Psih. Roxana Andreea Rusu

Psih. Roxana Andreea Rusu

Andreea Rusu
Psihopedagog Andreea Rusu

Roxana Andreea Rusu a absolvit Psihosociopedagogia si apoi masterul in Managementul Resursei Umane la Universitatea din Bucuresti.

A colaborat cu mai multe publicatii nationale si a condus o revista de sanatate si stil de viata. A publicat peste 1,000 de articole despre parenting si psihologia copilului.

In 2010 a fondat site-ul www.AmNascutAcolo.ro, in jurul caruia a construit o comunitate formata din specialisti, gravide si mii de mamici care si-au publicat experienta nasterii. Creionand o "radiografie" a sistemului de sanatate public si privat, din perspectiva pacientei care merge sa nasca. Proiectul a fost preluat din 2021 si este dezvoltat in continuare de catre o noua companie.

In calitate de profesor de Stiinte Sociale la ciclul gimnazial a promovat Drepturile Copilului si Gandirea Critica si a obtinut alaturi de elevii sai numeroase premii. A desfasurat in scoli diverse actiuni, in special pentru combaterea bullying-ului si a discriminarii.

A implementat in scoala proiectul ,,Citizen” coordonat de Center for Civic Education U.S.A., incurajand elevii sa se implice in problemele comunitatii din care fac parte. A colaborat cu Institutul Roman pentru Drepturile Omului, pentru desfasurarea activitatilor educative. Atat in sistemul de invatamant traditional, cat si in sistemul de invatamant Montessori.

In 2019, echipa pe care a coordonat-o a luat Premiul I la Concursul National Drepturile Copilului, organizat de Ministerul Educatiei si Organizatia Salvati Copiii.

A initiat demersul #CopaculCartilor, stimuland zeci de scoli din toata tara sa promoveze cartile si lectura in randul elevilor. Au urmat si alte campanii pentru promovarea lecturii in scoli, cum ar fi #ColtulDeLectura si #EducatiePrinLectura.

Andreea Rusu, Leonardo,
Cateva dintre cartile educative scrise de catre Andreea Rusu

Alte activitati din sfera culturala

In 2020 a lansat la Editura Integral cartea cu povesti educative pentru dezvoltarea empatiei si combaterea bullying-ului ,, Andrei si Pietricica Prieteniei”. Apoi smartbook-ul ,,Eu si Virusul Hai Hui” povestea care explica pandemia de Coronavirus si masurile de preventie pe intelesul copiilor, respectand abordarea recomandata de UNICEF.

La finalul aceluiasi an a lansat smartbook-ul ,,Aventurile lui Leonardo”, cu povesti educative si activitati pentru dezvoltarea soft-skills. Cartea s-a clasat pe locul II in topul general al cartilor, dupa preferintele publicului, la Targul Radio Romania Gaudeamus, fiind ,,cea mai ravnita carte” la categoria pentru copii.

In 2021 a lansat ,,Leonardo si furtuna emotiilor”, cartea cu povesti educative si activitati pentru dezvoltarea inteligentei emotionale a copiilor. Devenita in scurt timp bestseller si fiind apreciata atat de parinti si bunici cat si de cadrele didactice. Acestea au utilizat-o ca baza pentru orele de dirigentie, ateliere de dezvoltare persoana si ,,Saptamana Altfel”.

Din 2011 este mamica unui baietel, alaturi de care a citit multe povesti.

***

Din anul 2021 psihologul Andreea Rusu este un important contribuitor al platformei media medicale Doctor MiT.

 

Andreea Rusu, Leonardo,
Una dintre cele mai de succes carti educative pentru copii
Dr. Bogdan Ivanescu
Dr. Bogdan Ivanescu

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Producator Mihaela Popescu, DIGI,
Anterior
Jurn. stiinta Mihaela Popescu
Dr. Ion Codorean, Artro Sport Clinic
Urmator
Sef Lucrari Dr. Ion Bogdan Codorean

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Psih. Roxana Andreea Rusu