Psih. Liviu Macovei

Psih. Liviu Macovei

Psih. Liviu Macovei,
Psih. Liviu Macovei,

Liviu Macovei este psiholog clinician si psihoterapeut format in psihoterapie cognitiv-comportamentala. Totodata, are competente in hipnoza clinica si este format profesional in coachingde business si in dezvoltare personala.

Modelul cognitiv comportamental ofera psihoterapeutilor o gama larga de instrumente care potfi folosite in tratarea depresiei, anxietatii, traumelor, problemelor din cuplu si a altor afectiuni psihopatologice. In psihoterapia cognitiv comportamentala accentul se pune pe continutul specific algandirii, precum categoriile tipice de distorsiuni provocate de gandurile automate, asumptiile subiacente, schemele si convingerile fundamentale.

Ca si psihoterapeut cognitivist, Dl. Liviu Macovei isi ajuta clientii sa confrunte realitatea cu ganduri si comportamente noi pentru a avea, la nivel emotional, experienta importantei existentiale a unei reactii „rationale” sau pur si simplu pe cea a unui nou mod de a gandi. Important pentru persoana din cabinetul psihoterapeutului, care sa presupunem ca traverseaza un episod depresiv (caracterizat in general de o gandire si atitudine negativa despre sine, despre viata in general si despre viitor), este ca acesta sa constientizeze gandurile care modeleaza și alimenteaza aceasta negativitate si sa ridice semne de intrebare in ceea ce priveste aspectul infailibil al acestui mod de gandire.

Desi modelul cognitivist pune accent pe continutul gandurilor, Dl. Liviu Macovei abordeaza in sedintele sale si tehnicile de mindfulness, tehnicile de relaxare a mintii si a corpului si hipnoza clinica pentru ca dincolo de continutul efectiv al gandului, de foarte multe ori reactia noastra la un gand, ar putea fi si mai relevanta.

„Multi clienti intra in cabinetul meu, cu dorinta de a intelege de ce li se intampla anumite lucruri, de ce sunt atat de negativisti sau anxiosi, de ce nu pota avea relatii implinite sau de ce nu se descurca atat de bine la locul lor de munca. Le raspund ca a intelege este uneori util si intersant, dar terapia este despre schimbare si de aceea ma interesaza ce doresc sa schimbe!? Poate fi modul de gandire, pot fi comportamente diverse, pasivitatea in fata vietii si a provocarilor, procrastinarea, modul de relationare, tendinta de a rumina sau lipsa de speranta...acestea pot fi lucruri care pot fi schimbate. Cautarea raspunsului la intrebarea de ce si intelegerea ar putea oferi teorii surprinzatoare si fascinante deopotriva, dar cred ca am ajunge mult mai departe daca ne-am concentra asupra schimbarii. Asadar, ce doriti sa schimbati?”.

Dl. Liviu Macovei este psiholog acreditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania si are experienta in:
- Abordarea tulburarilor psihice de natura anxioasa, depresiva si obsesiv compulsiva
- Abordarea tulburarilor de comportament alimentar (aport alimentar de tip evitant/restrictiv,
anorexia nervoasa, bulimia nervoasa)
- Optimizare si dezvoltare personala, autocunoastere, cresterea stimei de sine, dezvoltarea
capacitatii de rezolvare de probleme, managementul timpului, tehnici de comunicare, cresterea
abilitatilor de relationare, managementul stresului;

 ***

Din anul 2023, Psih. Liviu Macovei este un important contribuitor al platformei medicale Doctor MiT.
Dr. Ana-Maria Mihai, obstetrica ginecologie, rejuvenare vaginala,
Anterior
Dr. Ana-Maria Mihai
Dr. Ardeleanu Bogdan, ortoped, ortopedie, Rigenera,
Urmator
Dr. Ardeleanu Bogdan

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Psih. Liviu Macovei