Cat e bine sa iei antibiotice? Afla raspunsul acum!

Cat e bine sa iei antibiotice? Afla raspunsul acum!

efectul placebo

Cat e bine sa iei antibiotice? Afla raspunsul acum!

Afla acum cat timp poti lua antibiotice!

Nu intrerupe antibioterapia!

Tine tratamentul macar 5 zile!

Nu uita sa iei pastilele!

S-ar putea sa fiti surprinsi de realitate!

In afara de "Cat e bine sa iei antibiotice? Afla raspunsul acum!"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: antibiotice, medicamente, boli infectioase, infectiile bacteriene, Doctor MIT Shop, Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor ce spun ca apa de gura te fereste de carii sau ca antibioterapia trebuie sa dureze minim 5 zile!

Aceasta ultima credinta este subiectul emisiunii de azi. Si ca sa aflam ca asa este ar trebui sa descompunem subiectul in agent patogen si antibiotic.

Cuvantul antibiotic este compus din anti si bios, in greaca anti insemnand impotriva si bios, viata. Deci antibiotic inseamna impotriva vietii.

Pai si, atunci de ce il luam daca e impotriva vietii??? Ei bine, pentru ca nu de viata noastra este vorba ci de viata agentului patogen!

Ca sa vedem daca antibioticele se dau in infectii bacteriene sau virale, ar trebui sa vedem care dintre cei doi agenti patogeni este considerat organism viu:

  1. bacteria sau 2. Virusul?

Cand sa administram antibiotice?

Retineti ca daca administrati antibiotic intr-o infectie virala, o faceti absolut degeaba!!!

Virusul este o adunatura de proteine, fara viata, care nu se poate divide singur si are nevoie de o celula pe care sa o infecteze ca sa multiplice pe cand bacteria este o fiinta ca tine si ca mine, ma rog pana la un anume nivel.

Rezumand, administram antibiotic doar in infectiile bacteriene sau parazitare, ca sa mai adaug pe lista un agent patogen viu, si, in nici un caz in gripa.

Acum, ne intoarcem la mitul nostru care, pentru un anume motiv, spune ca trebuie sa iei antibiotic minim 5 zile. Care ar fi principalul motiv?

  1. ca antibioticul sa isi faca pe deplin efectul
  2. Pentru a evita aparitia rezistentei bacteriene
  3. pentru a preveni alte infectii secundare sau
  4. Sau pentru a intari organismul

Principalul motiv pentru care antibioterapia e recomandat a fi urmata minim 5 zile daca nu chiar 7, este cel legat de riscul aparitiei rezistentei la antibiotic a bacteriei.

Ca sa vedem daca aceasta credinta este una corecta sau nu, ce credeti, intr-o antibioterapie reusita, ucidem toate bacteriile care au declansat boala?

  1. da sau 2. Nu?

Raspunsul este NU! Atunci cand vindecam pe cineva de o infectie bacteriana, nu trebuie sa ucidem absolut toate bacteriile patogene ci suficient de multe incat cele ramase sa nu mai aiba puterea de a crea colonii, acestea urmand a fi distruse in timp de catre celulele sistemului nostru imun.

Care este, insa, cel mai important aspect care favorizeaza dezvoltarea rezistentei bacteriene?

  1. cantitatea de antibiotic din organism
  2. Utilizarea unui antibiotic nepotrivit pentru bacteria respectiva
  3. stadiul bolii sau
  4. Durata in timp a contactului dintre antibiotic si bacterie

Rezistenta bacteriana

Nu stiu daca ati raspuns corect insa cel mai important factor ce favorizeaza aparitia rezistentei bacteriene in acest caz, este legat de cat timp, si anume de cate generatii de bacterii au avut contact si au putut “evalua” antibioticul!

De aceea, mitul care spune ca antibioterapia trebuie urmata cel putin 5 zile daca nu chiar 7, este fals pentru ca de fapt incurajeaza in mod involuntar dezvoltarea rezistentei bacteriene!

Secretul este sa incepi antibioterapia cat mai repede din momentul in care ti-ai dat seama ca ai de-a face cu o infectie bacteriana, astfel incat sa te lupti cu un numar cat mai mic de bacterii, sa te tii de administrarea orara si sa evaluezi impreuna cu medicul momentul la care sa opresti antibioterapia astfel incat bacteriile sa nu stie ce le-a lovit si sa isi vada cat mai putin timp dusmanul!

Si, mai presus de orice, decizia sa fie luata in urma unui consult medical de specialitate!

Am vazut ca mitul medical ce spune ca trebuie sa urmam tratamentul cu antibiotice minim 5 zile este fals. Daca esti curios sa afli ce alte credinte medicale de-ale tale ar putea fi false, viziteaza pagina de Facebook a emisiunii sau acceseaza doctormit.ro.

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Vitaminele ingrasa
Anterior
Vitaminele ingrasa! MIT sau realitate? Alfa acum!
Workshop Doctor MIT Family,
Urmator
Workshop Doctor MIT Family - 8 septembrie 2018

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Cat e bine sa iei antibiotice? Afla raspunsul acum!