Jurn. stiinta Mihaela Popescu

Jurn. stiinta Mihaela Popescu

Mihaela Popescu, DIGI,
Mihaela Popescu

Sunt jurnalist si scriitor, in egala masura. Licentiata in filologie romana si clasica (greco-latina), la Universitatea din București. Timpul profesional il impart subiectiv intre cele doua mari pasiuni ale mele – televiziunea si cinematografia. 

Daca prima pasiune, transformata de aproape 19 ani in job-ul ideal, lucrand in cele mai importante televiziuni din media romaneasca, m-a facut sa fiu vigilenta la oameni si situatii, cealalta, in care din 2017 activez ca producator, regizor si scenarist, m-a determinat sa gandesc si sa scriu in imagini. Am produs emisiuni si am regizat documentare de televiziune unice in tara noastra. (100 baloane pentru România, Vocile Operei).

Din 2019, m-am alaturat cercului restrans al jurnalistilor de stiinta din Romania, producand emisiunea DIGIPEDIA (DIGI WORLD) impreuna cu celebrul profesor Alexandru Mironov.

In anul pandemiei am pus bazele unui amplu proiect de stopare a fenomenului fake-news, prin promovarea corecta a informatiei stiintifice.: EROII DIGI WORLD, EROII DIGI LIFE, EROII DIGI ANIMAL WORLD).

POVESTEA BIOCOD

Tot in 2020, am regizat si produs primul documentar autohton despre celule stem și editare genetica impreuna cu dr. Bogdan Ivanescu. ZONA DE RISC. BIOCOD, vine cu o viziune inedita de prezentare, intr-un mod stiintifico-artistic, a domeniul arid si intortocheat al geneticii.

Indiferent ca am lucrat pentru stiri, productie sau documentare, totul pentru mine se rezuma la oameni si la comunicare. Imi urmez mereu instinctul si pana acum am avut numai de castigat. Simt ca am multe de transmis si nu ma opresc, indiferent de ostilitati, din drumul meu.

Imi plac la nebunie provocarile. Tocmai de aceea pe langa televiziune, film documentar, am ales sa scriu pe propriul meu blog  (https://altfelsite.wordpress.com)  si în reviste de specialitate, de la editoriale, la poezie si chiar un roman experimental  inspirat din realitatea filmarilor mele. Am publicat deja trei volume - doua de proz, POVESTILE COPIILOR PENTRU PARINȚI si CASa CU INGERI (Editura Etnous, Brasov, 2015), și unul de poezie (ILUZIA CELOR 100 DE CUVINTE (Editura Hoffman, Craiova 2018).

***

Din anul 2021 jurnalistul de stiinta Mihaela Popescu este un important contribuitor al platformei media medicale Doctor MiT.

Dr. Bogdan Ivanescu
Dr. Bogdan Ivanescu

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Documentar, DIGI, zona de risc, biocod, celule stem, crispr
Anterior
DIGI World - documentar dedicat celulelor stem si CRISPR
Andreea Rusu, Leonardo,
Urmator
Psih. Roxana Andreea Rusu

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Jurn. stiinta Mihaela Popescu