Spray natural anti tantari si capuse - Pediakid

Spray natural anti tantari si capuse - Pediakid

Pediakid, anti tantari si capuse,

Spray natural anti tantari si capuse - Pediakid

Afla despre aceste substante naturale anti tantari si capuse - Pediakid

In afara de "Spray natural pentru tantari si capuse - Pediakid"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: spray anti tantari si capuse, Pediakid, spray insecte natural, Doctor MIT, -

Transcript

Bine ați venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivănescu și mi-am propus să caut adevărul din spatele miturilor în care am fost învățați să credem: că poți suge veninul de șarpe de la locul mușcăturii sau că trebuie să urinezi pe locul în care te-a înțepat o meduză ca să scapi de durere.

Dacă despre primul subiect vom dezvălui adevărul într-un episod viitor la Doctor MIT, despre combinația urină – înțepătura de meduză am vorbit deja și am explicat de ce este o idee foarte nefericită.

În acest spirit, al găsirii celor mai bune soluții împotriva unor evenimente total neplăcute, vom vedea care este cea mai nouă și sperăm cea mai eficientă metodă de a scăpa de ceva ce ni se întâmplă în fiecare zi a anului începând de primăvara și terminând toamna: înțepătura de țânțar.

Înainte de a strâmba din nas și a spune că nu se compară mușcătura de șarpe cu cea de țânțar, ar trebui să ne uităm un pic la niște cifre: câți oameni mor din cauza injectării de venin și câți din cauza țânțarilor?

Iar statistica ne spune că în fiecare an mor 50,000 de oameni mușcăți de șarpe. Această este o cifră imensă, nu-i așa? Noi, aici, în România, nu prea ne temem de șerpi, având doar 3 specii veninoase, și alea cam nehotarate din punctul de vedere al veninului, așa că 50,000?!?

Totuși, dacă 50,000 vi se pare o cifră mare, atunci stați jos când vă zic ce reușește să facă țânțarul! Un milion.

Intepaturile de tantari

Da, un milion de oameni pe an mor din cauza bolilor transmise de înțepătura de țânțar iar principala boală este malaria!

Malaria? Ha! Păi asta nu e o boală de tropice?

Eu n-aș sta atât de relaxat pentru că malaria a fost eradicată în România deabia în 1965. Dacă ai fi trăit în anii aceia, nu era nimic ciudat să cazi la pat sau să mori de asemenea boală.

Dar hai să nu ne uităm la malarie, care, de altfel, are toate șansele să revină în zona temperat continentală odată cu încălzirea globală. Zic să ne aducem aminte de groaza care ne-a cuprins pe noi și, în special pe autorități în 1996 ori în 2016 când ne îngrozea țânțarul tigru care purta virusul meningo-encefalitei West Nile, virus care ucidea 10% dintre infectați, adică de 10 ori mai mult decât o face noul coronavirus – asta ca să vă dați seama de seriozitatea situației.

Și să nu uităm de ultimele Jocuri Olimpice, care erau cât pe ce să nu se mai țină din cauza țânțarilor ce transmiteau virusul Zika către gravide. Această infecție aproape negreșit ducea la nașterea unui bebeluș cu creierul nedezvoltat, stare incompatibilă cu viață.

Iar toată această poveste, după cum spuneam, se petrece pe fondul încălzirii climei care favorizează prelungirea sezonului unei alte prietene de-ale noastre care provoacă tot o encefalită.

Va gândiți la cine mă gândesc și eu? Cineva care se hrănește ca și țânțarul tot cu sângele nostru doar că nu zboară ci stă prin iarbă?

Muscatura de capusa

Exact! Este vorba despre căpușă, insecta ce provoacă boala Lyme, cu care România se confruntă din ce în ce mai des.

Și atunci se naște întrebarea: ce putem face ca să ne păzim de dușmanii care zici că vin de peste tot, și din aer și de pe sol?

Păi putem lua măsuri extreme: cumpărăm plasă de țânțari, ardem iarba din curtea pe care apoi o betonăm și ne petrecem viața între patru pereți. Sau, varianta cea mai inteligentă, ne întoarcem la natură și folosim ceea ce ea însăși ne-a pregătit ca soluție atât împotriva țânțarilor cât și a căpușelor.

Evident că întotdeauna vom prefera o soluție naturală uneia chimice dacă are același efect sau mai bun. Și asta nu pentru că am avea ceva împotriva chimiei însă, de principiu, ce vine direct din natură este mai prietenos cu organismul nostru dar și cu mediul înconjurător.

Iar soluția la care mă gândesc eu astăzi, legat de evitarea mușcăturilor de țânțari și căpușă, conține doar substanțe naturale: uleiuri esențiale și geraniol.

Spray anti tantari si capuse - Pediakid

Acest geraniol este ingredientul secret în lupta eficientă împotriva țânțarilor și căpușelor. Geraniolul este un monoterpenoid și un alcool în același timp. Combinația între componenta terpen și cea hidroxil conferă geraniolului niște caracteristici speciale: el este folosit, de exemplu, de către albine pentru a-și marca stupul și a reveni corect acasă pe baza mirosului său și, la fel de bine, țânțarii și căpușele, când simt acest miros, fug mâncând pământul. Mă rog, nu chiar așa dar ați înțeles ideea.

Recapitulând, astăzi am învățat că putem lupta eficient împotriva țânțarilor, fie că sunt anofeli, tigru ori neaoș românești și a căpușelor de orice nație, folosind soluții naturale ce aduc laolaltă atât uleiuri esențiale cât și geraniol!

Pentru alte subiecte de actualitate și mituri disecate vizitează doctormit.ro!

Întreabă și cercetează! Și nu pierde, Doctor MIT!

Acest episod va este oferit de Pediakid Bouclier.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Alloga
Anterior
PROMOVAT PRIN DOCTOR MIT – ALLOGA
ruptura ligamentului incrucisat
Urmator
RUPTURA DE LIGAMENT INCRUCISAT ANTERIOR (2)

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Spray natural anti tantari si capuse - Pediakid