Cum sa scapi de simptomele provocate de rinita alergica?

Cum sa scapi de simptomele provocate de rinita alergica?

Tu stii cum sa scapi de simptomele suparatoare ale rinitei?

Rinita alergica este o inflamatie acuta sau cronica a mucoasei nazale declansata de un raspuns imun la alergeni precum polen, par de animale, acarieni sau mucegaiuri - solutia cu Atoprin.

Simptomele nazale la copii sunt similare cu cele de la adulti, precum: prurit si congestie nazala, rinoree si stranut. Daca cei mici dezvolta simptome ale racelii in fiecare an in aceeasi perioada, este posibil sa se confrunte cu rinita alergica sezoniera. Copiii care cresc in mediul rural (mediul cu gama larga de expuneri microbiene) prezinta atopii mai rar dupa cum a fost prezentat in acest episod Doctor MIT.

1 din 3 dintre europeni sufera de rinita alergica - debutul acestei afectiuni fiind de multe ori inaintea varstei de 10 de ani.
1 din 3 dintre europeni sufera de rinita alergica; aceasta afectiune debuteaza adesea inaintea varstei de 10 ani.

Reactiile sistemului imunitar dau pacientului o senzatie de disconfort majora si, de cele mai multe ori, pacientii cu rinita alergica au o calitate a vietii alterata. Pacientilor le sunt afectate functia olfactiva, gustul și adesea calitatea somnului. Din nefericire, rinita alergica este un factor de risc major și pentru astm.

TRATAMENTUL IN RINITA ALERGICA?

 tratament rinita alergica, Atoprin,
Pe cat de provocatoare este testarea si identificarea fiecarui alergen in parte, pe atat de complicat poate fi tratamentul medicamentos al celor ce sufera de alergii.

Strategiile de tratament in cazul rinitei alergice pot varia de la un pacient la altul, insa in general se folosesc antihistaminice, decongestionante nazale, glucocorticoizi intranazali sau imunoterapie. Tratamentul clasic poate genera reactii adverse precum cefalee, somnolenta, oboseala, uscaciunea nasului, rinita medicamentoasa, epistaxis. Uneori, acesta poate avea eficacitate limitata la pacientii cu sensibilitate la mai multi alergeni.

Probiotice
Conform celor mai noi studii, microbiota (flora intestinala) poate determina scaderea secretiei de serotonina (hormonul fericirii). Si poate contribui la instalarea autismului la sugar daca acesta nu are acces la suficiente probiotice.

De aceea, medicii care trateaza rinita alergica includ probioticele in recomandarile lor, acestea ajutand la echilibrarea sistemului imun, la reducerea simptomele acestei afectiuni si asigurand un rol adjuvant in terapia conventionala.  Un astfel de probiotic este ATOPRIN, care este o combinatie de tulpini sigura si fara sa aiba efecte adverse: Lactobacillus paracasei LP-33, Lactobacillus paracasei GMNL-133 și vitamina D3.

ATOPRIN reduce frecventa si severitatea simptomelor oculare și nazale

Studiile realizate pe loturi de participanti mai mari de 1,000, au relevanta statistica.
Studiile realizate pe loturi de participanti mai mari de 1,000, au relevanta statistica.

Datele din literatura de specialitate sustin eficienta tulpinilor de Lactobacillus paracasei LP-33 si Lactobacillus paracasei GMNL-133 in controlul simptomelor de rinita alergica. Astfel, studiile stiintifice care au urmarit un total de peste 1.900 de pacienti (au fost inclusi pacienti cu diferite varste) au aratat eficienta administrarii de probiotice in rinita alergica. Expertii au concluzionat ca administrarea de Lactobacillus paracasei LP-33 a imbunatatit semnificativ calitatea vietii pacientilor cu rinita alergica intermitenta și persistenta.

De asemenea, alte dovezi recente, sustin eficienta Lactobacillus paracasei LP-33 in rinita alergica la copiii cu varsta mai mica de cinci ani. Probioticul avand un beneficiu suplimentar fața de un antihistaminic pentru a trata rinita alergica, fara niciun efect secundar la copii.

MECANISME COMPLEXE DE ACTIUNE / FARA EFECTE ADVERSE

Cei mici au beneficii multiple in urma administrarii de probiotice.
Cei mici au beneficii multiple in urma administrarii de probiotice. Cu atat mai mult cu cat tractul lor digestiv este in dezvoltare.

Microbiota (flora) intestinala interactioneaza cu sistemul imun  GALT  (tesut limfoid asociat tractului gastrointestinal reprezentand aproximativ 70% din sistemul imun) si moduleaza raspunsul imun. Modificarea microbiotei  este responsabila de cresterea incidentei alergiilor, astfel ca rinita alergica apare ca urmare a rezultatului dintre raspunsul imun mediat de imunoglobulina E (IgE) si o retea complexa de celule - mediatori si citochine. Imunoglobulina E (IgE) este implicata in reactia alergica declansata de un dezechilibru intre celulele T helper 1(Th1) si celulele T helper 2 (Th2) celule implicate in declansarea raspunsului imun.

Lactobacillus paracasei LP-33 și Lactobacillus paracasei GMNL-133 sunt tulpini probiotice patentate, selectate pentru îmbunatatirea raspunsului imun in alergii, prin stimularea raspunsului celular Th1 si reducerea sintezei de IgE, in timp ce vitamina D este implicata in modularea raspunsului imun.

MOD DE ADMINISTRARE

Atoprin
Pentru a fi eficient, un probiotic trebuie sa contina cel putin un miliard de Unitati Formatoare de Colonii; ATOPRIN contine 2 miliarde de astfel de UFC.

ATOPRIN® se administreaza pe cale orala, cate 1 capsula pe zi, atat adultilor, cat si copiilor, fiind recomandat pentru reducerea semnificativa a simptomelor clinice ale rinitei persistente sau intermitente si implicit pentru imbunatatirea calitatii vietii pe parcursul sezonului alergic.

 

***

ATOPRIN® + restul produselor INNERGY pot fi gasite in

FARMACIILE PARTENERE (click)

***

Mai multe informatii despre produsele INNERGY se pot afla dand click mai jos:
CLICK

***

Pentru mai multe articole interesante, vizitati doctormit.ro

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

ibuprofen
Anterior
Ibuprofen poate fi utilizat in COVID-19!
capul capusei
Urmator
Asa se indeparteaza corect capul capusei din piele!

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Cum sa scapi de simptomele provocate de rinita alergica?