Celule stem, banca & garantii?

Celule stem, banca & garantii?

Celule stem, banca & garantii?

 

Sunt celulele stem o solutie reala?
Recoltare de celule stem la nastere

Ce garanţii ar trebui să ofere părinţilor o bancă de celule stem?

Recoltarea de celule stem din cordonul ombilical nu este un simplu serviciu pe care orice firmă sau companie îl poate oferi. Aceasta este adevarat deoarece acea proba recoltată la naşterea unui copil poate face, la un moment dat, diferență dintre viață și moarte.

Din acest motiv, înainte de a lua decizia de a recolta celule stem la naștere, părinții trebuie să se documenteze extrem de bine, să analizeze cu atenție toate companiile din piață și să verifice care este reputația fiecărei bănci de celuele stem, pentru a face alegerea cea mai bună. Doar așa pot părinţii lua o decizie corectă, o decizie de care, poate, la un moment dat, va depinde viața copilului lor.

 

Așadar, care sunt garanțiile pe care o bancă de celule stem trebui să le ofere părinților astfel încât aceștia să fie siguri de accesul la materialul biologic propriu și peste 18 sau 70 de ani?

Pentru a putea acorda servicii de recoltare de celule stem, o companie nu trebuie doar să dețină o autorizație pentru acest lucru, ci este nevoie să conștientizeze responsabilitatea pe care o are. Responsabilitatea băncii de celule stem faţă de părinţi, în principal, este imensă.

Serviciile oferite de banca daneză de celule stem Stem SURE sunt reglementate atât de legislația în vigoare, cât și de un cod de etică profesională în domeniu conceput și elaborat de Asociaţia Română a Băncilor Acreditate de Celule Stem (ARBACS).

Stem SURE - Banca de Celule Stem din Danemarca

Ca membru fondator al ARBCS, Stem SURE s-a implicat activ în rezolvarea unei mari probleme apărute în 2014 pe piaţa celulelor stem. Banca a decis anul trecut, în urma unor incertitidini apărute în piață, în cazul unei alte bănci de celule stem, să ofere părinţilor posibilitatea de a muta probele lor, în condiţii de maximă siguranţă, în banca Stem SURE din Danemarca, cea mai mare şi mai experimentată bancă de celule stem din Scandinavia (http://www.stemsure.ro/stem-sure-poate-prelua-probe-stocate-la-alte-banci ).

Pe lângă imensa responsabilitate și siguranța pe care trebuie să o ofere o bancă de celule stem, aceasta trebuie să dețină o experiența vastă în acest domeniu, să aibă un model și un sistem de valori deja validat, care să îi ghideze întreaga activitatea. Stem SURE poate oferi clienților săi din România experiența unui sistem de sănătate mult mai avansat, mai responsabil și mai bine structurat și dezvoltat decât cel din România. Este vorba de experiență sistemului medical danez, banca fiind reprezentanta în România a băncii de celule stem daneze StemCare. Stem SURE oferă servicii care se ridică la nivelul unuia dintre cele mai recunoscute sisteme de sănătate publică la nivel internaţional. Astfel, aduce în Romania experienţa de peste 12 ani a serviciilor medicale din Danemarca în procesarea şi stocarea sângelui placentar şi a cordonului ombilical, setând astfel noi standarde de calitate pentru piaţa celulelor stem din România.

STEM-SURE-VA-PRELUA-PROBE-STOCATE-IN-ALTE-BANCI

 

De ce este nevoie de această experienţă şi de asumarea responsabilă a serviciilor oferite?

Băncile de celule stem trebuie să ofere garanția că, peste un număr mare de ani, fie că este vorba de 5 sau 20 de ani, clienții pot folosi în condiții de siguranță deplină problele prevelate la nașterea copilului lor. Contractele semnate de către părinții care recoltează celule stem din cordonul ombilical sunt pe o perioadă lungă, iar băncile de celule stem sunt obligate, mai ales la nivelul deontologiei, să respecte promisiunile pe care le-au făcut părinţilor.
Relaţia pe care părinţii o au cu Stem SURE este de lungă durată, de minimum 18 ani.

Orice situaţie de forţă majoră care ar putea pune în pericol valabilitatea Contractului încheiat a fost luată deja în calcul de către Stem SURE. Astfel, în cazul, foarte puţin probabil, în care Stem SURE ar avea probleme, ca de exemplu s-ar afla în insolvenţă, obligațiile contractuale se transfera pe deplin către StemCare A/S, iar în situaţia în care StemCare s-ar afla în faliment, toate obligaţiile contractuale ale companiei vor fi preluate de catre Genzyme (una dintre cele mai mari companii de biotehnologie, la nivel mondial).

În plus, în cazul în care şi Genzyme s-ar afla în faliment, toate obligațiile contractuale ce vizează StemCare vor fi preluate de către un terţ autorizat. Toate aceste garanții se regăsesc în Contractul pe care părinţii îl semnează cu banca de celule stem Stem SURE.

StemCare
Sediul bancii StemCare din Copenhaga, DK

 

Prin urmare, Stem SURE te-a asigurat că, în orice situaţie, probele recoltate în România şi stocate în banca sa, se află în siguranţă!

 

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Artroza, Movial Plus,
Anterior
O noua solutie la indemana pentru artroza!
Fumatul in sarcina
Urmator
Interzis fumatul in sarcina: mit sau realitate?

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Celule stem, banca & garantii?