ZONA DE RISC: BIOCOD - Partea 1

ZONA DE RISC: BIOCOD - Partea 1

BIOCOD, celule stem, editare genica,

ZONA DE RISC: BIOCOD - Partea 1

Acesta este primul documentar romanesc despre celulele stem si tehnicile de editare genica.

 

Te-ar mai putea interesa si

- tags: celule stem, BIOCOD, editare genica, DIGI World, ZONA DE RISC, Doctor MiT, -

Genetica este in tot si toate, e mai importanta decat religia. Asa ajungi la experienta a ceea ce insemna om, natura, univers, din perspectiva vietii.

Notiunea de genetica a parut in momentul in care cineva s-a jucat cu niste boabe de fasole. In momentul in care s-a descoperit idea de gena si de genom, in momentul acela am reusit sa aflam si sa facem mai multe lucruri cu acest material miraculous care este AND-ul.  AND-ul fiind de fapt elementul care ne leaga pe toti, de la molusta la cel mai inteligent om de pe planeta.

Exista din ce in ce mai multe dovezi ca terapia cu celule stem poate ameliora multe afectiuni, printre care scleroza multipla – dar numai dupa ce, in urma studiilor clinice complete, sunt declarate sigure, eficiente si mai bune decat cele existente.

Prof. Megan Munsie, de la Universitatea din Melbourne, directoarea Comitetului de Etica al societatii internationale pentru Cercetarea Stem, se intreaba daca tratamentele netestate care, practic au inundat piata, nu fac decat sa dauneze pacientilor sau daca aduc, intr-adevar, beneficii.

Celulele stem pot schimba felul in care bolile sunt tratate. Oamenii de stiinta spera ca, intr-o zi vor putea fi folosite pentru a inlocui celulele care au murit sau nu mai functioneaza in boli precum Alzheimer, scleroza multipla, autism, sau diabet.

Cateva clinici private taxeaza pacientii englezi cu mii de lire sterline pentru tratamente neaprobate si nereglementate ce folosesc “puterile vindecatoare” ale celulelor stem. Expertii avertizeaza ca multe dintre aceste terapii le pot face rau.

Un program realizat cu sprijinul DIGI World.

Dr. Bogdan Ivanescu
Dr. Bogdan Ivanescu

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Anterior
Si cuplurile gay pot face copii. Iata cum!
Avortul spontan, sarcina,
Urmator
AVORTUL SPONTAN. DE CE?

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

ZONA DE RISC: BIOCOD - Partea 1