Stii care e rezolutia de Anul Nou pe care nu ai luat-o? #73

Stii care e rezolutia de Anul Nou pe care nu ai luat-o? #73

 

Bine ati venit la Doctor MiT – Medicina pe limba ta!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa va aduc cele mai noi si mai interesante informatii medicale!

Acum, la inceput de an, multi dintre noi si-au propus ceea ce isi propun in fiecare an: sa slabeasca, sa scape de alcool sau sa se lase de fumat – poate cea mai importanta rezolutie dintre toate! Despre acestea am discutat si le gasiti in podcasturile Kiss FM sau pe doctormit.ro.

Astazi insa, s-ar putea sa dau gres cu ghicitul rezolutiilor de Anul Nou! Hai sa vedem, mai ales daca esti trecut de 45 de ani: ti-ai propus sa iti faci in aceste prime luni controlul anual de prostata?

Daca esti de partea sexului frumos si tot dupa 45 de ani, te-ai gandit la echografia mamara sau la Papa-Nicolau? Tot asa, prin ianuarie-martie?

Acum s-ar putea sa intelegeti de ce ma temeam ca genul acesta de rezolutie este foarte slab intalnit. Si, partial, nu e vina noastra ci a istoriei noastre: populatiile est-europene sau cu un indice democratic care a fost faultat in istoria recenta, cunosc o incidenta a bolii neoplazice, adica a cancerului, si a infectiilor virale mai inalta. 

Si, ca sa va conving ca asa e, in Suedia, cancerul de col uterin cauzat de HPV a fost aproape eradicat, prin vaccinare. In restul Europei cancerul de col uterin este al 6-lea cancer ca incidenta la femei, cu Romania conducand clasamentul UE!

La fel la barbati. Cancerul de prostata este pe primul loc intre neoplasmele masculine din Romania. 

Aceste cancere sunt ori prevenibile, unele prin vaccinare, ori usor rezolvabile, prin testare regulata. 

Asa ca, lasa-te de fumat sau de altele si, simultan, apuca-te de testat. Crede-ma, tipul acesta de rezolutie de Anul Nou iti ofera toate sansele pentru nenumarate alte rezolutii de alti Ani Noi!

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MiT!

 

Te-ar mai putea interesa si

- tags: Medicina pe limba ta, rezolutii, noul an, KISS FM, Doctor MiT, -

Dr. Bogdan Ivanescu
Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Anterior
Scapa de fumat dintr-o miscare! #70
BIOCOD, Digi World, transplant de celule stem, autism,
Urmator
ZONA DE RISC: BIOCOD #5

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Stii care e rezolutia de Anul Nou pe care nu ai luat-o? #73