Dr. Iosif Niculescu

Dr. Iosif Niculescu

Dr., Iosif Niculescu, Mediplus,
Dr. Iosif Niculescu

Dr. Iosif Niculescu este medic ginecolog cu peste 30 de ani de experienta internationala in multiple ramuri ale specialitatii: tratamentul intensiv al pacientelor obstetricale in stare critica, uroginecologie, sonografie in obstetrica si ginecologie, sonografie de san, operatii endoscopice, endocrinologie ginecologica si reproducere umana.

Incepand cu anul 2017, dr. Niculescu preia Mediplus Clinic si o transforma in centru de Excelenta in Sanatatea femeii. In anul 2019, Mediplus lanseaza prima Clinica de Menopauza din Romania, un centru interdisciplinar dezvoltat dupa un model american destinat femeilor in pre si post menopauza.

Dr., Iosif Niculescu, clinica Mediplus,

Absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” in anul 1982, obtine specialitatea de obstetrica-ginecologie in cadrul Institutului de Ocrotire a Mamei si Copilului (Polizu) in 1991, dupa care emigreaza in Africa de Sud, unde a practicat in mai multe spitale, printre care si spitalul regional Edendale, din Pietersmarietzburg, Natal.

Aici ajunge pana la pozitia de sef de departament si pune bazele sectiei de terapie intensiva obstetricala, de care s-a ocupat personal si care era a doua astfel de unitate din tara. In ultimii trei ani petrecuti in Africa de Sud, Dr. Iosif Niculescu a activat in cadrul unui departament afiliat Facultatii de Medicina din Durban, cu o importanta activitate stiintifica concretizata in publicarea de articole in reviste de specialitate.

Incepand cu anul 1999, dr. Niculescu revine in Europa si practica in clinici si spitale din Germania, atat in sistemul public cat si in cel privat, fiind promovat in functia de sef de sectie. In perioada ianuarie 2009 – decembrie 2010 a fost director al spitalului de obstetrica si ginecologie Regina Maria din Bucuresti. Rezultatele celor doi ani au fost peste asteptarile echipei manageriale si ale actionarilor (de la 13 la 130 de nasteri pe luna), introducand concepte noi in atitudinea la nastere.

In Romania se numara printre putinii medici chirurgi ginecologi specializati in interventii chirurgicale laparoscopice pentru inlaturarea fibroamelor, tumorilor, inclusiv histerectomie – proceduri mult mai putin invazive. O alta tehnica mai putin practicata in Romania, in care are o buna experienta, este chirurgia pe cale vaginala, care nu implica incizia abdomenului.

***

Din 2021, dr. Iosif Niculescu este un important contribuitor al platformei media medicale Doctor MiT.

 

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

cum se moare in COVID
Anterior
Cum se moare in COVID-19?
degeraturi
Urmator
E interzis sa faci aceasta in degeraturi!

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Dr. Iosif Niculescu