Femeile rosesc in obraji mai putin decat pe vremuri. De ce? #91

Femeile rosesc in obraji mai putin decat pe vremuri. De ce? #91

Bine ati venit la Doctor MiT – Medicina pe limba ta!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa va aduc cele mai noi si mai interesante informatii medicale!

Exista cateva studii ce spun ca in secolul XXI femeile rosesc in obraji mai putin decat o faceau in secolul anterior. De ce este acesta un semn bun pentru femei si, mai ales, de unde aceasta schimbare, aflam in urmatorul minut!

Roseata spontana in obraji, atat de des amintita in romanele englezesti ale perioadei romantice, semnifica sfiala, puritate si intarea ideea de feminitate.

Daca vi se pare ca ceea ce voi spune mai departe sugereaza ca feminitatea a scazut in ziua de azi, va inselati.

Va inselati pentru ca, in perioada Victoriana sau a Revolutiei pasoptiste - depinde daca vorbim de englezoaice sau de romance - ideea de feminitatea implica ceva diferit de azi. Implica o nevoie puternica de acceptare a femeii de catre barbat, care adesea era tangenta ideii de supunere.

Iar aici se activa un mecanism pe care il vedem si la mandrili sau la alte primate: colorarea instantanee a fetei pentru a transmite un mesaj. In cazul oamenilor, cand te inrosesti de furie, toata fata devine stacojie pe cand roseata in obraji este acel mecanism primordial care de fapt arata ca iti pasa de parerea celuilalt!

Surprinzator, nu? Mecanismul este legat tot de supravietuire. Arata ca esti sincer cu celalalt ori ca modul in care esti vazut de cel din fata ta, este important. Astfel nu riscai sa fii exclus din grup sau mai rau.

Rafinand mecanismul, la minciuna sau in cazul unui interes emotional puternic, doamnele ori domnisoarele roseau in obraji. 

De ce e bine insa ca aceasta se intampla din ce in ce mai rar? Oricat de romantic ar fi gestul, scaderea frecventei lui se asociaza cu ideea de emancipare, de femeie puternica si independenta. Ceea ce este la fel de frumos si de apreciat precum a fost romanticismul in literatura.

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MiT!

 

Te-ar mai putea interesa si

- tags: Medicina pe limba ta, rosie in obraji, feminitate, emancipare, KISS FM, Doctor MiT, -

Dr. Bogdan Ivanescu
Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Anterior
Nu poti ramane insarcinata la menstruatie: MiT sau realitate? #90
Urmator
Rejuvenarea vaginala cu laser: cum se face? #92

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Femeile rosesc in obraji mai putin decat pe vremuri. De ce? #91