Artroza – boala fara leac?

Artroza – boala fara leac?

artroza, genunchi, sold,

Artroza se trateaza sau nu?

Afla in acest episod cele mai importante informatii despre artroza Genunchiului si a Soldului

Peste 80% dintre noi vom suferi de un oarecare grad de artroza pana la varsta de 65 de ani. Aceasta inseamna, oare, ca nu avem nici o sansa in fata acestei boli?

Iata un tratament care se pare ca ne da o solutie!

In afara de “Artroza boala fara leac?”

Te-ar mai putea interesa si

– tags: artroza, genunchi, sold, oase si muschi, articulatii, afectiuni articulare, Doctor MIT, –

Transcript

Artroza, boala fara leac?

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor medicale precum ca te ingrasi daca te lasi de fumat, ca racesti daca te trage curentul, ca este firesc sa faci bolile copilariei sau ca este normal ca, la varsta a treia, sa apara boli pentru care nu exista vindecare.

Aici la Doctor MIT ne propunem nu numai sa validam sau sa desfiitam miturile medicale de care ne lovim in viata de zi cu zi dar sa si aducem in fata voastra cele mai noi solutii si terapii ale bolilor din miturile pe care le analizam.

Asa ca haideti sa vedem cat de mult adevar este in spatele mitului care spune ca artroza este o boala fara leac a varstei a treia!

Ce este artroza?

Ca de obicei vom incepe prin a vedea despre ce vorbim. Asa ca, ce este artroza? Este cumva o boala:

  1. cardio-vasculara
  2. neuronala
  3. a sistemului osos
  4. a tractului digestiv

Stiu ca nu aveti cum sa gresiti si ca ati ghicit: da, artroza afecteaza sistemul osos si in particular articulatiile precum genunchiul si soldul ca sa le amintesc pe cele mai frecvente.

De ce credeti ca este numita boala a varstei a treia? Pentru ca pana la varsta de 65 de ani semnele acestei boli se intalnesc la:

  1. 5%
  2. 20%
  3. 80%
  4. 100%

dintre persoane?

Atroza este la nivel mondial principala cauza de dizabilitate cronica pentru ca pana la 65 de ani aproape 80% dintre noi vom prezenta semne de artroza. Iar de aici incolo tine de norocul fiecaruia daca atroza ii va afecta semnificativ viata sau nu.

Asa ca ar parea foarte important ca mitul care spune ca aceasta boala este fara leac sa fie fals!

Ca sa vedem daca exista vreo sansa de vindecare a bolnavilor de artroza ar trebui sa vedem cum apare aceasta boala in care suprafetele articulare sunt erodata pana la momentul in care asa cum se zice popular freaca os pe os. Asa ca atroza este cel mai adesea provocata:

  1. mecanic
  2. obezitate
  3. musculatura redusa sau are origine
  4. genetic

Desi toate acestea provoaca artroza, cea mai comuna cauza a bolii este cea mecanica in care lovituri repetate suportate de catre articulatie in conditiile unui proces ineficient de autoreparare duc la aparitia si cresterea in dimensiune microleziunilor in articulatie. Daca asociem inaintarea in varsta cu aceste microleziuni si cu scaderea puterii de autovindecare a organismului ne este usor sa intelegem cum a aparut ideea ca artroza nu are vindecare.

Manifestari si Simptome Artroza

Ceea ce este important de vazut este daca nu cumva putem inversa procesul degenerativ despre care am vorbit mai inainte.

Sa recapitulam: socuri repetate in articulatie duc la aparitia de microleziuni care nu sunt imediat reparate de catre organism. Acestea cresc in dimensiune si astfel prin actiunea mecanica a articulatiei apare durerea la mobilizarea articulatiei adica la miscare sau mers depinde despre ce articulatie vorbim. Durerea este rapid insotita de catre inflamatie care, prin mecanismele bio-chimice, strica in continuare suprafetele de contact din interiorul articulatiei. In plus, inflamatia, in acelasi context bio-chimic, zadarniceste actiunea factorilor de crestere cu care organismul incearca sa repare articulatia.

Astfel cu cat trece timpul, creste inflamatia iar artroza se agraveaza.

Se pare insa ca exista un tratament care inverseaza exact acest proces si care foloseste doar factorii antiinflamatori si de crestere ai persoanei in cauza.

Astfel se recolteaza de la pacient 60 de ml de sange in 6 seringi de cate 10 ml, precum este aceasta, pe care apoi o punem la incubator timp de 6 pana la 9 ore. Dupa care cele 6 seringi sunt centrifugate 10 minute la 5,000 de rotatii pe minut. Din fiecare seringa mare, ca aceasta, se extrag cate 3 ml de ser intr-o seringa mai mica. Cele 6 seringi mici rezultate se pun la congelator la -18 grade Celsius. Mai tarziu continutul lor este injectat prin acest filtru antibacterian in articulatia bolnava – cate o seringa pe saptamana.

Am vazut ca nu avem substante straine in seringa adica nu amestecam cu nimic sangele procesat si prin urmare tot ce rezulta din aceasta procesare este propriu organismului pacientului.

Dar ce vom gasi in seringa:

  1. factori anti-inflamatori
  2. factori de crestere
  3. ambele
  4. nici una

Din fericire in seringa gasim atat anti-Interleukina 1a, ca agent antiinflamator uman, cat si doi factori de crestere a tesuturilor extrem de importanti pentru subiectul nostru.

Dar sa trecem peste denumirea anti-Interleukinei 1a si sa vedem de cate ori o avem in seringa cu sangele procesat decat in aceeasi cantitate de sange in organism de:

  1. 12 ori
  2. 20 de ori
  3.  66 de ori
  4. 147 de ori

Este aproape incredibil dar raspunsul corect este al patrulea!

Substante inflamatoare in artroza

Daca stam atat de bine la capitoul substante antiinflamatoare haideti sa aflam de cate ori avem in plus factori de crestere a tesutului:

  1. 2 ori
  2. 20 de ori
  3. 66 de ori
  4. 140 de ori

In continuarea raspunsul numarul 4 este cel corect!

Cu o asemenea de bogatie de agenti antiinflamatori si factori de crestere proprii organismului putem lupta eficient impotriva artrozei. Sa ne uitam un pic mai in detaliu la ceea ce se intampla, de exemplu in articulatia genunchiului nostru, atunci cand injectam serul:

– receptorii inflamatiei sunt ocupati de catre agentii inflamatori, de unde si umflarea genunchiului si durerea
– agentii antiinflamatori si factorii de crestere, prin injectare, sunt varsati in articulatie
– agentii anti-inflamatori, prin numarul lor urias, dau la o parte agentii inflamatori din receptorii articulatiei
– astfel, dispare atat inflamatia cat si efectul de corodare care impiedica repararea tesutului
– iar acum, factorii de crestere au teren liber pentru a repara suprafata articulara

Leac si Tratament Medicamentos pentru Artroza

Astfel, terapia Orthokine, asa cum se numeste acest tratament, ofera sansa reala de vindecare a pacientilor ce sufera de artroza de gradul 1, de oprirea acestei boli in gradul 2 sau de amanarea protezarii articulatiei pentru pacientii ce sufera de artroza in gradul 3 – ceea ce face ca mitul “artroza este boala varstei a treia ce nu are leac” sa fie fals!

Vrei sa afli adevarul despre miturile medicale pe care le-ai auzit? Vrei sa cunosti detaliile despre cele mai noi tratamente ce apar la nivel mondial?
Atunci urmareste Doctor MIT in fiecare sambata la Romania TV, viziteaza pagina de facebook a emisiunii sau site-ul www.doctormit.ro!

INTREABA SI CERCETEAZA! Si nu pierde Doctor MIT!

O emisiune oferita de Stem SURE .

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Nicotina, fumatul, dependenta,
Anterior
Cauzele dependentei de nicotina
Regulament Concurs,
Urmator
Castiga un scaun auto Chipolino Trax

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Artroza – boala fara leac?