Poti evita instalarea bolii diabet de tip 2! Afla cum!

Poti evita instalarea bolii diabet de tip 2! Afla cum!

diabet de tip 2

Poti evita instalarea bolii diabet de tip 2! Afla cum!

Afla acum ce poti face pentru a scapa de diabet si aici ma refer la cea mai raspandita forma, diabetul de tip 2!

 

In afara de "Poti evita instalarea bolii diabet de tip 2! Afla cum!"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: diabet de tip 2, alimentatie, slabit, remedii traditionale, insulina, glucoza, Doctor MiT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MiT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor in care am fost invatati sa credem!

In episodul anterior Doctor MiT am aflat ca diabetul este de fapt de 3 feluri: insulino-dependent, insulino-rezistent si insipid. Daca primele 2 au legatura cu pancreasul si, astfel, cu insulina, cel de al treilea e legat de creier si mai ales de niste hormoni cerebrali.

Am mai invatat ca, tehnic vorbind, insulina nu are nici in clin si nici in maneca cu glucoza pentru ca nu stie cum arata aceasta si ca, de fapt, insulina lucreaza prin interpusi pentru a obtine efectul hipo-glicemiant. Insulina ajunge la celula si ii sopteste la ureche ca ar trebui sa isi deschida portile pentru a accepta glucoza in interiorul ei.

Glucoza si insulina

Ceea ce si face pentru ca glucoza este cea mai buna sursa de energie iar celula stie asta.

Si, totodata, am inteles ca mama tuturor relelor din diabet este formarea de ateroame in peretii vaselor de sange care astfel se ingroasa si isi ingusteaza lumenul. Unde duce asta? Duce la infundarea vaselor cu toate urmarile pe care o sa le discutam.

Dar, in primul rand, ce se intampla de glucoza nu mai este absorbita din sange si ramane sa circule libera si sa se acumuleze din ce in ce mai mult in organism?

  1. Pentru ca nu se mai produce insulina
  2. Pentru ca celulele nu mai raspund prompt cerintelor insulinei si nu mai trag glucoza in interio
  3. Ambele motive sunt reale sau
  4. Inca nu s-a descoperit motivul adevarat

Sunt convins ca va imaginati ca lipsa de insulina este cea mai comuna problema a diabeticilor. Daca este asa, va spun imediat. Insa si rezistenta la insulina a celulelor este un motiv de bifat pentru instalarea diabetului.

Ca sa va ajut sa retineti care ce tip de diabet este, insulino-dependent sau insulino-rezistent, va rog sa va puneti intrebarea: pe lume sunt mai multi supraponderali sau normo-ponderali? Am zis supraponderali si nu obezi iar raspunsul correct este ca printre noi sunt mai multe persoane mai bogate in kile decat ar trebui si ca normo-ponderabilitatea incepe sa devina exceptia.

Diabetul si cresterea in greutate

De ce v-am facut sa va puneti aceasta intrebare? Este pentru a va ajuta sa retineti care diabet este legat de greutate. Ingrasarea pana la obezitate duce la modificarea raspunsului celulelor atunci cand insulina vine la ele si vrea sa le vorbeasca. Ce fac celulele unei astfel de persoane? Pur si simplu ignora sfatul insulinei si nu absorb glucoza. Astfel se intampla 2 lucruri: glucoza se acumuleaza in sange, in timp ce celulele incapatanate sufera neavand parte de carburant de calitate. Iar vestile proaste continua pentru ca, suparate fiind, aceste celule descarca tot felul de chimicale nocive in organism care astfel agraveaza suferinta diabeticului.

Acum intelegeti de ce diabetul insulino-rezistent are de-a face cu persoanele supraponderale, ca grase nu avem voie sa zicem la televizor.

Si ce te faci daca ai ajuns obez pentru ca iti place sa mananci  dulciuri, faci diabet si continui sa bagi in tine dulciuri si alte surse de tone de calorii? Ei bine, intri intr-un circuit vicios din care, daca nu ai vointa si suporteri in familie, nu poti iesi. Dar pentru ca exista o solutie simpla la aceasta problema si anume mancatul cu o mana, nu cu doua, si sportul, OBLIGATORIU, acest tip de diabet se cheama diabet de tip 2.

Cea mai comuna forma de diabet

Din fericire aceasta este si cea mai comuna forma de diabet: peste 90% dintre bolnavi bifeaza varianta insulino-rezistenta. Care, sa dam Cezarului ce e a Cezarului, are si alte surse in afara insatiabilitatii Poate fi si mostenit deci genetic ori celulele beta pancreatice nu produc o insulina corecta. Dar asta, evident, nu scade relevanta obezitatii!

Dar pentru ca am vorbit de insulele beta pancreatice, acestea sunt victimele sistemului imun care le distruge. Iar acesta este diabetul de tip 1, cel mai grav. Si, din pacate, in urma unui raspuns aberant al organismului ori a unei infectii virale, diabetul insulino-dependent se poate instala si de la varsta de 20 de ani. Dar mai multe despre acesta si despre urmarile diabetului in general, in episodul urmator Doctor MiT.

Si pentru a viziona primul episod din aceasta serie dedicata diabetului, vizitati pagina de Facebook a emisiunii sau accesati doctormit.ro.

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Alunita periculoasa
Anterior
Stii cum sa recunosti o alunita periculoasa? Afla acum!
diabet
Urmator
Iata ce nu ti-a spus nimeni despre diabet!

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Poti evita instalarea bolii diabet de tip 2! Afla cum!