Uite cum guma de mestecat iti poate salva viata!

Uite cum guma de mestecat iti poate salva viata!

guma de mestecat, arsuri gastrice, Unilox,

Uite cum guma de mestecat iti poate salva viata!

Cu totii stim ca guma de mestecat este daunatoare. Afla acum ce efecte benefice are asupra arsurilor gastrice - Unilox

In afara de "Uite cum guma de mestecat iti poate salva viata!"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: guma de mesteact, alimentatie, Unilox, aciditate gastrica, arsuri gastrice, Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor ce spun ca taiatul sub limba vindeca hepatita sau ca daca ai suferit de arsuri in sarcina, copilul pe care il vei naste va avea o claie de par.

Astazi va voi arata cum moda vine in ajutorul stiintei si ne poate salva viata!

Vi s-a intamplat vreodata sa va doara in gat atat de rau incat sa luati antibiotic si sa va opriti din tratament doar pentru ca 2 zile mai tarziu va trecuse durerea desi antibioticul trebuia luat timp de 7 zile?

Guma de mestecat iti poate salva viata - Unilox

Ce concept medical ati incalcat in acel moment?

  1. intoleranta la medicatie
  2. Etiologia bolii
  3. complianta la tratament sau
  4. Nici una dintre acestea nu a fost respectata

Ati incalcat complianta la tratament. O complianta corecta de 100%, de exemplu, spune ca trebuia sa luati antibioticul o data la opt ore timp de 7 zile. Daca v-ati oprit dupa 2 zile inseamna ca ati avut o complianta la tratament de 28%.

Problema compliantei este, pentru oamenii de stiinta, aproape la fel de importanta precum descoperirea de noi tratamente.

Care este principala directie a compliantei asupra caruia se concentreaza cercetatorii?

  1. schema de tratament sa fie cat mai simpla
  2. Ambalarea medicamentului sa fie cat mai atractiva
  3. utilizarea produsului sa puna cat mai putina presiune psihica pe cel ce il utilizeaza sau
  4. De fapt toate aceste directii sunt in dezvoltare continua

Oamenii de stiinta au ca obiectiv imbunatatirea tuturor acestor puncte. Iar astazi vom vedea ce solutie inovatoare s-a gasit mai ales la punctul 3 – imbunatatirea compliantei prin eliminarea stress-ului psihic sau social pe care il punea forma anterioara de administrare a unei solutii medicale.

Solutia in discutie face referire la patologia gastrica in care 2% dintre persoanele cu ulcer gastric dezvolta cancer gastric – a 5-a cauza de deces la nivel mondial din gama malignitatilor.

Aciditatea crescuta poate duce la degradarea mucoasei gastrice si la expunerea continua a acesteia in fata acidului clorhidric care, sa ne amintim, in stomac are o aciditate mai mare decat a acidului sulfuric din bateria masinii.

Asadar, tinerea sub control a aciditatii gastrice, care ajunge, in anumite conditii, sa fie insuportabila, alaturi de consultul medical de specialitate, este o masura fireasca de protejare a sanatatii noastre si de scadere a riscului de cancer gastric mai ales in cazul celor pentru care arsuri gastrice nu sunt o raritate.

De ce nu repectam tratamentele

Dar de ce, solutiile antacide actuale nu sunt utilizate la maximumul de potential?

  1. pentru ca evitam administrarea de medicamente in public fie ca ne aflam intr-un restaurant, la teatru sau la o petrecere
  2. Pentru ca forma de administrare presupune in unele cazuri ingerarea cu apa care nu e intotdeauna la indemana
  3. deoarece forma de ambalare este neatractiva stiind cum arata unele flacoane de medicamente sau
  4. Toate aceste motive contribuie la slaba complianta a utilizarii de antiacide

Cred ca fiecare varianta de raspuns va este cunoscuta. Factorul psihologic este responsabil, asa cum arata unele studii, pentru 28% din cazurile in cazurile in care nu apelam la solutia ce ne-ar rezolva problema.

Guma de mestecat a fost dintotdeauna considerata o moda pana cand s-a vazut ca are efecte pozitive asupra sanatatii danturii asa ca oamenii de stiinta s-au intrebat la ce ar mai putea-o folosi.

Vrei sa ai la indemana, intr-un ambalaj atractiv, solutia pentru arsuri gastrice? Ti-e teama ca oamenii te-ar putea considera bolnav daca te apuci sa scoti pastile dintr-un flacon de medicamente? Ai ghicit, pentru a scapa de toate aceste probleme oamenii de stiinta au venit cu o solutie pe cat de inovatoare, pe atat de simpla: guma de mestecat antiacida!

Guma de mestecat antiacida - Unilox

Aceasta contine pe suportul masticabil hidroxid de magneziu si carbonat de calciu care, datorita triturarii prin mestecare, se absorb foarte repede si se leaga de acidul clorhidric in exces transformandu-se in niste substante simple precum apa, dioxidul de carbon, clorura de calciu si hidroxid de magneziu care se elimina prin scaun si urina. Important de retinut este faptul ca, prezenta celor doua componente din aceasta guma de mestecat, asigura atat instalarea rapida cat si durata in timp a efectului antiacid, toate acestea fiind facilitate de gustul mentolat al suportului masticabil.

Iata cum ceea ce era considerat o simpla moda poate veni in ajutorul medicinei oferind o solutie simpla, la indemana si eleganta celor ce sufera de arsuri gastrice in cosul pieptului indiferent ca sunt legate de stress sau de o masa prea copioasa.

Curios sa afli cele mai noi solutii adresate celor mai intalnite probleme medicale? Atunci scrie-ne pe pagina de Facebook a emisiunii sau acceseaza doctormit.ro.

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!

Acest episod va este oferit de produsul Unilox de la Solacium Pharma.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

DoctorMIT.shop,
Anterior
Descoperă noul DoctorMIT.shop
Diabetul zaharat de tip 1
Urmator
Afla totul despre diabetul zaharat de tip 1!

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Uite cum guma de mestecat iti poate salva viata!