Authentic Jerseys
Adevarul despre Antioxidantul Revidox - Doctor Mit

Ce stii despre Resveratrol?

Ce stii despre Resveratrol?

RevidoxVorbim despre cel mai cercetat si mai studiat antioxidant, care a capatat din ce in ce mai multa atentie pentru beneficiile pe care are potential sa le aduca la nivelul organismului in masura in care este 100% biodisponibil: neutralizarea radicalilor liberi, cresterea imunitatii, reducerea proceselor inflamatorii, protectia cardiaca prin reducerea tensiunii arteriale si scaderea riscului de ateroscleroza.

O scurta istorie a resveratrolului porneste de la descoperirea acestuia in radacinile de spanz alb (Helleborus sp), in anul 1940 de catre cercetatorul japonez Michio Takaoka. Apoi a urmat izolarea din radacinile de troscot japonez (Polygonum cuspidatum), o sursa accesibila utilizata incepand cu anul 1963. Pana in acel moment concentratia obtinuta nu se demonstrase a fi biodisponibila, neavand inregistrate efecte benefice reale asupra starii de sanatate.

Aceasta substanta a intrat in atentia cercetatorilor de nivel international odata cu descoperirea ei in boabele de strugure rosu (Vitis vinifera sp) in 1970. Desi se gaseste si alte fructe rosii, concentratia pe care o inregistreaza in strugurele rosu este cea optima pentru asigurarea biodisponibilitatii la nivelul organismului uman. Provocarea venea insa din gasirea metodei de extragere care sa permita obtinerea concentratiei biodisponibile optime organismului.Revidox

Toate aceste studii au vizat extragerea din diverse surse pentru proprietatile antioxidante ale acestuia, insa, incepand cu anii 1990 s-a accentuat interesul acordat acestei molecule cu proveniente din sambure si coaja de struguri datorita corelarii acesteia cu Paradoxul Francez. Desi binecunoscuta apetenta populatiei franceze pentru mancaruri bogate in lipide (mancaruri pe baza de carne, branzeturi) acestia au o incidenta a afectiunilor cardiovasculare situate la o treime din incidenta totala a populatiei statelor europene, respectiv ale Statelor Unite ale Americii. Investigand acest aspect s-a reliefat o diferenta semnificativa in alimentatia populatiei franceze: consumul frecvent de vin rosu, in cantitati moderate. Strugurele rosu a intrat in atentia cercetatorilor, cara au concluzionat ca efectele benefice pe care le inregistreaza consumul acestui fruct (in forma de fruct, suc de fructe sau vin) se datoreaza continutului de resveratrol.

Astfel, desi cunoscut ca si molecula din 1940, a reintrat in atentia cercetatorilor de nivel international, care au studiat efectele administrarii extractului obtinut din strugure rosu la nivelul organismului.

Toate aceste studii au atras atentia centrului CSIC – CEBAS, Murcia, Spania, cel de –a doilea institut la nivel mondial implicat in studierea proprietatilor terapeutice ale alimentelor vegetale asupra organismului uman.

Astfel, dupa ani de studiu, cercetatorul spaniol Juan Carlos Espin de Gea a brevetat formula Stilvid® existent alaturi de extractul integral de rodie si seleniu in compozitia exclusiva Revidox, care inglobeaza 8 mg de resveratrol 100% biodisponibil, sub forma de pulbere incapsulata ce poate fi administrata oral, in doza unica.

De ce 8 mg? Deoarece s-a demonstrat prin studii clinice ca doza de 8 mg este optima si suficienta inregistrarii efectelor terapeutice benefice, atata timp cat sunt sub forma de biodisponibilitate maxima. De aceea Revidox (Stilvid®) presupune un procedeu complex patentat de extractie, stabilizare si formulare, pentru a asigura potentialul maxim de eficienta, prin care sunt incorpórate intr-o singura capsula principiile active si beneficiile a 45 kilograme de struguri.Revidox

Primul efect si cel mai important al formulei Revidox (Stilvid®) este potentialul de activare a genelor SIRT1, cu cresterea duratei vietii celulare si incetinirea procesului de imbatranire celulara. Asociat efectului de protectie pe care il inregistreaza la nivelul nucleul, cu protejarea materialului genetic, acesta este molecula cu cel mai ridicat potential in cresterea sperantei si calitatii vietii dintre cele cunoscute pana la acest moment.
Efectele cardioprotectoare ale acestei formule unice au fost de asemenea studiate, fiind explicate prin urmatoarele mecanisme de actiune: scaderea agregarii plachetare, scaderea potentialului de adeziune a moleculelor de peretele vascular, activarea sintezei de monoxid de azot, cu rol vasodilatator, asociate inhibarii oxidarii formei LDL a colesterolului.

Un aspect la fel de important pentru formularea Revidox (Stilvid®) ca si efectul terapeutic al acestuia a fost cel al stabilirii potentialului nociv asupra organismului. S-au studiat: excipientii utilizati in procesul de fabricatie si cel de incapsulare, interactiunile cu alte medicamente sau cu alimentele, reactiile adverse ale produsului finit.
Astfel, Revidox (Stilvid®) – obtinut din strugurele rosu imbogatit in resveratrol printr-o tehnologie de supunere la raze UV, asigura toate dezideratele de siguranta in administrarea ca si suplimentare alimentara zilnica, fara a exista interdictii alimentare sau interactiuni medicamentoase.

Sub forma de Revidox (Stilvid®), molecula brevetata de CSIS-CEBAS, resveratrolul din strugure rosu poate atinge cele mai ridicate standarde de siguranta, impreuna cu extractul din rodie si seleniu inregistrand totodata eficienta si biodisponibilitate maxime, cu asigurarea efectelor cardioprotectoare, neuroprotectoare si de crestere a duratei vietii celulare.Revidox

Formula inovativa REVIDOX (Stilvid®) = combinatie inovativa de resveratrol din strugure rosu de inalta puritate si concentratie optima 100% biodisponibila, extract integral de rodie si seleniu.

Anterior
Stress egal cancer! Cat este de adevarat?
Urmator
Te intrebi cum sa eviti artroza? Iata raspunsul!

Intreaba-ma!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*  *Authentic Jerseys
Back
SHARE

Ce stii despre Resveratrol?