Terap. Serban Ionescu

Terap. Serban Ionescu

Serban Ionescu, terapeut, maseur,
Terapeut Serban Ionescu

Serban Ionescu este specialist tehnician maseur si terapeut in terapia craniosacrala.
Desi a studiat Afaceri Internationale si are un Masterat in Managementul Schimbarii la RUG – University of Groningen, Olanda, munca in acest domeniu nu i-a adus satisfactia dorita.
A realizat ca aspiratiile sale erau orientate mai mult catre o cariera prin care ar putea veni in sprijinul oamenilor.

Asa au inceput cautarile pentru un drum nou, preocuparea pentru identificarea metodelor naturiste sau holistice, pentru a putea ajuta oamenii in problemele lor de sanatate.
Prin Upledger Institute a venit prima specializare pentru practicarea terapiei craniosacrala. Aici a realizat ca boala poate surveni si ca urmare a ceea ce se intampla la nivel mental, si a dus la schimbarea stilului lui de viata si a profesiei.

In cautarile lui a descoperit beneficiile masajului. Intre 2020-2021 urmeaza scoala de masaj Cristiana, obtinand titlul de maseur terapeut pentru masajele de baza - relaxare, reflexogen, anticelulitic, terapeutic, drenaj limfatic – dar si alte tipuri de masaj precum cel fascial.

Experienta:

Intre 2021-2022 a pus in practica toate aceste cunostinte in cadrul clinicii Kineto Consult, lucrand in paralel si in particular. Au urmat colaborarile cu alte clinici de kinetoterapie, masaj, relaxare si spa. In cele peste 4500 de masaje realizate pana acum, si-a adus contributia la ameliorarea multor afectiuni medicale precum lombosciatica, hernie, discopatie cervicala, spondiloza, sindromul oboselii cronice, vertij, dar si depresii si anxietatii.

Nu a renuntat insa la cautarea altor metode si tehnici de masaj noi. Specializarea in masaj ayurvedic a venit ca o completare la ansamblul de cunoastere din sfera masajului si metodelor alternative de tratament. Studiul a fost realizat prin intermediul discipolilor scolii Anjaneya Kalari Sangam - Kerala, India.

Cunostinte noi si practice au fost revelate, prin metode ayurvedice. Prepararea uleiurilor naturale in acord cu tipologia fizica si psihica a pacientului, cursuri privind ajustari in alimentatie si ritmul de viata, imbinarea tehnicilor de masaj cu notiuni privind punctele energetice marma.

Prin intermediul Centrului de Studii Vedice Iskcon Bucuresti, au fost adaugate cunostinte practice privind Hatha Yoga, arte martiale - kalaripayatu si meditatia. Rezultatele obtinute aplicand toate aceste cunostinte acumulate, atat in viata lui cat si a celor pe care i-a ajutat pana acum ii aduc satisfactie si increderea de a continua.

***

Din anul 2023, Serban Ionescu este un important contribuitor al platformei medicale Doctor MiT.
Dr. Bogdan Ivanescu
Dr. Bogdan Ivanescu

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Anterior
Sangele ombilical salveaza un copil afectat de stop cardiac
unghiile lungi, medici, psiholog Andreea Rusu,
Urmator
Unghiile lungi si medicii - care sunt riscurile?

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Terap. Serban Ionescu