Authentic Jerseys
Nu stiai ca vitamina B2 poate face asta! - Doctor MIT

Nu stiai ca vitamina B2 poate face asta!

Nu stiai ca vitamina B2 poate face asta!

 

Te-ar mai putea interesa

 

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa aduc in fata voastra cele mai interesante, suprprinzatoare si utile informatii medicale!

Astazi, in seria, “Nu stiai ca vitaminele pot face asta!” aflam ce lucruri surprinzatoare stie sa faca mai putin cunoscuta vitamina B2.

Aceasta vitamina este una dintre Cenusaresele vitaminelor deoarece auzim prea putin despre ea. Putine ambalaje se lauda cu ea pe eticheta si prea putini dintre noi stiu la ce e utila.

Vitamina B2 esentiala in sarcina

Asa ca haideti sa o descoperim. Ce surse naturale de vitamina B2 avem?

1. ouale si laptele 2. vegetalele verzi si cerealele
3. produsele animaliere precum ficatul si rinichii sau 4. toate acestea reprezinta surse naturale pentru B2

Este important sa retineti ca, in majoritatea lor, vitaminele se regasesc in multiple tesuturi atat vegetale cat si animale exact pentru a fi la indemana organismelor ce au nevoie de ele. Asadar raspunsul corect este al patrulea.

Pe de alta parte omenirea, in cursul evolutiei ei, a ajuns sa proceseze aceste surse de vitamine. Aceasta poarta cu sine atat avantaje cat si dezavantaje. Va pot spune ca nu avem nici un avantaj ci doar dezavantaje legate de vitamina B2 si, ca sa va dau o idee, haideti sa vedem cat din B2 pierdem prin moraritul cerealelor?

1. 1% din continut 2. 5%
3. 60% sau 4. nu se mai pastreaza nimic din vitamina B2 in structura cerealelor trecute prin procesul de panificatie

Este imposibil sa distrugem chiar tot insa o pierdere de 60% din continutul de vitamina B2 este uriasa. De aceea, repet, o dieta echilibrata este vitala.

Si ca sa intelegem de ce e vitala, acum e momentul sa aflam ce se intampla atunci cand avem un deficit de B2 in organism:

1. stomatita, anemie si defecte congenitale ale inimii 2. pierderea memoriei si ameteli
3. apare fragilitatea osoasa sau 4. toate acestea sunt de acuzat intr-o atare conditie medicala

Raspunsul corect este primul. Daca deficitul de vitamina B2 a aparut in sarcina atunci nou-nascutul poate avea malformatii cardiace si membre deformate. Anemia si stomatita, adica limba inrosita si dureroasa ce se insoteste de craparea mucoasei si pielii de la colturile gurii, sunt simptomele mai blande in aceasta afectiune.

Dezvoltarea fatului si vitamina B2

Si, ca sa atrag un pic din simpatia voastra de partea unei mase de oameni din ce in ce mai prezenta pe canalele noastre de stiri, va spun ca jumatate din refugiatii despre care auziti la televizor, sufera de deficit de B2.

Asta inseamna ca pe langa aceste simptome, organismul lor, ca si al vostru, daca ati avea o alimentatie defectuoasa, nu isi poate indeplini functiile de baza legate de vitamina B2. Care ar fi acestea?

1. respiratia celulara 2. repararea corneei
3. rezolvarea icterului noului nascut sau 4. toate acestea sunt functii si utilizari de baza ale vitaminei B2

De aceasta data raspunsul corect este “toate”. Este suficient sa va spun ca B2 este importanta in respiratia celulara ca sa intelegeti de ce face parte din categoria vitaminelor. Iar ceea ce, iarasi, s-ar putea sa nu stiti este faptul ca B2 este utilizata in tratarea afectiunilor oculare si a icterului ce apare la o parte dintre bebelusi in primele zile de viata.

Si pe langa acestea, ceea ce ar putea fi cel mai neasteptat si interesant legat de vitamina B2 este faptul pare a fi solutia practica si sigura pentru cei ce sufera de migrene. Administrarea orala sau intramusculara a acestei vitamine este foarte sigura chiar si in cazul gravidelor atata vreme cat B2 nu se acumuleaza in organism, excesul fiind eliminat prin urina.

Curios sa afli mai multe despre cele 13 vitamine esentiale vietii? Atunci acceseaza doctormit.ro sau viziteaza pagina de Facebook a emisiunii.
Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!

O emisiune oferita de Stem SURE – Banca Engleză de Celule Stem.

Anterior
Vitamina B5 este cea mai plictisitoare
Urmator
Stiai ca vitamina B1 poate face asta?

Intreaba-ma!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*  *Authentic Jerseys
Back
SHARE

Nu stiai ca vitamina B2 poate face asta!