Prof. Dr. Raoul Saggini

Prof. Dr. Raoul Saggini

Prof. Dr. Raoul Saggini
Prof. Dr. Raoul Saggini

Născut la Florența în 1953, profesorul Raoul Saggini a absolvit Medicina și Chirurgia la Universitatea din Florența. Este specialist în ortopedie și traumatologie, în kinetoterapie și reabilitare precum și în medicină sportivă.

Este profesor titular în Medicină Fizică și Reabilitare la Universitatea „G. d'Annunzio" din Chieti unde indeplineste urmatoarele functii:

  • Director al Școlii de Specializare în Medicină Fizică și Reabilitare
  • Președinte al cursului de licențiere în Fizioterapie
  • Director al sectorului de medicină fizică și de reabilitare la CUMFeR (Centrul universitar de medicină fizică și de reabilitare)
  • Director al Cursurilor de Specializare Terapie Oxigen-Ozon cu directionare Fiziologic-Intervențională, pentru reeducare într-un mediu acvatic de micro-gravitatie și în terapie manuală cu modalitate osteopatică.
  • Director al cursului postuniversitar de “Terapie cu unde de șoc”
  • Director al cursului de reabilitare “Reabilitarea accidentărilor sportive”

In trecut a fost director al masterului de “Reabilitare în patologii ale piciorului” in cadrul aceleiasi universitati.

In prezent este managerul de reabilitare științifică pentru C.M.T., sub patronajul UNIMED, al activităților de predare și formare pentru consolidarea cursului de licență în Fizioterapie al Universității din Amman din Iordania.

Este membru al Grupului Tehnic pentru postură înființat de Ministerul Sănătății din Italia.

***

Din 2021 profesorul Raoul Saginni este un important contribuitor al platformei media medicale Doctor Mit.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

BeMe, tratament acnee,
Anterior
BeMe invinge acneea cu ajutorul probioticelor!
SPAD, dureri de spate, hernia de disc,
Urmator
Antigravitatia SPAD trateaza problemele de spate!

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Prof. Dr. Raoul Saggini