Adevarul despre herpes zoster

Adevarul despre herpes zoster

herpes zoster, bolile copilariei,

Adevarul despre herpes zoster

Urmareste acest episod si sfla totul despre bolile copilariei si herpes zoster.

In afara de "Adevarul despre herpes zoster"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: bolile copilariei, herpes zoster, varicela zoster, copii, virusuri, Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa aflu adevarul din spatele miturilor medicale precum ca e bine sa treci prin bolile copilariei.

Ca sa vedem daca asa este sau nu, vom povesti despre o boala care apare la varsta a treia si care, cel putin din aceasta perspectiva, nu are de-a face nimic cu bolile copilariei. Este vorba despre zona-zoster cum este numita popular sau herpes-zoster cum este denumita mai stiintific.

Actiunea virusului herpes zoster

Daca va este cunoscuta aceasta boala sau daca i-ati vazut manifestarile inseamna ca nu este rara. Cati dintre noi credeti ca dezvolta macar un episod de herpes zoster in viata?

 1. sub 1%
 2. o treime dintre noi
 3. 90% sau
 4. cu totii trecem prin asa ceva macar o data

Ar fi dramatic ca asta sa ni se intample tuturor. Pe de alta parte, fiecare a treia persoana experimenteaza macar un episod usor de herpes zoster pe parcursul vietii.

Dar sa vorbim despre adevarata forma a bolii, aceea de care se tem toti. Care este cea mai dramatica manifestare a herpes zoster-ului?

 1. plagile care apar sub forma de vezicule
 2. durerea atroce din zona leziunii
 3. riscul de suprainfectare sau
 4. toate acestea sunt manifestari dramatice in egala masura

Nu putem alege intre aceste rele deoarece atat durerea cat si plagile si infectarea lor sunt la fel de serioase.

Varicela zoster si bolile copilariei

Dar ce anume provoaca o asemenea boala?

 1. o bacterie
 2. un virus
 3. un parazit sau
 4. dezechilibru hormonal

Sper ca ati raspuns: un virus pentru ca numele bolii ne aduce aminte de unul binecunoscut. Asadar, ce virus provoaca aparitia herpes-zosterului?

 1. virusul herpes simplex 1
 2. herpes simplex 2
 3. virusul varicela-zoster sau
 4. oricare dintre acestea poate fi incriminat

Haideti sa alegem virusul care poarta in denumire zoster: virusul varicela-zoster este cel ce provoaca aparitia herpes-zosterului.

Acum, evident, putem face o legatura interesanta care ne va ajuta sa raspundem intrebarii: este bine sa lasam copiii sa treaca prin bolile copilariei?

Raspunsul este: NU! Daca copiii ar fi vaccinati anti-varicelic, nu ar mai face herpes zoster la varsta a treia.

Atat de simplu! Pentru ca virusul care provoaca varsatul de vant adica varicela este cel ce se ingroapa pe traiectele nervoase din piele ale copilului si in medie se activeaza, din motive inca necunoscute stiintei, atunci cand acesta ajunge la de 65 de ani.

Bolile copilariei se cheama asa pentru ca sunt foarte contagioase si astfel le contractam devreme adica inca din copilarie. Nu inseamna ca sunt niste boli usoare ori copilaresti.

In concluzie, vaccinarea antivaricelica a copilului il fereste de herpes zoster la varsta adulta.

Vrei sa afli si alte informatii interesante si utile? Atunci viziteaza pagina de Facebook a emisiunii sau acceseaza doctormit.ro.
Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

guma de mestecat
Anterior
Guma de mestecat ramane 7 ani in stomac. Adevarat?
arsura gastrica, Unilox,
Urmator
Stinge rapid arsura gastrica!

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Adevarul despre herpes zoster