TOP 5 chimicale care iti afecteaza creierul. Ep. 1

TOP 5 chimicale care iti afecteaza creierul. Ep. 1

Creier, chimicale,

TOP 5 chimicale care iti afecteaza creierul. 2 dintre ele se afla in baia ta! Ep. 1

Afla acum care sunt cele mai periculoase chimicale care iti pot afecta creierul.

In afara de "TOP 5 chimicale care iti afecteaza creierul. 2 dintre ele se afla in baia ta! Ep. 1"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: chimicale, creierul, fluor, mercur, pesticidele, Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa va aduc in fata cele mai importante si mai utile informatii medicale. Astazi o sa descoperim impreuna care sunt primele 5 chimicale care iti pot afecta creierul!

Lista de compusi chimici care produc efecte nocive la nivel cerebral s-a dublat in ultimii 7 ani! Pe acestea le gasim in mancare, in apa pe care o bem si in aerul pe care il respiram. Ce agraveaza aceasta situatie este faptul ca cei mai vulnerabili la efectul acestor produsi chimici sunt bebelusii ce urmeaza sa se nasca si copiii mici.

Haideti sa aruncam o privire pe lista primelor 5 chimicale ce pot sa ne afecteze serios creierul:

Pe locul 5 se afla un produs chimic recomandat de catre medici si, mai ales, de catre stomatologi. Da, este vorba despre fluor! Inca din anii ’60 in Statele Unite fluorul a inceput sa fie adaugat in pasta de dinti a copiilor si in apa potabila din zone in care acest element chimic lipsea. In timp insa, fluorul a aratat ca poate face si lucruri nedorite in afara de a intari smaltul dintilor. Astfel, excesul de fluor poate distruge dintii, oasele si tiroida si de aici poate provoca scaderea IQ-ului celor mici si se pare ca are un rol in instalarea dementei la copii.

O meta-analiza a 27 de studii a aratat ca expunerea la cantitati de fluor in exces in apa de baut este asociata cu scaderea IQ-ului la copii cu 7 puncte.

Pe locul 4 se afla 2 metale: mercurul si plumbul. Acestea au un efect negativ major la nivel cerebral. Plumbul interfera cu actiunea neurotransmitatorilor ducand la dereglari cerebrale si neuronale adesea permanente. De aceea, copiii expusi la plumb prezinta o inteligenta redusa, tulburari comportamentale si dificultati in invatare. Nici un grad de expunere la plumb nu este considerat sigur.

Mercurul

Mercurul pe de alta parte, este considerat acceptabil in cantitati infinitezimale, insa intr-o cantitate toxica impiedica dezvoltarea creierului prin blocarea unor enzime cu rol in gestionarea functiilor cerebrale. Ca sa faca lucrurile si mai grave, mercurul opreste diviziunea celulara asta insemnand ca se vor  produce din ce in ce mai putine celule gliale. Acestea sunt niste celule cerebrale, de 10 ori mai numeroase decat neuronii, cu rol de suport al acestora si de producere a tecii de mielina. Afectarea lor duce la scleroza multipla si probabil la autism.

Mercurul se gaseste destul de mult in fructele de mare si in pesti oceanici insa nu ar trebui sa va ingrijorati prea tare deoarece, la aceasta ora, noi ca adulti nu riscam sa acumulam prea mult mercur in organism. Pe de alta parte, prea mult metil-mercur in sangele fetal si al nou nascutilor duce la afectare nervoasa cu reducerea capacitatii de gandire si de invatare.

Pesticidele si influenta lor asupra careierului

Pesticidele organo-fosforice, aflate pe locul 3, produc modificari fizice in structura creierului. Sunt responsabile pentru tulburari de dezvoltare neuronala ce, la copii, pot persista pana la varsta de 7 ani. Totodata, in baza studiului clinic pe care in cadrul unei echipe extinse l-am implementat in Romania, pare sa vedem dovezi ca pesticidele si ingrasamintele chimice sunt de blamat pentru dezvoltarea autismului la copii in jurul varstei de 3 ani.

Desi majoritatea pesticidelor periculoase au fost interzise in tarile dezvoltate, multe tari sarace inca le folosesc in agricultura sau pentru controlarea populatiilor de tantari.

Interzicerea lor a fost dictata si de faptul ca cresterea incidentei bolii Alzheimer pare a fi legata de folosirea intensiva a acestor pesticide.

Totodata, expunerea prenatala la niveluri inalte de CPS sau clor pirifos, aproape ca garanteaza nasterea unui copil cu probleme de memorie si inteligenta. La adulti, aceasta expunere suprastimuleaza sistemul nervos ducand la greata, ameteala si confuzie.

Astazi am vazut ca pe locul 5 al listei chimicalelor ce ne pot distruge materia cenusie se afla fluorul, pe locul 4, la egalitate, mercurul si plumbul iar pe locul 3, deci pe podium, insecticidele organo-fosorice.

In episodul urmator veti vedea ca unul dintre compusii chimici de top in ceea ce priveste afectarea cerebrala, se afla in baia fiecaruia dintre noi. Care este acela? Iti spun in urmatorul episod Doctor MIT!

Pana atunci, pentru informatii la fel de interesante, viziteaza pagina de Facebook a emisiunii sau acceseaza DoctorMIT.ro!

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Creier, chimicale,
Anterior
TOP 5 chimicale care iti afecteaza creierul. Ep. 2
Hidroxiclorochina
Urmator
Hidroxiclorochina in tratamentul COVID-19!

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

TOP 5 chimicale care iti afecteaza creierul. Ep. 1