Vaccinare = autism?

Vaccinare = autism?

Autism, vaccinare, ROR, celule stem,

Vaccinare = autism?

Afla acum care este legatura dintre vaccinare si autism.

Ai auzit si tu ca vaccinarea ROR a copiilor le poate provoca aparitia autismului? Stii si tu ca in spatele acestui mit sta un studiu de specialitate?

In afara de "Vaccinare = autism?"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: vaccinare, autism, boli autoimune, vaccinul ROR, Clinica Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Ca de obicei confirmam sau infirmam miturile pe care am fost invatati sa le credem. Oare un mar pe zi tine medicul departe sau este mai bine sa lasam copii sa treaca prin bolile copilariei, obtinand astfel imunitate naturala? Vom vedea mai incolo daca aceste mituri sunt adevarate.

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si sunt pasionat de colturile intunecate ale medicinei. Pun sub reflector cele mai populare mituri medicale iar astazi vom afla daca vaccinarea duce la autism.

In 1998 un articol ce a fost publicat de catre o respectabila revista medicala a declansat o adevarata groaza printre parintii ai caror copii au fost vacinati sau urmau sa fie vaccinati cu un vaccin trivalent impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei, popular cunoscut ca vaccin ROR. Acest articol arata ca vaccinarea ROR duce la autism.

Ca sa vedem daca aceasta este sau nu adevarul, haideti sa aflam cateva lucruri care ne vor ajuta in a descalci acest mit.

Vaccinul si autismul

In primul rand ce credeti ca este autismul? O afectiune cardio-pulmonara, o afectiune a dezvoltarii neuronale, o boala de piele sau o boala a sistemului osos?

Autismul apare in urma afectarii dezvoltarii neuronale, care se manifesta la copii prin tulburari de interactiune sociala si comunicare si adesea prin comportament repetitiv.

Pentru ca am amintit ca mitul a fost creat de catre un studiu clinic ale carui rezultate au fost publicate intr-o revista de specialitate, haideti sa vedem daca un studiu clinic presupune abordarea de patologii irelevante subiectului, un lot de pacienti relevant statistic sau un lot de pacienti alesi aleator?

Stiu ca va este clar ca relevanta statistica este vitala intr-o asemenea analiza si ca studiile clinice se desfasoara, in primul rand, pe loturi relevante de pacienti.

Dar cati pacienti ar compune un lot relevant statistic? Vorbim de zeci de pacienti, de sute, de mii sau de zeci de mii?

Rezultatele studiilor pe pacientii cu autism

Raspunsul corect pentru un asemenea studiu este de cel putin cateva sute. Cu cat este mai mare numarul de subiecti cuprinsi intr-un studiu clinic cu atat rezultatele studiului sunt mai corecte.

Mergand mai departe, haideti sa vedem, in cazul studiului nostru, cati pacienti au fost cuprinsi in lotul ce urma sa demonstreze ca vaccinarea duce la autism? 12, 234, 8520 sau 67000 de pacienti?

Mi-e teama ca v-a fost greu sa ghiciti raspunsul. Din pacate raspunsul corect este 12.

Dar pentru a explora si mai indeaproape studiul ce a dus la aparitia acestui mit sa vedem ce probleme de sanatate au avut cei 12 copii inclusi in studiu. Asadar, in cazul acestora s-au observat ca tip de patologie comuna, tulburari gastro-intestinale, afectiuni musculare, afectiuni dermatologice sau sindroame neuronale?

Am senzatia ca aceasta a fost a doua intrebare capcana a acestui articol. Nu, raspunsul corect nu este “sindroame neuronale”, asa cum, in mod logic v-ati astepta, ci “tulburari gastro-intestinale”.

Dar cu ce au fost asociate aceste tulburari gastro-intestinale? Cu enterocolita, cu encefalita, cu autismul sau cu rahitismul?

Este vaccinul ROR periculos?

Asa cum dumneavoastra vi se va parea ciudat si mie mi-a ridicat semne de intrebare faptul ca tulburarile gastro-intestinale fost asociate cu autismul. Pe scurt, acesta este studiul de unde a iesit concluzia ca vaccinul ROR provoaca autism.

Si, desi ne indoim de pe acum asupra soliditatii acestui mit, sa fim curiosi si sa mergem mai departe.

Daca vaccinarea anti rubeola-rujeola-oreion este periculoasa, cu ce ar putea fi aceasta inlocuita? Cu antibiotice, cu antivirale, cu un stimulent imunitar specific sau cu un tratament genic?

In viziunea unui medic britanic , asa cum facut-o acesta publica, ar fi mai sigur ca vaccinarea sa fie inlocuita la copii cu administrarea a unui stimulent imunitar specific ROR.

Poate ca nu este o idee atat de rea. Sa vedem cine detinea brevetul pentru acest stimulent imunitar specific? Dr. Goldfinger, Dr. Greenthumb, Dr. Evil sau domnul doctor Wakefield.

In acest caz este vorba despre domnul doctor Andrew Wakefield.

Si pentru ca este important sa legam lucrurile intre ele si sa ne apropiem de intelegerea intrigii romanului politist, sa vedem cine este autorul studiului impotriva vaccinarii ROR? Daca am alege aceasi lista de suspecti, cred ca v-ati prinde ca marele castigator al conflictului de interese este tot domnul doctor Wakefield.

Ca urmare a publicarii acestui studiu de catre Doctorul Wakefield cu cat credeti ca a scazut vaccinarea MMR in Marea Britanie?

Va raspund eu: aproape 40% dintre parintii din Marea Britanie au refuzat vaccinare ROR a copiilor lor.

Studii pe baza vaccinului Rubeola-Rujeola-Oreion

Cum era si firesc imediat a crescut numarul de cazuri de boli din grupa rubeola, rujeola, oreion. De cate ori, intre 3 si 37 de ori, credeti ca s-au inmultit cazurile de boli ROR?

Din nefericire cazuistica s-a inmultit de 37 de ori, notandu-se totodata si primele decese din 1992 pana in anii 2000.

Cum era si firesc autoritatile au incercat sa certifice rezultatele studiului anti-vaccinare ROR. Aceasta a dus la descoperirea unor foarte mari probleme legate de studiu in sine. Care dintre urmatoarele variante au fost principalele nereguli descoperite de catre autoritati in legatura cu studiile doctorului Wakefield? Falsificarea de date, interpretari false sau declaratii mincinoase ale martorilor
Cred ca incepe sa va fie clar: toate aceste probleme grave au fost descoperite in cadrul studiului impotriva vaccinarii ROR.

Reactiile vaccinului ROR

Prin urmare autoritatile l-au tras la raspundere pe doctorul Wakefield. Astfel incat acestuia i-a fost retras dreptul de practica in UK si in USA si a fost concediat de la Royal Free Hospital pentru ca, asociind tulburarile gastro-intestinale cu autismul in baza unui studiu realizat pe un lot de 12 copii, falsificand datele, utilizand martori mincinosi si interpretand fraudulos rezultatele, a afirmat intr-o revista de renume si in diferite congrese, ca vaccinarea ROR a copiilor duce la autism si ca se recomanda inlocuirea acestei vaccinari cu administrarea unui stimulent imunitar specific ROR al carui brevet, din intamplare, il detinea in mod privat.

Asa cum un ziarist a afirmat in 2011, aceasta a fost cea mai daunatoare sarlatanie a ultimilor 100 de ani deci mitul conform caruia vaccinarea duce la autism este fals!

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Tara lui Morcoveata, sanatate,
Anterior
Un gram de sanatate...
echitatie
Urmator
10 mituri despre echitatie

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Vaccinare = autism?