Ambulanta neagra, mit sau realitate? CONCLUZIA EP. 3

Ambulanta neagra, mit sau realitate? CONCLUZIA EP. 3

Ambulanta neagra - ep 3

Ambulanta neagra, mit sau realitate? CONCLUZIA EP. 3

Concluzia despre ambulanta neagra.

In afara de "Ambulanta neagra, mit sau realitate? CONCLUZIA EP. 3"

Te-ar mai putea interesa si

Transcript

- tags: ambulanta neagra, copii, rapire, transplant organe, Doctor Mit,  -

 

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor in care am fost invatati sa credem. Astazi tragem concluzia legat de mitul ambulantei negre. Acest mit spune ca se pot recolta organe de la copii care sa fie transplantate unei persoane care a “ordonat” aceasta actiune.

In primele doua episoade din aceasta mini-serie am aratat, poate spre surprinderea unora, ca, raspunzand intrebarilor logice mitul poate fi adevarat. Asta insa doar in ceea ce priveste recoltarea de ficat de la copil. Rinichii, inima, plamanii ori sangele nu pot fi recoltate pur si simplu sau ar trebui sa rapesti in acelasi moment de la 4 la 100,000 de persoane pentru a avea sansa unei compatibilitati cu aceste tesuturi si organe. Iar cum mitul doar mentioneaza ca, din cand in cand, cate un copil e rapit, e clar ca rapitorii nu stiu prea multa imunologie!

Am ajuns la aceste concluzii raspunzand intrebarilor pe care le gasiti si pe doctormit.ro si care arata ca, da, poti face recoltare de organe intr-o ambulanta moderna, ca organele supravietuiesc la rece de la 6 la 36 de ore, ca in unele cazuri ai nevoie de compatibilitate de 100% intre donator si receptor si ca in altele nu e e musai si ca, la fel de bine, nu putem “rezolva” incompatibilitatea genetica intre doua persoane.

 

Copilului rapit i se recolteaza o portiune de ficat, e cusut si livrat inapoi?

Iar aceste informatii ne spun ca, real, mai putem discuta doar varianta de mit in care un copil e rapit, i se recolteaza o portiune de ficat, e cusut si livrat inapoi de unde a fost rapit. Ca doar asa e mitul, nu?

Raportandu-ne la lista de intrebari despre care vorbeam inainte, un asemenea transplant se poate face doar intr-un spital care are o echipa de transplant compusa dintr-o serie de specialisti: imunolog, chirurgi, anestezisti, asistenti medicali si nu numai. Deci ar trebui fie sa rapesti copilul din orasul in care se afla spitalul in care se afla internat pacientul fie sa transporti organul cu avionul.

Iar aici, vine vorba, cum o faci? Ca nu vrei sa treci ficatul prin raze X, nu? Atunci, il declari! Cui? Vamesilor si Politiei?!?

Deci am cam inchis posibilitatea ca mitul ambulantei negre sa fie real. Ar trebui fie sa mituiesti vreo 15 medici si asistente fie vamesii si Politia aeroportuara…

Dar hai sa raspundem si restului de intrebari ca sa ne relaxam complet.

 

Oricine poate face transplantul?

Lasand la o parte ca nu oricine poate face transplantul, si ca ai nevoie de medici faimosi, nu toate transplanturile reusesc. Ce faci cu cadavrul? Il scoti din spital si zici ca “s-a pierdut”? La morga spitalului va trece prin autopsie si, “dar ce-avem noi aicea? Un ficat de copil? Cum a ajuns aici?”. Si aici vorbim de alte persoane, de medici legisti, alti asistenti medicali si tot asa. Pana la urma mai bine iti construiesti un spital cu totul…

Dar transplantul a reusit. Pacientul e gata sanatos si zburda pe coclauri? In nici un caz! Dupa transplant, el trebuie sa monitorizeze evolutia organului si a sistemului sau imunitar. Iar asta o face in centre specializate unde trebuie sa dea cu subsemnatul, sa se regaseasca pe niste liste nationale si tot asa. Pai, daca nu e pe nici o lista, ce spune? Ca a gasit ficatul pe jos?

 

Cum se realizează transplantarea de organe?

Transplantarea de organe este o procedura incredibil de complicata si in care sunt implicate mai multe institutii si zeci de oameni. Este nevoie de asa ceva pentru a putea identifica un donator compatibil iar donatorul compatibil poate fi fie o persoana care, voluntar, cedeaza un organ fara de care poate trai in continuare, precum un lob hepatic sau un rinichi, ori o persoana aflata in moarte cerebrala de la care se pot recolta o multitudine de organe. Insa, in ambele situatii, pana la transplant, donatorului I se fac o groaza de investigatii, este pregatit atat el cat si primitorul astfel incat, la momentul potrivit, transplantul sa se faca imediat. Iar aceasta se poate doar daca ai o echipa care sa se ocupe de donator si una care sa se ocupe de receptor si un serviciu de ambulanta, inclusiv aeriana, care sa fie pus la dispozitia cazului.

 

Ambulanta neagra e mit sau realitate?

Rezumand, plecand de la faptul ca ar trebui sa rapesti pana la 100,000 de copii in acelasi moment pentru a gasi pe cineva compatibil si intelegand adevarata dimensiune a logisticii unui transplant, este evident acum tuturor ca mitul ambulantei negre este doar un mit si ca lipsa de cunoastere a notiunilor medicale este cea care permite nasterea unor asemenea credinte monstruoase!

Bucuros ca am disecat si acest mit, te las cu indemnul meu: intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!

 

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca de Celule Stem

Dr. Bogdan Ivanescu
Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Gama BeMe, acnee, tratament, vindecare,
Anterior
ACNEEA POATE FI INVINSA DE UN NOU LACTOBACIL
Ambulanta neagra - transpant organe ep 2
Urmator
Ambulanta neagra, mit sau realitate? EP. 2

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Ambulanta neagra, mit sau realitate? CONCLUZIA EP. 3