bucuresti, implicata in tratarea cu microgrefe; dr. Carlo Astarita, Head Trainer Rigenera (centru)

In anul 2019, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, a fost tratat cu microgrefele Rigenera primul mare ars din Romania; acesta fost externat dupa doar 22 de zile de la interventie.

Proiect de cercetare stiintifica folosind tehnologia Rigenera
De la stanga la dreapta: Sef lucrari dr. Razvan Iacob, Prof. Univ. Dr. Irinel Popescu si dr. Bogdan Ivanescu la semnarea protocolului de cercetare la CEMTF

Din 2020 Rigenera este folosita in cadrul Centrului de Excelenta in Medicina Translationala Fundeni in cadrul unui proiect de cercetare cu intentia de a produce tesuturi endocrine si exocrine functionale, fiind totodata unul dintre subiectele primului documentar romanesc despre biotehnologie (CRISPR, celule stem ori clonare) produs de DIGI World Romania.

 

 

Rezultatele utilizarii microgrefelor au fost prezentate in cadrul diverselor congrese medicale precum Congresul International de Microchirurgie (Cluj, 2021).

ESA si Rigenera
Agentia Spatiala Europeana si HBW (producatorul Rigenera) desfasoara impreuna un studiu; dr. Carlo Astarita, Head Trainer Rigenera (al treilea din dreapta)

Tehnologia Rigenera este parte a programului de cercetare a regenerarii in conditii de microgravitatie a ESA (European Space Agency) ca parte a pregatirii conditiilor de deplasare si amartizare conform tintelor propuse.

Utilizarea microgrefelor bogate in celule progenitorii obtinute prin dezagregare mecanica a tesuturilor umane pentru regenerarea ori imbunatatirea functiei tesuturilor ori a organelor umane prin mecanismele amintite este in totalitate la latitudinea medicului care decide daca afectiunea sau conditia pacientului reprezinta o indicatie, cu respectarea principiului de grefare autolog – omolog.

RESURSE

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31582991/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26825041/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6754962/

https://core.ac.uk/download/pdf/225134447.pdf

https://austinpublishinggroup.com/stem-cells/fulltext/jscr-v1-id1013.php

https://mdpi-res.com/d_attachment/jcm/jcm-10-00322/article_deploy/jcm-10-00322-v2.pdf

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27126653/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7949493/

https://www.natgeo.ro/noutati/noutati-noutati/28333-p-rigenera-un-tratament-de-ultima-generatie

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28598758/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26976986/

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/iwj.12601

https://www.mdpi.com/2076-3417/10/15/5084/htm

https://trialsjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13063-016-1172-0

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17659916/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32340315/

https://www.researchgate.net/figure/Rigenera-procedure-phase-2-positioning-of-scalp-tissue-in-Rigeneracons-and-fragmentation_fig2_332289544

https://oajournals.fupress.net/index.php/ijae/article/view/11355

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5504091/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31105956/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32420971/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28608799/

https://www.jhltonline.org/article/S1053-2498(20)31484-4/fulltext

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32211214/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7076320/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33457454/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32359006/

 

RATIUNEA UTILIZARII TEHNICII DE MICROGREFARE RIGENERA PENTRU REJUVENAREA VAGINALA

Rejuvenare vaginala, Rigenera, celule progenitoare,

INDICATIILE

Exista doua indicatii majore pentru tratamentele de rejuvenare vaginala:

(a) afectarea structurala a sistemului uro-genital cu rezultate precum incontinenta urinara si

(b) afectarea functionalitatii structurii genitale implicata in activitatea sexuala.

Tehnica de microgrefare Rigenera se adreseaza celei de a doua indicatii (b).

*

Scaderea competentei mucoasei vaginale in desfasurarea activitatii sexuale la un nivel inalt sau cel putin satisfacator poate fi secundara unor evenimente:

(1) nastere, insotita de cresterea laxitatii structurii peretelui vaginal fie ca ne referim la tesutul muscular ori la arhitectura tesutului de suport (scaderea calitatii colagenului etc.)

(2) evenimente traumatice (avort etc.) cu traumatizarea mucoasei vaginale - cateodata asociata unui impact psihologic negativ legat de intretinerea de raporturi sexuale cu penetrare

(3) apropierea de menopauza sau instalarea menopauzei cu modificarile hormonale cunoscute precum la pct. (4) dar si psihologice (libido scazut etc.)

(4) modificari de vascularizatie a mucoasei vaginale (in sensul reducerii) cu impact la nivelul:

 • capacitatii de lubrifiere (umectare) a vaginului in cadrul raspunsului la excitatia sexuala
 • inabilitatea cresterii temperaturii locale in aceleasi conditii ca mai sus
 • inabilitatea atingerii turgescentei structurilor vaginale cu pastrarea presiunii in peretii vaginali (respectiv fara posibilitatea cresterii acesteia)  cel mai adesea combinata cu primul motiv (1)

MECANISMUL DE ACTIUNE AL MICROGREFELOR IN REJUVENAREA VAGINALA

Indicatii in rejuvenare vaginala, celule progenitoare Rigenera,

Prin microgrefare se obtine un numar de efecte care adreseaza toate mecanismele ce scad competenta tesutului tinta in sustinerea activitatii sexuale mai putin componenta psihologica desi si aceasta poate fi interesata prin efectul placebo.

(1) calitatea colagenului creste, precum si a proteinelor structurale, conform mecanismelor descrise in prima parte a prezentului material ceea ce contribuie la imbunatatirea capacitatii de a crea presiune intre peretii vaginului in timpul actului sexual

Stimularea productiei de colagen si de proteine structurale
Raport superior de exprimare a markerilor genici ce privesc productia de colagen (COL1A1, COL2A1) ori de aggrecani (ACAN; proteoglicani) prin dezagregare folosind tehnologia Rigenera fata de dezagregarea enzimatica (De Francesco et al., Int. J. Mol. Sci. 2018, 19, 2061)

(2) prin capacitatea de regenerare se promoveaza vindecarea tesutului in cazul in care exista o leziune; aceasta rezolva si frica de act sexual cu penetrare pe masura ce diminua sentimentul de disconfort

Regenerare miocard, celule progenitorii, Rigenera,
Exemplu de regenerare a tesutului lezionat - in acest caz muschi miocard regenerat post infarct (5x, 40x, zilele 0, 2 si 5)

(3) aport pozitiv placebo

(4) prin mecanismul de neoangiogeneza se reface reteaua vasculara cu impact major la nivelul:

 • umectarii mucoasei vaginale prin extravazare ca raspuns la excitatia sexuala
 • cresterea temperaturii locale prin cresterea densitatii retelei vasculare si prin vasodilatatia secundara excitatiei sexuale
 • atingerii turgescentei structurilor implicate in actul sexual prin mecanismul mentionat la punctul anterior
Neoangiogeneza prin microgrefare
Neoangiogeneza si regenerare evidentiate in diverse coloratii (C = control; MG = microgrefe) (Sampaolesi - Balli University of Leuven)

PROTOCOL DE ADMINISTRARE A TERAPIEI

Solicitati protocolul medical prin completarea formularului.

 

Numele tau
Field is required!
Field is required!
Prenumele tau
Field is required!
Field is required!
Adresa ta de email
Field is required!
Field is required!
Numar de telefon
Invalid phonenumber!
Invalid phonenumber!
 • - alege o pozitie -
 • Medic
 • Management
- alege o pozitie -
Field is required!
Field is required!
 • - alege un rol -
 • Ginecologie
 • Dermatologie
 • Chirurgie plastica
 • Ortopedie
 • Alta
- alege un rol -
Field is required!
Field is required!
Acord de prelucrare a datelor
Prin completarea campurilor de mai sus si respectiv prin bifarea casutei alaturate, sunteti de acord ca S.C. Doctor MiT Clinic BioBank S.R.L. (C.U.I. 37792198), in calitate de partener al Doctor MiT Publications S.R.L. (C.U.I. RO22548676) si aplicant al terapiei, sa folosească datele dumneavoastră de contact (telefon și e-mail) pentru a va contacta în vederea transmiterii informatiilor.
Field is required!
Field is required!

 

ALTE SUBIECTE DE INTERES

terapii celulare

 

Tratament artroza, Rigenera,

Intr-o singura interventie ce dureaza doar o ora, terapia cu celule progenitoare opreste procesul degenerativ si stimuleaza refacerea tesutului cartilaginos.

marii arsi, Rigenera,

In Romania avem un tratament pentru marii arsi folosind celule progenitorii obtinute prin tehnologia Rigenera. Iata toate detaliile aici!

Picior diabetic, boala Buerger,

Rigenera - tratament modern pentru picior diabetic cu celule progenitorii.

ziua transplantului,

Pe 15 aprilie 2022 am sarbatorit Ziua Nationala a Transplantului. Iata cum a fost!

Tratament artroza, celule progenitorii,

Cel mai nou tratament pentru artroza! Artroza poate fi vindecata cu ajutorul tehnologiei de microgrefare Rigenera.

Tratament pentru alopecie, celule progenitoare,

Tratament pentru alopecie cu celule progenitoare Rigenera intr-o singura sedinta de o ora. Reusita mare, de 70%, cu rezultate de la 3 luni!

alopecie, celule progenitoare, Rigenera,

Singurul tratament din Romania cu celule progenitorii prin microgrefare autolog-omologa pentru alopecie ce duce la recuperarea a pana la 30% din firele de par in 70% dintre cazuri!

Rigenera, arsuri, mare ars,

In 2019 a fost tratat primul pacient ars din Romania cu un transplant autolog si omolog de microgrefe Rigenera. Iata rezultatele!

Celule progenitorii, escare, artroza,

Sonia Argint si Doctor MIT intra in detaliile tehnologiei de izolare a celulelor progenitorii in tratarea artrozei, escarelor si arsurilor.

tratament artroza, Genacol,

O proteina tratata intr-un mod special poate fi cea mai buna arma impotriva artrozei si te poate scapa de protezare daca apelezi la ea din timp!

tratament alopecie, alopecia, celule progenitoare, Rigenera,

In acest episod afli motivul real pentru care iti pierzi parul!

vindecarea alopeciei, Rigenera, celule progenitoare, alopecie,

In acest episod afli in care faza moare foliculul pilos si in ce fel poate fi salvat acesta!

Tratament, celule, progenitoare, alopecie,

Afla totul despre cea mai inovatoare terapie celulara ce poate trata artroza, escarele, piciorul diabetic, arsurile si vitiligo!

tratament cu celule progenitorii, Rigenera,

Afla ce pot face celulele progenitorii pentru tine sau pentru cineva drag tie! Urmareste acest episod sau suna la 0760 01 33 11 pentru detalii!

Rigenera, artroza, alopecie, cicatrice, celule progenitorii,

Cel mai bun tratament al artrozei, escarelor, piciorului diabetic si al arsurilor prin microgrefarea cu progenitorii obtinute cu Rigenera.

dureri, articulare,

Fii in forma toata viata!
Urmareste acest episod pentru a sti ce sa faci pentru a-ti pastra vitalitatea sau pentru a scapa in mod natural de durerile de oase si de muschi ce apar dupa prima tinerete.

varsta, articulatii,

Te-ai gandit vreodata ca parti ale corpului tau s-ar putea sa nu aiba aceeasi varsta ca cea din buletin?

tratament, artroza,

Este aproape incredibil dar, dupa varsta de 50 de ani, artroza afecteaza 8 din 10 oameni. Din nefericire faptul ca aparitia acestei boli este tratat ca ceva firesc la persoanele ce se apropie de varsta a doua si a treia impiedica adesea pacientii sa caute solutii.

eviti, artroza, cum,

Esti inca tanar? Evita, din timp, imobilizarea, durerea si artroza!

Artroza, Movial Plus,

Te-ai saturat de injectii in articulatii sau de terapii scumpe dar fara efect in tratarea artrozei?

artroza, genunchi, sold,

Peste 80% dintre noi vom suferi de un oarecare grad de artroza pana la varsta de 65 de ani. Aceasta inseamna, oare, ca nu avem nici o sansa in fata acestei boli?

Se spune ca exista o relatie de directa proportionalitate intre masura pe care o porti la pantof si alte dimensiuni. La fel si despre marimea nasului.

Dr. Bogdan Ivanescu
Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

colposcop, Claudia Sai, Clinica Infinity,
Anterior
Acest colposcop descopera usor leziunile de col uterin!
alopecie, celule progenitoare, Rigenera,
Urmator
Alopecie

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Rejuvenarea vaginala