ZONA DE RISC: BIOCOD - Partea 1

ZONA DE RISC: BIOCOD - Partea 1

BIOCOD, celule stem, editare genica,

ZONA DE RISC: BIOCOD - Partea 1

Acesta este primul documentar romanesc despre celulele stem si tehnicile de editare genica.

 

Te-ar mai putea interesa si

- tags: celule stem, BIOCOD, editare genica, DIGI World, ZONA DE RISC, Doctor MiT, -

Genetica este in tot si toate, e mai importanta decat religia. Asa ajungi la experienta a ceea ce insemna om, natura, univers, din perspectiva vietii.

Notiunea de genetica a parut in momentul in care cineva s-a jucat cu niste boabe de fasole. In momentul in care s-a descoperit idea de gena si de genom, in momentul acela am reusit sa aflam si sa facem mai multe lucruri cu acest material miraculous care este AND-ul.  AND-ul fiind de fapt elementul care ne leaga pe toti, de la molusta la cel mai inteligent om de pe planeta.

Exista din ce in ce mai multe dovezi ca terapia cu celule stem poate ameliora multe afectiuni, printre care scleroza multipla – dar numai dupa ce, in urma studiilor clinice complete, sunt declarate sigure, eficiente si mai bune decat cele existente.

Prof. Megan Munsie, de la Universitatea din Melbourne, directoarea Comitetului de Etica al societatii internationale pentru Cercetarea Stem, se intreaba daca tratamentele netestate care, practic au inundat piata, nu fac decat sa dauneze pacientilor sau daca aduc, intr-adevar, beneficii.

Celulele stem pot schimba felul in care bolile sunt tratate. Oamenii de stiinta spera ca, intr-o zi vor putea fi folosite pentru a inlocui celulele care au murit sau nu mai functioneaza in boli precum Alzheimer, scleroza multipla, autism, sau diabet.

Cateva clinici private taxeaza pacientii englezi cu mii de lire sterline pentru tratamente neaprobate si nereglementate ce folosesc “puterile vindecatoare” ale celulelor stem. Expertii avertizeaza ca multe dintre aceste terapii le pot face rau.

Un program realizat cu sprijinul DIGI World.

Anterior
Si cuplurile gay pot face copii. Iata cum!
Avortul spontan, sarcina,
Urmator
AVORTUL SPONTAN. DE CE?

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

ZONA DE RISC: BIOCOD - Partea 1