Prof. Aurelian Craiutu

Prof. Aurelian Craiutu

aurelian craiutu, moderatia,
Prof. Aurelian Craiutu

Aurelian Craiutu este profesor in cadrul Departamentului de Stiinte Politice al Universitatii Indiana, Bloomington,  din Statele Unite.

Teza sa de doctorat sustinuta la Universitatea Princeton despre gandirea politica a Doctrinarilor francezi (François Guizot, Pierre Royer-Collard, Charles de Rémusat etc.) a castigat in anul 2000 premiul Leo Strauss acordat de Asociatia Americana de Stiinte Politice pentru cea mai buna lucrare in domeniul filosofiei politice in America de Nord.

Aurelian Craiutu este, de asemenea, autorul si editorul altor carti, intre care Elogiul libertatii (Polirom, 1998), America through European Eyes (cu Jeffrey C. Isaac, Penn State University Press, 2009), Tocqueville on America after 1840: Letters and Other Writings (cu Jeremy Jennings, Cambridge University Press, 2009), A Virtue for Courageous Minds: Moderation in French Political Thought, 1748-1830 (Princeton University Press, 2012) si Faces of Moderation: The Art of Balance in an Age of Extremes (University of Pennsylvania Press, 2017).

Elogiul moderatiei

"Ce rost poate avea o carte despre moderatie intr-un peisaj politic si cultural dominat de un dialog al surzilor, intr-o lume in care toata lumea crede ca are dreptate, o lume in care inclinatia catre maniheism si simplificare este irezistibila si profitabila, si in care doar vocile cele mai stridente sau exotice sunt remarcate sau apreciate? Intrebarea este, evident, in buna parte retorica. Si totusi ...

elogiul moderatiei, aurelian craiutu,

Moderatia pe care o am in vedere aici este una ferma si energica, asemanatoare in multe privinte virtutii puternice elogiate de N. Steinhardt intr-un superb eseu, „Liberalismul larg (Problema Moderatiunii si a Violentei)” publicat in revista Libertatea in 1937. Elogiul pe care-l fac este unul democratiei liberale si guvernarii reprezentative, cu toate limitele si imperfectiunile lor. Cred, precum Tocqueville odinioara, ca politica poate avea, pe langa multele ei pacate, atat de vizibile astazi, si o latura nobila in care merita sa ne investim energiile.

Aceasta din urma decurge din posibilitatea de a lucra pentru binele comun al cetatii, de a reduce suferintele nedrepte ale concetatenilor nostri si de a le asigura conditii minimale pentru o viata demna si decenta. Am avut cu totii destule exemple in fata ochilor in anii din urma pentru a ne convinge ca tema moderatiei e departe de a fi doar una pur teoretica. Cred astazi, mai mult ca oricand, ca moderatia e o virtute mai ales pentru spiritele curajoase carora nu le este frica sa inoate impotriva curentului" afirma profesorul Craiutu.

***

Din anul 2022, domnul profesor Aurelian Craiutu este un important contribuitor al platformei medicale Doctor MiT.

Dr. Bogdan Ivanescu
Dr. Bogdan Ivanescu

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

capacul de veceu, bacterii, virusuri, toaleta,
Anterior
Poti lua vreo boala de pe capacul de veceu?
Covid 19, Reteta Sanatatii, dr. Ivanescu,
Urmator
COVID in toamna: ce urmeaza?

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Prof. Aurelian Craiutu