Rejuvenarea vaginala celulara cu Rigenera! #2

Rejuvenarea vaginala celulara cu Rigenera! #2

rejuvenarea vaginala, Rigenera,

Ce este rejuvenarea vaginala cu celule progenitorii?

Afla care este solutia de rejuvenare vaginala celulara cu tehnologia Rigenera.

Te-ar mai putea interesa si

- tags: rejuvenarea vaginala, Rigenera, nastere, menopauza, flora vaginala, Doctor MiT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MiT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor in care am fost invatati sa credem si, totodata, sa aduc in fata voastra cele mai noi si mai bune tratamente.

Astazi continuam mini-seria de 2 episoade pe care am inceput-o saptamana trecuta, dedicata rejuvenarii vaginale.

Am vazut ca aceasta noua abordare medicala nu reprezinta un moft si nu se asociaza cu rejuvenarea faciala, de exemplu, decat prin asocierea cuvantului rejuvenare deoarece aceasta interventie, de fapt, nu are rol cosmetic deloc. Rejuvenarea vaginala este destinata restaurarii functiei si morfologiei structurilor in discutie.

Am aflat ca indicatia de rejuvenare vaginala poate fi asociata nasterilor mai traumatice, unor evenimente neplacute precum avort ori impact psihologic negativ legat de intretinerea de raporturi sexuale dureroase, apropierea de menopauza ori menopauza in sine sau modificari de vascularizatie a mucoasei vaginale.

Insa cum se face, propriu-zis, rejuvenarea vaginala? 

Raspunsul este simplu dupa ce il intelegeti. Ceea ce ne intereseaza pe noi este sa apelam la resursele corpului nostru si nu la substante straine de acesta precum molecule de tipul acidului hialuronic sau mai stiu eu ce altele ne pot veni in minte, ca macar aici scapam de botox…

Dovada ca in tesuturile noastre se afla celule cu putere regeneratoare se vede atunci cand ne taiem. In cateva minute sangerarea se opreste si in cateva zile tesutul este ca nou, asta daca nu ne-am taiat foarte serios caz in care, proportional cu dimensiunea leziunii, tesutul se reface in mai multe sau mai putine zile. Ce face ca pielea sa isi recapete aspectul normal vindecandu-se prin regenerare si nu prin cicatrizare?

Raspunsul este: celulele progenitorii. Acestea sunt un fel de celule mezenchimale, de tesut solid, asa cum gasim la nasterea copiilor nostri in cordonul ombilical. Aceste celule migreaza sau se inmultesc la locul leziunii si refac perfect tesutul afectat de unde si vindecarea. 

Cum se efectueaza recoltarea de celule progenitorii?

Insa unde le gasim sau, mai bine zis, cum le putem aduce in locul in care ni le dorim? Ei bine, ele gasindu-se peste tot in piele tot ce trebuie sa facem este sa recoltam cu un punch de biopsie 3 piese din pielea de la granita dintre zona piloasa a scalpului si mastoida adica, cum ar veni, din spatele urechii. Zona aceasta este cea mai inalta calitativ din punct de vedere embriologic si de aceea nu ne intereseaza pielea de pe abdomen sau de pe coapse, ca sa dau un exemplu.

Acest tesut este dezagregat mecanic folosind un dispozitiv alcatuit din 100 de piramide care, la randul lor sunt alcatuite din cate 6 lame metalice ce converg spre varf si delimiteaza un spatiu de 80 de microni. Interesul nostru este sa trecem prin acest spatiu celule cu un diametru de 50 de microni si cu un matrix extracelular de pana la 30 de microni astfel incat celulele care ajung in rezervorul consumabilului si care au trecut vii prin acest filtru sa ii zicem, sunt celule mici, progenitorii.

Acest concentrat de microgrefe, caci asta e, este diluat cu inca pe atat de mult ser fiziologic si injectat in mucoasa vaginala sub actiunea unui anestezic local astfel incat sa nu fie deranjant.

Ceea ce consemnam apoi este o serie de fenomene fiziologice ce includ:

  • Refacerea grosimii mucoasei prin cresterea cantitatii si calitatii colagenului secretat de catre progenitorii ceea ce duce, mecanic, la stramtorarea lumenului vaginului si revenirea la statusul anterior din acest punct de vedere
  • Prin oprirea proceselor inflamatorii se reface tesutul lezionat iar aceasta rezolva si frica de act sexual dureros
  • Si, poate cel mai spectaculos, neoangiogeneza, adica generarea de vase noi de sange: aceasta nu naste mai multe vase de sange decat erau inainte ci tinde sa refaca reteaua vasculara la momentul la care se se afla in cea mai buna stare a sa.

Acest mecanism de neoangiogeneza duce la cele mai atractive rezultate:

  • Umectarea mucoasei vaginale este mai buna prin extravazarea apei dintr-o retea mai mare de vase deci actul sexual este mai bun ca sa nu mai zic ca ne asteptam la scaderea incidentei infectiilor specifice zonei
  • Cresterea temperaturii locale prin cresterea densitatii retelei vasculare si prin vasodilatatia acesteia din timpul actului sexual
  • Si prin atingerea turgescentei structurilor implicate in acest act prin mecanismul de vasodilatatie si prin refacerea grosimii peretelui vaginal, suplimentar ingustandu-se lumenul vaginului.

In concluzie, dupa nastere sau de la instalarea menopauzei, avem la dispozitie singura solutie celulara Rigenera) specifica pentru rejuvenarea vaginala cu toate beneficiile despre care v-am povestit.

Daca vreti sa aflati mai multe, intrati pe site-ul emisiunii, doctormit.ro si cautati rejuvenare vaginala la rubrica Tratamente.

Pana atunci, intreaba si cerceteaza! 

Si nu pierde Doctor MiT!

Aceasta emisiune va este oferita de catre Stem Sure

Dr. Bogdan Ivanescu
Dr. Bogdan Ivanescu

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

rejuvenarea vaginala, Diana Serban Scurtu,
Anterior
Rejuvenarea vaginala: solutii | Dr. Diana Serban Scurtu
rejuvenarea vaginala, Rigenera,
Urmator
Rejuvenarea vaginala celulara cu Rigenera! #1

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Rejuvenarea vaginala celulara cu Rigenera! #2