Totul despre vaccinul anti-coronavirus! Ep. 1

Totul despre vaccinul anti-coronavirus! Ep. 1

Vaccin anti coronavirus

Te-ar mai putea interesa

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa va aduc cele mai noi si mai importante stiri medicale!

Astazi va spun unde ne aflam cu mult asteptatul vaccin anti-coronavirus.

Pentru a tine sub control si, poate, a scapa de pandemia de COVID-19, avem 2 solutii pe care o sa le enumar in ordine aleatorie: fie 85% dintre noi fac boala si se imunizeaza, fie ne vaccinam. Celor ce le e frica sa nu faca autism de la vaccin, le recomand sa se testeze pentru alte afectiuni.

Revenind la cei ce sunt mai putin conspirationisti si pot gandi cu mintea proprie le spun ca cea mai sanatoasa varianta este cea de a ne vaccina. De ce? Pentru ca daca mortalitatea in infectia cu SARS-CoV-2 se dovedeste a fi de cel putin 1%, daca am astepta ca 85% din populatia planetei sa se infecteze ca sa se imunizeze, am avea peste 65 de milioane de morti adica cat toata populatia Marii Britanii respectiv de 100 de ori mai multe victime decat avem deja – 650,000 la aceasta ora.

Si problema nu e doar aici. Daca virusul ar infecta atat de multa populatie, va garantez ca s-ar selecta cele mai contagioase si mai periculoase tulpini. Care ar insemna o mortalitate si mai mare si ar afecta si grupe de varsta mai tinere.

Deci, ce avem de facut? Sa ne vaccinam. De unde vaccin? Tot vorbeam de Marea Britanie.

Universitatea din Oxford a aparut in 1096, pe vremea in care, la noi, Gelu, Glad si Menumorut bateau palma sa isi apere saracia si nevoile si neamul iar o mie de ani mai tarziu oamenii de stiinta ai acestei scoli sunt foarte aproape de a salva omenirea de cea mai mare pandemie a secolului.

Cercetatorii britanici, dupa cum ii stim, au luat virusul gripal ce infecteaza maimutele, si l-au modificat genetic. In ce sens? In sensul in care virusul ne poate infecta si pe noi. Acum va dati seama ce tragedie pe cei ce nu cred ca ne tragem din maimute. Ce blasfemie mai mare decat un medic sa te infecteze cu un virus de maimute? Stati linistiti, si noi si maimutele facem la fel cam toate bolile posibile de la poliomielita la HIV.

Dar revenind la oile noastre, ma rog, la maimutele noastre, acest virus, dupa cum spuneam, ne va infecta si se va inmulti in organismul nostru. Insa lui i-a fost indepartata componenta antigenica, cea care invata organismul sa recunoasca inamicul si i-a fost inlocuita cu poza lui SARS-C0V-2 sau coronavirusul la moda.

Astfel, vom fi injectati cu un virus de maimute care poarta componenta antigenica a coronavirusului uman. Acest virus odata introdus in organismul nostru se va duce prin vasele de sange peste tot si ne va infecta. In celule se va inmulti. Virusurile nou produse vor face acelasi lucru pana cand vor fi intr-atat de numeroase incat sistemul imun le va observa si le va ataca. In timp ce le distruge, sistemul imunitar invata cu arata inamicul si va produce atat anticorpi cat si va pastra memorie imuna.

De aceea nu va panicati cand auziti ca X pacienti care au trecut prin COVID nu prezinta anticorpi. Nu e musai! Imunitatea este mediata atat umoral cat si celular. Adica atat prin anticorpi ce se invart prin organismul nostru cat si prin producerea lor atunci cand organismul este atacat.

Iar vaccinul despre care vorbim se numeste popular Vaccinul Oxford pentru ca denumirea lui stiintifica pe care o vedeti langa mine, e imposibil de pronuntat. Si pentru ca ne grabim rau de tot, atat faza 1 cat si faza 2 a studiului clinic au fost realizate simultan in aprilie anul curent intr-un centru din sudul Angliei pe un lot relevant statistic adica mai mare de o mie de voluntari.

Ce a rezultat din aceste 2 faze? Testele ne confirma ca formula acestui vaccin produce anticorpi si ca, in cel mai rau caz, reactia adversa este o durere de cap ce trece.

In acest moment, Brazilia a fost aleasa pentru faza a 3-a de testare adica ultima inainte de punere pe piata a vaccinului pentru uz uman. Daca va intrebati de ce Brazilia, uitati-va un pic la cate cazuri de COVID au ei. Si apoi uitati-va la noi si intrebati-va de ce in august 2020 ni se zicea Brazilia Europei.

Pe scurt, suntem foarte aproape de a avea un vaccin care pare a fi eficient si care nu are efecte secundare serioase. Vorbim de vaccinul Oxford. In episodul urmator Doctor MIT va spun care este data probabila de inregistrare a vaccinului la agentia medicala britanica si de aprobare si cand l-am putea avea in Romania.

Pana atunci, “intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!

 

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Vaccin coronavirus
Anterior
Totul despre vaccinul anti-coronavirus! Ep. 2
Infertilitatea masculina
Urmator
Infertilitatea masculina

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Totul despre vaccinul anti-coronavirus! Ep. 1