Cancer invins 100% - afla ce urmeaza!

Cancer invins 100% - afla ce urmeaza!

anticorpii monoclonali, cancer, CCR,

Despre cancer si anticorpii monoclonali

Esti curios sa afli cea mai importanta stire a anului despre cancer? Atunci urmareste episodul Doctor MiT.

Te-ar mai putea interesa si

- tags: cancer, anticorpii monoclonali, CCR, studiu clinic, Doctor MiT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MiT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor in care am ajuns sa credem: ca vaccinarea anti rujeolica duce la autism sau ca vaccinurile cu ARN mesager impotriva noului coronavirus ar fi fost produse prea repede si ca, de aceea, n-ar fi fost sigure.

Astazi o sa va povestesc despre o veste incredibila comunicata in revista The New England Journal of Medicine in 5 iunie 2022 si care pune in paralel folosirea ARN-ului mesager din 2019 si pana azi atat pentru vaccinurile impotriva noului coronavirus cat si pentru vindecarea cancerului.

Astfel in anul 2019, pe cand in Wuhanul chinezesc se pornea o pandemie care urma sa mature lumea, la New York se dadea startul unui studiu clinic care intentiona sa nasca un tratament eficient impotriva unui cancer foarte pacatos – cancerul rectal.

Cancerul rectal, sau colo-rectal cum este denumit in lumea academica, este mai raspandit decat puteti crede. Statistica medicala spune ca are o incidenta de 10,1 la suta de mii de persoane in cazul barbatilor si de 7,3 in cazul femeilor. Altfel tradus, 10 la o suta de mii inseamna 1 la 10,000. Incidenta sindromului Down este de 1 la 5,900 iar pe acela il putem detecta.

Rata de deces in cancerul colo-rectal

In plus, cam 1 din 8 cancere este de natura colorectala iar CCR, cancerul colo-rectal, este responsabil de fiecare al 10-lea deces de cauza neoplazica.

Dar daca v-as spune ca pentru una dintre formele de CCR se pare ca s-a gasit o solutie eficienta, vi s-ar parea o stire incredibila?

Si, mai mult decat atat, daca aceasta eficienta ar fi de 100% remisie tumorala, ce ati mai zice?

Ei bine, astea sunt cifrele communicate de catre autorii studiului clinic: in cazul a 14 din 14 pacienti care au completat seria de tratament cu anticorpi monoclonali pentru cancer rectal de grad II si III fara metastaze dar cu prinderea ganglionilor limfatici, s-a constatat disparitia totala a tumorilor la 6 luni de la tratament.

Si in plus, acestia au trecut fara probleme prin administrarea celor 9 doze de medicament, dostarlimab.

Ca sa va dati seama cat de wow este aceasta veste ar trebui sa stiti ca, in mod normal, pacientii cu acest diagnostic ar fi trecut prin radio si chemoterapie alaturi de chirurgie ceea ce ar fi dus la mutilarea pe viata a majoritatii lor data fiind localizarea cancerului. Si, in plus, doar un sfert ar fi beneficiat de remisia tumorilor. Pe cand acum, fara nici o astfel de suferinta, 100% au intrat in remisie.

Evident, trebuie sa privim toate laturile subiectului: vorbim de un lot foarte mic de pacienti si care au fost tratati pentru o varianta de cancer colo-rectal rara – doar intre 5 si 10% dintre pacientii cu CCR prezinta aceasta varianta. Si, in plus, vorbim de certitudine in vindecare la trecerea a 5 ani de la terminarea terapiei.

Pe de alta parte trebuie sa vedem ce ne aduce acest studiu clinic: in premiera, toate tipurile de investigatii, clinice, imagistice, imuno-histochimice spun ca acest cancer nu mai e prezent la nici un pacient. O astfel de eficienta incurajeaza gasirea formulei potrivite pentru crearea de anticorpi monoclonali si pentru cancerul de san, pulmonar ori pancreatic, ca sa dau cateva exemple. Oricum, acestea sunt in varful listei pentru atingerea unor astfel de performante.

Ce este un anticorp monoclonal?

Si, daca va intrebati ce e aia un anticorp monoclonal, o sa va spun: este o molecula care prezinta o structura chimica la suprafata ce se concteaza doar in zona epitopului celulei canceroase si care duce la distrugerea membranei acestei celule. Deci nu ataca, precum compusul din chemoterapie, o plaja mare de celule ci doar pe cele pentru care e construit. Dar cum construim un asemenea anticorp monoclonal?

Ei bine, anticorpii sunt produsi de catre celulele albe ale organismului uman. Insa in cazul acesta particular, anticorpii sunt produsi in laborator de catre niste populatii celulare aflate in niste borcane, sa le zicem, care se replica la nesfarsit si sunt mulse de anticorpi de catre medici care apoi ii baga in seringi.

Aceste celule care produc anticorpii se cheama monoclonale deoarece ele sunt un hibridom adica o incrucisare dintre o celula canceroasa a unui soarece care a murit acum multi ani de melanom si o celula stem hematopoietica umana. Astfel, hibridomul produce o linie de clone fara moarte care se divid la nesfarsit si ale carui celule, prin manipulare genetica cu ajutorul ARN-ului mesager, de exemplu, pot fi comandate sa produca un anume tip de anticorpi.

Tot ce le ramane acum medicilor este sa aiba noroc si putere de munca ca sa gaseasca in viitor pentru toate variantele de cancer structura perfecta de anticorpi care sa ucida tumorile pacientilor.

Va incurajez sa va incredeti in stiinta, de aceea inchei fiecare episod Doctor MiT cu indemnul:

“Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MiT!”

Pentru alte subiecte interesante viziteaza doctormit.ro

Aceasta emisiune va este oferita de catre Stem Sure

Dr. Bogdan Ivanescu
Dr. Bogdan Ivanescu

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Digipedia, transplant, sange,
Anterior
Povestile nestiute ale transplantului romanesc.
Rigenera, celule progenitorii, link buying, advertise, backlink,
Urmator
Tehnologia Rigenera

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Cancer invins 100% - afla ce urmeaza!