RINITA ALERGICA: tot ce trebuie sa stii!

RINITA ALERGICA: tot ce trebuie sa stii!

RINITA ALERGICA - Atoprin: tot ce trebuie sa stii!

Prof. Dr. Sorin Man
Prof. Dr. Sorin Man

Articol de Profesor Doctor Sorin C. Man, Director Departament Studenti Internationali, Sef Disciplina Pediatrie III Facultatea de Medicina din cadrul UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca"


 

CE ESTE RINITA ALERGICA?

Daca copilul tau stranuta in mod repetat si exploziv, s-ar putea sa aiba rinita alergica. Un copil alergic reactioneaza imunologic la o substanta din mediu, substanta (numita alergen) care in mod normal nu produce nicio manifestare la un copil sanatos.

Rinita alergica este raspunsul mucoasei nazale la anumiti alergeni, de obicei praf de casa, polenuri sau animale de companie (caine, pisica), mecanismul bolii implicand sistemul imun.

CUM SA O RECUNOSTI?

Copil cu rinita alergica.
Impactul acestei afectiuni depaseste neplacerea cauzata de stranut, mergand catre afectarea performantei intelectuale.

Copilul cu rinita alergica se scarpina des la nas, stranuta, are nasul infundat si ii „curge” nasul. Pe langa simptomele „clasice”, copilul cu rinita alergica poate sa fie obosit, cu performante scolare slabe, are o capacitate de concentrare si memorare redusa, este irascibil.

De multe ori acesti copii sunt diagnosticati cu deficit de atentie, cand de fapt ei sunt alergici.

Cu alte cuvinte, rinita alergica poate face viata copilului mizerabila.

CUM SE TRATEAZA RINITA ALERGICA?

Un tratament corect al rinitei alergice poate tine sub control simptomele bolii, astfel incat problemele de invatare si comportament sa fie evitate.

Medicatia de baza utilizata in rinita alergica consta in antihistaminice (ex. cetirizina, levocetirizina, desloratadina, rupatadina si spray-uri nazale cu corticoizi (ex. mometazona, fluticazona).

Datorita ingrijorarilor legate de posibilele efecte adverse ale acestor medicamente (de exemplu, sedarea produsa de unele antihistaminice), parintii copiilor cu rinita alergica apeleaza la metode incluse in medicina alternativa si complementara.

ROLUL SURPRINZATOR AL PROBIOTICELOR IN TRATAREA RINITEI ALERGICE

Probiotice
Probioticele sunt, de fapt, niste microorganisme din categoria celor, popular numite, “bacterii bune”.

In mod clar dezechilibrul florei microbiene intestinale este legat de aparitia bolilor alergice.

Probioticele sunt microorganisme vii care confera un beneficiu in ceea ce priveste sanatatea, probabil prin stimularea raspunsului imunologic normal.

De exemplu, administrarea de probiotice scade riscul de aparitiei a dermatitei atopice (o boala alergica) la copil.

Spray nazal, rinita alergica, Atoprin,
Prin efectul rapid (desi temporar) spray-urile nazale pot crea dependenta psihologica atat adultilor cat si copiilor.

S-a dovedit in mod stiintific ca terapia cu probiotice, asociata medicatiei clasice utilizata in rinita alergica, reduce severitatea simptomelor nazale (stranut) din rinita alergica, si asta fara efecte adverse.

Probiotice, Atoprin,
Administrarea enterica (orala) este mai prietenoasa cu organismul decat cea la nivel de mucoasa.

Prin aceste efecte administrarea de probiotice ar putea reduce utilizarea de medicamente antialergice de tipul antihistaminicelor si a spray-urilor nazale cu corticoizi, la acesti copii cu rinita alergica.

Nu toate probioticele sunt insa la fel. Tulpina cu cel mai puternic efect in reducerea manifestarilor rinitei alergice, s-a dovedit a fi Lactobacillus paracasei L-33.

ATORPIN, rinita alergica,
Pentru a fi eficient, un probiotic trebuie sa contina cel putin un miliard de Unitati Formatoare de Colonii; ATOPRIN contine 2 miliarde de astfel de UFC.

Produsul ATOPRIN contine doua tipuri de tulpini de Lactobacillus paracasei (LP-33 si GMNL-133), precum si vitamina D. Studiile publicate arata ca suplimentarea alimentatiei cu vitamina D are efecte benefice in reducerea simptomelor nazale cauzate de rinita alergica.

***

ATOPRIN® + restul produselor INNERGY pot fi gasite in

FARMACIILE PARTENERE (click)

***

Mai multe informatii despre produsele INNERGY se pot afla dand click mai jos:
CLICK

***

Pentru mai multe articole interesante si sfaturi medicale, viziteaza site-ul doctormit.ro

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

obezitate, MEDICOVER,
Anterior
A venit momentul sa renunti la obezitate!
Paralizia din somn
Urmator
Paralizia din somn: de ce apare si cum poate fi evitata!

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

RINITA ALERGICA: tot ce trebuie sa stii!