TOP 5 chimicale care iti afecteaza creierul. Ep. 2

TOP 5 chimicale care iti afecteaza creierul. Ep. 2

Creier, chimicale,

TOP 5 chimicale care iti afecteaza creierul. 2 dintre ele se afla in baia ta! Ep. 2

Afla acum care sunt cele mai periculoase chimicale care iti pot afecta creierul.

In afara de "TOP 5 chimicale care iti afecteaza creierul. 2 dintre ele se afla in baia ta! Ep. 2"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: chimicale, creierul, fluor, mercur, pesticidele, plumb, tetratcloretilena, Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor in care am fost invatati sa credem: ca stinsul betelor de chibrit in apa te vindeca de deochi sau ca daca mananci peste oceanic te vei umple de mercur.

Desi ultimul subiect nu este foarte departe de adevar, mai avem de asteptat pana cand poluarea oceanelor ne va face sa avem in noi tot atat mercur cat un termometru.

Insa aceasta ma aduce la subiectul emisiunii noastre de azi. Astazi continuam seria dedicata chimicalelor care ne pot distruge creierul. Legat de aceasta, va spuneam ca in top avem un produs pe care il cumparam de la magazin si care se gaseste in baia fiecaruia dintre noi.

 Chimicare care afecteaza creierul

Dar pana atunci, haideti sa recapitulam primele 3 chimicale care ne pot afecta creierul. Pe locul 5 gasim fluorul, care, in cantitati prea mari poate duce la scaderea IQ-ului copiilor cu 7 puncte.

Locul 4 este ocupat la egalitate de 2 metale: de plumb si de mercur. In intoxicatia cu plumb, copiii prezinta inteligenta redusa iar adultii prezinta probleme de memorie. Nu va imaginati ca saturnismul este o situatie de care esti ferit: bautul apei ce vine pe tevi vechi, de plumb, este o cale sigura de a te intoxica.

Daca nici o cantitate de plumb ingerata nu este considerata sigura, altfel stau lucrurile cu mercurul. Aici avem o concentratie in sange care este considerata acceptabila insa daca esti “vrajitoare” si “lucrezi” cu argintul viu sau daca esti clientul intr-o astfel de relatie, s-ar putea sa regreti. Asta din mai multe motive insa principalul este legat de toxicitatea mercurului. Aceasta poate duce la tulburari de memorie si tremor in cazul adultilor si la retard in cazul copiilor.

Pe locul 3 gasim pesticidele organo-fosoforice ce produc modificari fizice in structura creierului si duc la tulburari de dezvoltare neuronala la copii, ce persista pana la varsta de 7 ani. Deci grija la ceea ce le dati sa manance. Daca aveti o sursa bio dar controlata din punctul de vedere al igienei, este in regula. Insa nu uitati ca daca luati lapte direct de la taran, da, evitati antibioticele si pesticidele insa il puteti expune pe cel mic la Escherichia coli, daca taranul nu s-a spalat pe maini dupa ce a iesit din veceul din fundul curtii si s-a dus direct sa mulga vaca.

Tetratcloretilena

Iata ca am ajuns la locul 2. Pe cine gasim aici? Percloretilena sau tetratcloretilena. Domnilor s-ar putea sa le sune mai putin cunoscut insa doamnele, cel mai adesea identifica aceasta substanta ca fiind banala solutie de scos petele de pe haine. Aceasta este folosita intens in curatoriile chimice desi Franta, Danemarca si Statele Unite au interzis utilizarea acestui compus chimic. OMS a inclus aceasta substanta, pe care adesea o tinem sub chiuveta sau in debara, in lista A2 adica “probabil cancerigene pentru om”. Expunerea copiilor la aceasta substanta poate duce la declansarea de probleme psihice deci mare atentie la cat acces au copiii la sticlele cu aceasta substanta de curatare.

Desi v-ati fi asteptat ca substanta periculoasa despre care va ziceam ca o tinem in baie sa fi fost percloretilena, ei bine nu despre ea e vorba deoarece nu toata lumea isi curata acasa petele de pe haine. Insa toata lumea foloseste cosmetice, parfumuri si sampoane ca sa nu mai spun ca toata lumea ambaleaza mancarea in plastic si ofera copiilor jucarii de plastic.

Evident nu toate plasticele sunt periculoase insa cele care contin ftalati dintr-o anumita gama, sunt. De aceea Organizatia Mondiala a Sanatatii a interzis din 2007 utilizarea unui numar semnificativ de ftalati gasiti in jucarii si in produse pentru ingrijirea sugarului. Daca produsele realizate in Uniunea Europeana respecta aceasta regula, mare atentie la cele importate din tari la care v-ati gandi ca nu se respecta.

De aceea cautati sa vedeti ce scrie pe ambalaj. Daca gasiti vreunul dintre compusii pe care ii vedeti pe ecran, evitati-le deoarece pot trece prin bariera feto-placentara si duce la nasterea unui copil cu mai putina masa neuronala. La copiii mari si adulti pot provoca dezechilibre hormonale cu impact la nivel cerebral, de asemenea.

Concluzii:

Rezumand, tineti un ochi pe consumul de fluor, contactul cu plumbul si mercurul, incercati sa consumati alimente cat mai bio deci cat mai putin expuse la organo-fosfati, mai bine va curatati hainele la spalatorie si folositi cat mai putin plastic in bucatarie, verificand totodata etichetele jucariilor pe care le cumparati celor mici pentru a evita compusii chimici despre care v-am povestit.

Pentru alte informatii la fel de interesante, vizitati pagina de Facebook a emisiunii sau accesati doctormit.ro.

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Genacol, artroza,
Anterior
Colagenul - element cheie pentru durerile articulare!
Creier, chimicale,
Urmator
TOP 5 chimicale care iti afecteaza creierul. Ep. 1

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Avatar for Vasile
    Vasile
    15/02/2021 at 10:08 pm — Răspunde

    Care sunt urmările intoxicatiei cu glicol.

    • 17/02/2021 at 6:01 am — Răspunde

      Buna intrebare - vom face o continuare a episodului.


Back
SHARE

TOP 5 chimicale care iti afecteaza creierul. Ep. 2