Prof. Univ. Dr. Irinel Popescu

Prof. Univ. Dr. Irinel Popescu

Prof. irinel Popescu
Prof. Univ. Dr. Irinel Popescu

Profesorul universitar doctor Irinel Popescu conduce activitatea Centrului de Excelenta in Medicina Translationala, infiintat la Bucuresti in anul 2016. Acest centru de cercetare leaga cercetarea fundamentala de cea clinica si poate duce la aplicatii in tratament.

In anul 2000 profesorul Popescu realizeaza primul transplant hepatic in Romania urmat de alte reusite importante: primul transplant combinat de ficat si pancreas, primul transplant combinat de ficat si insule pancreatice si primele transplanturi de celule stem pentru afectiuni ale ficatului.

In continuare, domnia sa a luptat pentru cresterea numarului de centre de recoltare de organe de la donatori aflati in moarte cerebrala pentru a asigura necesarul de organe cerut de listele de asteptare pentru transplant din Romania. Totodata a imbunatatit legislatia romana ce guverneaza aceasta activitate nobila.

Considerat persoana care a pus bazele Medicinei Robotice in Romania, profesorul Irinel Popescu colaboreaza cu centre medicale private ce utilizeaza astfel de dispozitive chirurgicale de inalta precizie.

Din 2013, profesorul universitar doctor Irinel Popescu este membru al Academiei Romane.

*

Prof. Irinel Popescu
Profesorul Irinel Popescu in cadrul interviurilor “Doctor MIT” despre transplanturile de organe din Romania, alaturi de dr. Bogdan Ivanescu, creatorul Doctor MIT

Din aprilie 2021, profesorul Irinel Popescu este un important contribuitor al platformei media medicale Doctor MIT, prin seria de interviuri oferite ca parte a proiectului Agentiei Nationale a Transplantului din Romania, desfasurat in colaborare cu Doctor MIT, pentru popularizarea donarii de organe in scopul transplantarii.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Transplantul hepatic
Anterior
Esentialul in transplantul hepatic - episodul 2
Dr. Emel Nuraltay
Urmator
DR. EMEL NURALTAY

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Prof. Univ. Dr. Irinel Popescu