Cat traiesc virusii HPV, HIV, HTLV si gripal

Cat traiesc virusii HPV, HIV, HTLV si gripal

HPV, HIV, HTLV, virusii,

Cat traiesc virusii HPV, HIV, HTLV si gripal

Afla acum dara poti lua virusii HPV, HIV, HTLV, coronavirus sau gripa de pe obiecte.

 

In afara de "Cat traiesc virusii HPV, HIV, HTLV si gripal"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: virusii, HPV, HIV, HTLV, gripa, coronavirus, boli infectioase, Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa caut adevarul din spatele miturilor ce spun ca poti lua gripa in urma stranutului cuiva sau ca virusul HIV poate trai pe obiectele pe care le folosesc pacientii cu sindromul imunodeficientei umane dobandite adica SIDA.

Astazi vom expune informatii importante legate de virusurile gripale, HPV, adica virusul papiloma uman, HTLV, virusul implicat in leucemii si la final va voi spune la ce sa va asteptati din partea HIV.

Supravietuirea virusilor

Virusul gripal este cel ce provoaca pandemii adica infectii majore la nivelul intregului glob, o pandemie fiind mai mare decat o epidemie. Iar aceasta se realizeaza in ciuda faptului ca virusul gripal nu supravietuieste mai mult de o zi pe suprafete dure iar pe o batista nici macar 15 minute. Contagiozitatea lui imensa este data insa de faptul ca se transmite de la om la om prin aer si anume pe caile respiratorii si mucoase.

Nu uitati insa ca ne putem pazi de virusurile gripale prin vaccinare. In fiecare an, producatorii de vaccinuri realizeaza formule special dedicate tulpinilor virale asteptate a "zbura" printre noi in anul respectiv.

HPV? Cu siguranta, majoritatea femeilor stiu despre ce e vorba. Virusul papiloma uman este cel implicat in cancerul de col uterin. Din fericire acesta nu traieste mai mult de o saptamana in afara organismului si, mai mult, infectiozitatea lui scade mult in aceasta perioada. Dar, sa nu uitam, exista vaccinuri impotriva unora dintre cele mai temute tulpini ale sale! Iar acest vaccin este recomandat chiar si barbatilor si banuiti de ce 🙂

Cand vorbim despre HTLV vorbim despre un virus confundat la inceput de catre oamenii de stiinta cu HIV. Intre timp s-a dovedit ca nu sunt unul si acelasi lucru desi fac parte din aceeasi familie de retrovirusuri. Acest virus este unul dintre responsabilii pentru declansarea leucemiilor si limfoamelor la om. Pentru ca este un virus destul de misterios si doar cateva centre de studiu din lume il au sub lupa, ma rog sub microscopul electronic, nu am gasit o cifra exacta pe care sa v-o ofer legata de supravietuirea HTLV pe obiecte. Tot ce putem banui, data fiind familia lui, este ca human tissue leukemia virus, adica HTLV, nu traieste mai mult de o saptamana in afara corpului uman.

Transmiterea virusului HIV

Si acum am ajuns la cel mai periculos si mai interesant virus - HIV. Aici avem vesti bune: nu prea poti lua HIV de pe obiecte cu sange infectat deoarece virusul supravietuieste doar 6 zile pe acestea iar puterea lui de infectare este foarte-foarte scazuta. Insa, daca va intrebati de ce vorbim de milioane de infectati cu HIV, raspunsul este ca educatia sexuala este deficitara iar prezervativul nu prea e folosit.

Si, apropo, ceea ce spuneam inainte, ca nu prea poti lua HIV de pe obiecte cu sange infectat? Uitati de asta in cazul celor ce se drogheaza intravenos folosind aceeasi seringa. In cazul lor, riscul de infectare depaseste 90% adica este aproape sigur ca la a doua intepare, au luat HIV daca acesta era pe ac.

Si, spre deosebire de alte cazuri, nu exista nici un vaccin anti-HIV. De aceea, protectia in actul sexual este vitala si, nu reactionati exagerat daca v-ati taiat intr-un ciob 🙂

Curios sa afli si alte informatii interesante? Atunci viziteaza pagina de Facebook a emisiunii sau acceseaza doctormit.ro.

Intreaba si cerceteaza! si nu pierde Doctor MIT!

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem.

raceala, imbracatul copiilor,
Anterior
Adevarul despre raceala si imbracatul copiilor
guma de mestecat
Urmator
Guma de mestecat ramane 7 ani in stomac. Adevarat?

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Cat traiesc virusii HPV, HIV, HTLV si gripal