Despre disfuncția posturală și SPAD-ul dinamic al sistemului postural antigravitațional in tratarea durerilor de spate
Un articol de prof. dr. Raoul Saggini, specializat in ortopedie-traumatologie si medicina sportiva, inventatorul metodei SPAD ce trateaza durerile de spate provocate de cifoza, scolioza, lordoza ori hernia de disc si imbunatateste postura defectuoasa.
Când Actele Motorii sunt conectate la un corp nepotrivit, ce se întâmplă?
Există o imagine a disfuncției posturale care poate fi înțeleasă ca o modificare a complexității biologice în care există referințe modificate atât egocentrice dar și exocentrice și / sau geocentrice cu modificarea mișcării și sensibilității din care rezultă o modificare a schemei. In legatura cu aceasta, Disfunctia Posturala se manifesta printr-o stare de functionare cu modele motorii simplificate si pentru apararea si protectia structurilor somatice si senzoriale, tinand cont de:
- atat de modul in care organismul postural chimia implica reprezentarea dinamicii corpului,
- cat si de modul in care totul este generat de SNC sau din minte,
- modul în care fenomenele epigenetice se găsesc pentru a influența contextele.
In cuvinte simple, disfuncția posturală se caracterizează printr-o nealiniere marcată a corpului care poate genera, de asemenea, situații de durere în diferite părți ale corpului, precum dureri de spate, dacă nu într-o singură parte a corpului, de exemplu in coloana vertebrală cum este la hernia de disc.
Durerea vertebrală și planul de optimizare posturală bioprogresivă
Într-un plan de optimizare bioprogresivă posturală este necesar să se încerce să se intervină în contexte de manifestare dureroasă, dacă este prezentă, care reprezintă REACȚIA DE ALARMĂ A MODIFICĂRII TENSEGRITA ÎN RAPORT CU LEGILE ECONOMIEI ȘI ECHILIBRULUI CONFORTULUI prin implementarea unui plan de reabilitare cu utilizarea energiei biofizice care trebuie să fie specifică sau pe fundalul datelor clinice pe care le împarte cauza durerii, țesutul în disfuncție, permițând astfel să se confrunte într-un mod total cu imaginea disfuncțională somatică.
Pentru a face acest lucru, este posibil să se utilizeze energia fizică care acționează asupra substratului biologic al țesutului, determinând efectele biochimice și biomoleculare care sunt responsabile pentru efectul terapeutic care inlatura mult prea intalnitele dureri de spate cauzate, de exemplu, de hernia de disc.
Administrarea de energie fizică în mod similar administrării unui medicament trebuie efectuată ținând seama de mecanismul biologic de acțiune, de “posologie”, de contraindicații.
Este posibila tratarea patologiilor vertebrale DUREROASE prin productia autogena de neurotransmițători folosind stimularea electrică pentru a influenta si modifica functiile organismului prin administrarea de impulsuri electrice direcționate către anumite fibre nervoase sau către anumite circuite cerebrale, creând astfel un “dicționar de circuite” asociat cu disfuncția posturală.
Este fundamental să înțelegem cum să “administrăm” cel mai bine impulsurile electrice din exterior, dacă ne gândim bine este același tip de abordare care este folosit astăzi pentru a identifica medicamentele țintă moleculare: este mai întâi necesar să identificăm ținta, apoi să construim “medicamentul”, în acest caz “electro-medicamentul” astfel încât să declanșăm procese de neuro-modulare, reparare și regenerare a țesuturilor somatice.
Optimizarea bioprogresivă posturală și alinierea spațială în durerea vertebrală
Un plan de optimizare bioprogresivă posturală în durerea vertebrală trebuie să prevadă o restabilire a alinierii spațiale cu reluarea funcționalității hemisomelor și normalizarea parametrilor biomecanici legați de tendințele de reacție care constrâng piciorul de la sol. Acest lucru este realizabil printr-o activitate de optimizare posturală înentitatea migrovitară terestră ambi cu recalificarea traseului cu ajutorul Sistemului Postural Antigravitațional Dinamic (SPAD) inventat de catre prof. Raoul Saggini.
SPAD este un sistem de ridicare a greutății corporale format dintr-o mașină la care pacientul este legat prin intermediul unui ham în timp ce se antrenează pe o bandă de alergare. Rațiunea acestui sistem constă în capacitatea de a efectua sarcina motorie prin combinarea feedback-ului senzorial cu alinierea spațială pentru o reluare a funcționalității simetrice a emisomurilor.
Din ce este alcatuit sistemul SPAD antigravitatie?
Sistemul este compus, de asemenea, din doi rulmenți de susținere spate plasați unul la înălțimea vârfului sacral și unul infrascapular și încă 4 rulmenți frontali, 2 la înălțimea spinelor iliace antero-superioare (SIAS) și alți 2 la înălțimea conjugărilor acromion-claviculare, care acționează ca stabilizatori-informatori proprioceptivi și împiedică posibila răsucire a pelvisului sau a umerilor în timpul mișcării pe banda de alergare.
Astfel, este posibil să se intervină și asupra imaginii motorii care reprezintă puntea dintre percepție și mișcare, făcând posibilă stabilirea unor strategii de rezolvare a problemei reprezentate de locomoție, creând mecanisme de anticipare și simulare a mișcării și de ghidare și facilitare a percepției.
În acest sens, metodologia este suprapusă și, de asemenea, mai avantajoasă decât reabilitarea legată de ipoteza perceptuală, deoarece permite nu numai procesarea informațiilor somatice necesare acțiunii ci și analizarea explicită a acestora, conștientizarea acestora pentru a genera o mișcare reală în absența durerii și în prezența unei creșteri progresive a coerenței musculare-corticale.
Normalizarea reacției de mediu a forței sol-picior cu utilizarea tălpilor biomecanice-proprioceptive vâsco-elastice specifice este necesară pentru a neutraliza și valorifica la maximum setul de forțe de mediu reprezentate de reacția de constrângere în timpul locomoției, expresia greutății corporale pentru accelerarea gravitației. Toate acestea pentru a face ca simptomele din afectarea vertebrală, dureri de spate, parestezii, să dispară și să nu mai revină.