Ce sa intelegem din modul in care tusim? #66

Ce sa intelegem din modul in care tusim? #66

Bine ati venit la Doctor MiT – Medicina pe limba ta!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor in care am fost invatati sa credem: ca daca te tai sub limba scapi de hepatita sau daca sughiti, te vorbeste cineva!

In sfera orofaringiana avem si tusea! Iar aici, mai ales in anotimpul rece, avem un subiect important de discutat mai ales despre ce ne spune tusea si despre cum o putem rezolva.

Tusea este intr-atat de variata incat pentru urechea unui medic avizat aproape fiecare pacient suna diferit si asta ii spune multe despre natura cauzei. 

Ca sa ma credeti suta la suta, o sa va spun care sunt diferitele tipuri de tuse. Sunteti pregatiti? 

Din perspectiva evolutiei, adica de cand ne supara, tusea poate fi acuta sau cronica. Nimic deosebit aici, corect? Mai stati un pic! Insa din perspectiva formei avem: tuse surda, tuse latratoare, tuse bitonala, cavernoasa, chintoasa, emetizanta, iritativa si convulsiva.

Suna interesant, nu? Dar stati ca n-am terminat! Daca e sa ne uitam la frecventa, avem tuse rara si tuse permanenta. Dar mai exista un criteriu asociat tusei: momentul la care tusim. Iar aici avem tuse matinala, vesperala, nocturna si tuse continua.

Ultimul criteriu la care se uita medicul atunci cand se ocupa de tusea pacientului este cel al circumstantei de aparitie iar aici avem tusea de efort, tusea pozitionala si cea cardiaca.

Acum ati aflat la Doctor MiT despre cat de variata si de complicata este tusea in realitate. De aceea atunci cand un pacient vine in Clinica Doctor MiT cu orice forma de tuse este auscultat – exact cum ati auzit, auscultat ☺ - rugat sa spuna sfantul 33 si abia dupa discutia cu el este trimis sa isi produsul exact pentru tusea lui. 

Daca totusi nu este cazul sa ajungeti la medic pentru tuse, informatii precum acestea si cele din episoadele dedicate va ajuta sa alegeti in farmacie tipul de produs corect pentru tipul de tuse pe care o aveti.

Iar in episoadele urmatoare o sa va povestesc despre cele mai comune 3 tipuri de tuse.

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MiT!

Te-ar mai putea interesa si

- tags: Medicina pe limba ta, tusea, sirop de tuse, tipuri de tuse, KISS FM, Doctor MiT, -

Dr. Bogdan Ivanescu
Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

tampoane menstruale, Hemp Cycle, canabis, CBD, THC,
Anterior
Canabis: la ce e bun? Daca esti femeie, te intereseaza! #2
VINNO, ecograf cu AI, diagnosticare imagistica,
Urmator
Ecografia cu Inteligenta Artificiala - VINNO cu A.I.

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Ce sa intelegem din modul in care tusim? #66