COMPARATIE INTRE 3 VACCINURI ANTI-CORONAVIRUS

COMPARATIE INTRE 3 VACCINURI ANTI-CORONAVIRUS

COMPARATIE INTRE EFICIENTA SI REACTIILE ADVERSE A 3 VACCINURI ANTI-CORONAVIRUS

Daca articolul este accesat de pe un dispozitiv mobil, dati slide stanga-dreapta pentru a accesa informatiile din fiecare coloana.

PRODUCATOR AL VACCINULUI PFIZER MODERNA ASTRAZENECA
Cum functioneaza? ARN mesager (ARNm / mRNA) ARN mesager (ARNm / mRNA) Virus viu inactivat
Cand a fost aprobat / se asteapta aprobarea? Aprobat in decembrie 2020 atat de FDA (Food&Drug Authority USA) cat si de MHRA (Medicine&Healthcare Products regulatory Agency UK). Aprobat in decembrie 2020 atat de FDA (Food&Drug Authority USA) Nu a aplicat inca pentru autorizare in US.
Ce procent de persoane a protejat de infectia cu SARS-CoV-2 in cadrul studiului clinic? 95% 94.1% 70%
Cate doze sunt necesare? 2 doze la interval de 3 saptamani 2 doze la interval de 4 saptamani 2 doze la interval de o luna calendaristica
Care sunt efectele secundare cele mai des observate? Oboseala, dureri de cap, frisoane, durere musculara; in special dupa a doua doza. S-au consemnat reactii alergice severe in cel putin 3 cazuri si, de aceea, este necesara monitorizare medicala pentru 30’ dupa vaccinare. Febra, dureri musculare, dureri de cap ce pot dura cateva zile. Efectele secundare sunt mai intense dupa a doua doza. Inca necunoscute.
Cate doze de vaccin vor fi disponibile si cand? 50 de milioane incepand cu 18 decembrie 2020; 1,3 miliarde in cursul anului 2021. 20 de milioane incepand cu 21 decembrie 2020; 80 de milioane pentru S.U.A. in cursul anului 2021. 3 miliarde planificate pentru 2021.
Cui ii este recomandat vaccinul? Persoane de cel putin 16 ani. Persoane de cel putin 18 ani. Inca necomunicat.
Ce se recomanda in cazul gravidelor sau al mamelor care alapteaza? Nu exista suficiente date pentru a se face o recomandare in acest sens. CDC sugereaza ca acestea sa discute cu medicul de familie. Nu exista suficiente date pentru a se face o recomandare in acest sens. CDC sugereaza ca acestea sa discute cu medicul de familie. Inca necomunicat.
Cine nu ar trebui sa se vaccineze? Persoanele cu un istoric cunoscut pentru reactii alergice severe. Nu avem inca date pentru a emite recomandari pentru persoanele cu sistem imunitar compromis. Persoanele cu un istoric cunoscut pentru reactii alergice severe. Nu avem inca date pentru a emite recomandari pentru persoanele cu sistem imunitar compromis. Inca necomunicat.

Pentru mai multe articole interesante vizitati doctormit.ro

Infertilitate masculina, spermograma,
Anterior
SPERMOGRAMA – analize in infertilitatea masculina (2)
Cancerul pulmonar
Urmator
Mituri si realitati despre cancerul pulmonar

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

COMPARATIE INTRE 3 VACCINURI ANTI-CORONAVIRUS