Asa lupta REMDESIVIR impotriva coronavirusului! EP. 2

Asa lupta REMDESIVIR impotriva coronavirusului! EP. 2

Remdesivir, coronavirus,

Asa lupta REMDESIVIR impotriva coronavirusului! EP. 2

Afla in acest episod cum lupta REMDESIVIR impotriva coronavirusului.

In afara dse "Afla in acest episod cum lupra REMDESIVIR impotriva coronavirusului."

Te-ar mai putea interesa si

- tags: REMDESIVIR, coronavirus, tratament COVID-19, Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa va aduc cele mai importante si mai noi informatii medicale!

In episodul trecut am inceput sa exploram cum trateaza remdesivir infectia cu noul coronavirus. Astfel am invatat ca, de fapt, remdesivir nu este un medicament ci un pro-medicament si ca este nevoie de cateva actiuni specifice din partea unor enzime pentru a-l pregati pentru rolul antiviral care ii este harazit.

Am mai descoperit ca GS-44-15-24 mono-fosfatul fosforilat la varianta trifosfat adica adevaratul antiviral, nu ataca coronavirusul in afara celulei si nici nu ii impedica intrarea in aceasta.

Ceea ce face insa componenta activa a remdesivirului tine de un film cu mafioti, cu infiltrari si cu spioni.

Ca sa intelegem intriga, trebuie sa cunoastem insa cateva informatii de baza despre virus, despre ARN si AND.

Virusurile nu se pot autoreplica. Ele trebuie sa intre intr-o uzina, sa scoata din servieta planurile de productie, adica AND-ul sau ARN-ul, cum e in cazul nostru, si sa preia controlul majoritatii strungurilor automatizate adica a ribozomilor din celule. Astfel, introducand softul de productie in calculatorul strungului, acestea vor produce virusuri identice cu cel ce ne-a infectat, care apoi vor trece pe la sectia de ansamblare unde se monteaza componentele si apoi vor iesi pe portile fabricii cautand uzine noi pe care sa le invadeze si sa repete povestea.

Toata cheia povestii se afla in servieta virusului. Acolo gasim proteinele pe care strungul adica ribozomul trebuie sa le produca. Aceste proteine sunt nucleozidele de baza ale AND si ARN-ului: citidina, timidina, uridina, guanozina si adenosina.

Dintre acestea ne intereseaza adenozina pentru ca remdesivirul este un analog de adenozina. Aceasta inseamna ca producatorul pharma a creat o proteina care seamana intr-atat de mult cu adenozina, incat virusul nu o poate deosebi. Astfel, atunci cand el se munceste sa introduca in strung proteinele sale virale de baza, din greseala, ia de langa strung o adenozina falsa si ii da drumul productiei de noi virusuri cu un soft “virusat”.

Strungul incepe sa produca dar la capatul celalalt vor iesi numai rebuturi deoarece proteinele virale produse se tot rup pe masura ce ies din ribozom. Ceea ce este si mai frumos, este ca mintea umana s-a gandit sa construiasca o masura de contracarare a enzimei virale care repara proteinele din lantul ARN atunci cand le gaseste ca sunt defecte. In cazul nostru, remdesivirul a inlocuit, intr-o anumita pozitie, o legatura carbon-azot cu una carbon-carbon. Stim de la fibra de carbon cat de puternica este o astfel de legatura astfel incat enzima de reparare virala, si daca ar recunoaste legatura, tot n-ar putea-o rupe!

Concluzie:

Rezumand, virusul vine la strung si incepe sa introduca in acesta softul adica proteinele virale pe care ribozomul trebuie sa le copieze. Din intamplare, pe bancul de lucru se gaseste din belsug analog de adenozina. Virusul nu se prinde si cand vine momentul codarii adenozinei, el introduce in lant adenozina falsa pusa la dispozitie de remdesivir. Prin urmare ribozomul produce doar rebuturi si nu virusuri vii si astfel remdesivirul opreste multiplicarea virala.

Insa, oricat de multa satisfactie am avea ca batem virusul cu propriile arme adica virusam virusul, intr-o celula putem avea peste un milion de ribozomi, de exemplu, ceea ce ofera sansa coronavirusului de a gasi un ribozom pe care sa il programeze asa cum isi doreste si sa scape viu.

Acesta este unul dintre motivele, pe langa altele, pentru care remdesivirul nu este solutia ultimativa in lupta cu noul coronavirus si de unde rezulta contradictiile intre rezultatele diferitelor studii clinice care apar.

Urmatoarele luni ne vor spune cat de eficient este in realitate remdesivirul in COVID-19 si cu ce il putem asocia astfel incat sa oferim o sansa reala pacientilor aflati in stare grava.

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Imunitate, coronavirus, anticorpi,
Anterior
CAT TINE IMUNITATEA LA CORONAVIRUS?
Remdesivir, coronavirus,
Urmator
Asa lupta REMDESIVIR impotriva coronavirusului! EP. 1

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Asa lupta REMDESIVIR impotriva coronavirusului! EP. 2