Prof. Alexandru Mironov

Prof. Alexandru Mironov

Prof. Alexandru Mironov
Prof. Alexandru Mironov

Alexandru Mironov s-a nascut in 1942 in judetul Soroca pe vremea in care acesta facea parte din Romania (astazi raionul Floresti din Republica Moldova) insa a urmat cursurile scolii primare la Iasi si apoi pe cele liceale la Craiova (“Liceul Carol I” – actualmente “Nicolae Balcescu”). In cele din urma a devenit profesor de matematica absolvind in 1964 Facultatea de Matematica-Mecanica a Universitatii Bucuresti.

Debutul sau a fost in 1971, in numarul 387 al revistei “Colectia de Povestiri Stiintifico-Fantastice”, dupa ce a publicat doua povesti SF: “Performanta ciudata” (Strange performance) si “Prea tarziu” (Too late). In deceniile urmatoare, a publicat cateva zeci de povesti, majoritatea prezentate in antologiile “Intamplari din Veacul XXI” (1974) si “Alte intamplari din Veacul XXI” (1977). Intre 1969 si 1976, a calatorit in diverse situri de „paleoastronautica” studiind ipoteza ca extraterestrii inteligenti au vizitat Pamantul in trecut, rezultand in cartea “Enigmatic, pamintul”, publicata in 1977.

In 1979, Mironov s-a alaturat Televiziunii Romane si Radioului Roman. Pe langa aceasta activitate a regizat si a produs mai multe filme documentare, inclusiv “Din soare, gheata si caldura” din 1984 (pentru care a primit un premiu acordat de revista italiana Italia sul Mare) si “Universul cunoasterii” din 1992 (premiul anual al Asociatiei Televiziunii Romane - Profesionisti). In total, Mironov a produs aproximativ 2.000 de emisiuni pentru posturile nationale de televiziune si radio. Spectacolele sale succesive au primit, de asemenea, premii de la diferite institutii culturale.

Totodata la inceputul anilor ’90, profesorul Mironov a ocupat postul de ministru al Educatiei si Sportului.

De la inceputul anului 2021, domnul profesor Mironov este un important contribuitor al platformei Doctor MIT.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Reinfectare, coronavirus,
Anterior
Pot face COVID-19 din nou? Pot sa ma reinfectez?
COVID-19, pandemie,
Urmator
La ora 6, dupa razboi - pandemi de COVID-19

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Prof. Alexandru Mironov