Biol. Ioana Rugescu

Biol. Ioana Rugescu

Ioana Rugescu
Biol. Ioana Rugescu

Ioana Rugescu este absolventa a Facultatii de Biologie – Universitatea Bucuresti, a programului de master in Biologia dezvoltarii si embriologie a Facultatii de Chimie – Biologie – Geografie din cadrul Universitatii de Vest, Timisoara, si a programului post universitar al Universitatii Bucuresti de Biochimie si Biologie Moleculara. Este si formator de formatori si auditor de calitate si mediu.

Membru fondator al Asociatiei Embriologilor AER, membru in comitetul stiintific al Asociatiei pentru Reproducere Umana, membru al Ordinului Biologilor Biochimistilor si Chimistilor din Sistemul Sanitar din Romania, membru al EFLM (European Federation of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine, membru al comitetului executiv al Societatii Europene de Reproducere Umana si Embriologie (ESHRE), membru si raportor in cadrul registrului european EIM.

Actualmente activeaza in cadrul Agentiei Nationale de Transplant (ANT) – Departamentul Celule.

Participant, organizator si lector la multiple congrese, simpozioane si work-shop-uri nationale si internationale, cu articole publicate in reviste stiintifice este si membru in comitetul editorial al EMJ – European Medical Journal – Reproductive Health, precum si review-er pentru Reproductive BioMedicine.

Ioana Rugescu a fost implicata ca expert sau participant in proiecte importante precum EU funded project (EURO GTPII) (2017-2019) - expert for ART, EU co-funded Joint Action under the 2008-13 European Commission Health Programme – ARTHIQS, Assisted Reproductive Technologies and Haematopoietic stem cells Improvements for Quality and Safety throughout Europe; WP4 - Inspection guidance in Assisted Reproductive Technologies (ART), VISTART/WP10, EDQM- TO113: Biovigilance for Tissues and Cells, GAPP Preparation Process For Blood, T&C And MAR.

Domeniul de interes este calitatea si siguranta serviciilor medicale, in particular reproducerea umana asistata medical, embriologia si celulele stem.

***

Din anul 2021 biologul Ioana Rugescu este un important contribuitor al platformei media medicale Doctor MiT.

Dr. Bogdan Ivanescu
Dr. Bogdan Ivanescu

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Alina Bunescu
Anterior
Dr. Alina Bunescu
Omicron
Urmator
Omicron - primul interviu pe subiect la Reteta Sanatatii

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Biol. Ioana Rugescu