Dr. Florin Ioan Balanica

Dr. Florin Ioan Balanica

DR. FLORIN IOAN BALANICA - CREATOR #METODADRBALANICA

Dr. Florin Balanica
Dr. Florin Balanica

Sunt dr. Florin Balanica si, in urma expertizei mele clinice de peste 20 de ani si 65.000 de cazuri clinice reversate, am luat decizia de a va impartasi informatii medicale relevante, practice si utile pentru sanatatea copiilor nostri.

Atat din perspectiva medicala, cat si de tata si fost obez, ma preocupa abordarea personalizata a fiecarei persoane in parte, mai ales atunci cand este vorba despre copiii mei si ai vostri, si  reversarea bolilor care au legatura cu excesul de grasime, numite “Fat related diseases”, si anume:

 • Obezitatea adultului si copilului
 • Diabetul zaharat al adultului si copilului
 • Hipertensiunea arteriala si Boala cardiovasculara
 • Sindromul metabolic (obezitate, diabet, hipertensiune arteriala, dislipidemie/uricemie)

De ce #MetodaDrBalanica este unica?

 Abordarea medicala ce sta la baza acestei metode este una personalizata, holistica - atat din perspectiva fizica, cat si emotionala.

#MetodaDrBalanica nu tinteste doar diagnosticul unui pacient, ci pacientul in sine cu stilul sau de viata si toate “bagajele” fizice, emotionale si sociale.

Stilul de Viata insusi reprezinta “pilula” moderna, la indemana si care functioneaza pentru a schimba sensul evolutiei bolilor cronice.

80% dintre bolile de care suferim si din cauza carora sfarsim sunt din cauza stilului de viata neadaptat si neadecvat!

40% dintre copii sunt supraponderali iar cel mai adesea acest fapt este cauzat de lipsa educatiei nutritionale a familiei.

Aproximativ 20% din persoanele care apeleaza la #MetodaDrBalanica sunt copii si adolescenti, intre 6 si 18 ani!

#MetodaDrBalanica

#MetodaDrBalanica - Inovatie si Schimbare de Paradigma in medicina moderna.

Reversarea diabetului zaharat, hipertensiunii arteriale, obezitatii, sindromului metabolic si a altor patologii asociate

 • #MetodaDrBalanica a aparut in perioada 2009-2010
 • Este inregistrata din anul 2014 la OSIM
 • #MetodaDrBalanica este certificata International in 2018 (SR EN ISO 9001/2015)
 • Florin Ioan Balanica - Doctorand in medicina 2019 (pornind de la baza de pacienti care au experimentat #MetodaDrBalanica)
 • Mai mult de 12.000 pacienti au apelat la #MetodaDrBalanica in ultimii 4 ani
 • Rata de succes este de 95%!

Dr. Florin Ioan Balanica

Dr. Florin Balanica

Medic roman, cu peste 65.000 de cazuri medicale rezolvate in cei 22 de ani de expertiza clinica este diferit de orice va imaginati cand spuneti “doctor”.

Conduce, in prezent, o clinica medicala pentru OAMENI, ci nu numai pentru boli sau diagnostic si isi propune sa schimbe paradigma medicala, remodeland vieti si destine, aplicand metoda patentata international #MetodaDrBalanica.

#MetodaDrBalanica este, la prima vedere, o metoda care ajuta oamenii să slabeasca, dar, in fapt, face mult mai mult de atat: este singura metoda din Romania de preventie, terapie si managementul greutatii, inregistrata si certificata international.

Metoda se bazeaza pe stiinta si expertiza clinica a dr. Balanica, dar este inspirata si din propria poveste: dr. Balanica s-a confruntat cu probleme de obezitate si a slabit in urma cu 12 ani  peste 100 de kilograme, fara a mai lua un gram inapoi.

In felul acesta a trecut prin toate provocarile situatiei și a descoperit exact cand și cum trebuie sa ajute un om aflat intr-o situatie similara, pe langa latura medicala a procesului.

PARINTE & EDUCATOR

Dr. Balanica este un tata devotat, declick-ul slabitului venind, in cazul sau, din iubire pentru copii - are 4 copii - si isi doreste sa le poata fi alaturi cat mai mult timp.

Educator a devenit in momentul in care a inteles ca primul pas catre sanatate este educatia, iar un medic modern trebuie sa iasa din cabinet si sa fie aproape de oameni. Astfel, acum 8 ani, cand au aparut in Romania programele de wellbeing pentru companii si pentru diferite forme de invatamant de stat sau privat, scoli, licee sau facultati, s-a implicat in mod direct in educarea publicului in ceea ce priveste Stilul de Viata sanatos.

Timpul liber si-l petrece citind enorm – studii, cercetari noi despre medicina stilului de viata, calatorind si facand multa miscare.

 DR. BALANICA IN DATE

Activitatea medicala a dr. Florin Ioan Balanica si succesele inregistrate de #MetodaDrBalanica:

 • 65,000 de pacienti in cei 22 de ani de experienta ca medic
 • Peste 12,000 de pacienti in proiectul #MetodaDrBalanica, un proiect care pune accent pe Medicina de Precizie si personalizarea actului medical
 • 2014 - anul in care a introdus in Romania notiunea de medicina functionala/medicina de precizie, o miscare de pionierat
 • Fost medic la Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central din Bucuresti, a coordonat echipe multidisciplinare de medici specialisti in folosul pacientilor cu patologie complexa

Dr. Florin Ioan Balanica este:

 • Membru al Academiei Americane de Nutritie si Dietetica, cea mai mare organizatie mondiala a specialistilor in alimentatie si nutritie.
 • Reprezentant pentru Romania al Asociatiei Europene pentru Medicina Stilului de Viata.
 • Fondator al ”Scolii pentru Sanatate si Longevitate” din Romania
 • Fondator al ”Societatii pentru Medicina Stilului de Viata” din Romania
 • Promotor al ”Medicinei Culinare” in Romania
 • Promotor al ”Miscarii Functionale” in Romania

***

Din anul 2021, dr. Florin Balanica este un important contribuitor al platformei media medicale Doctor MIT.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Colagen BioSil
Anterior
Da timpul inapoi cu propriul colagen! PART. 2
Taffix, spray nazal, anti COVID, anti alergic,
Urmator
Spray-ul nazal anti COVID si anti alergic, Taffix!

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Dr. Florin Ioan Balanica