Psihoterapeut Anca Nicoiu-Suteu

Psihoterapeut Anca Nicoiu-Suteu

"<yoastmark

Sunt schema therapist, psihoterapeut cognitiv-comportamental, trainer autorizat, acreditata in tehnica brainspotting.
Terapia schemelor este o abordare terapeutica complexa ce a venit in completarea psihoterapiei cognitiv-comportamentale, utilizand elemente din multiple alte forme de psihoterapie. Schema reprezinta un pattern pe care persoana il impune asupra realitatii cu scopul de a o explica si pentru a-si putea ghida raspunsurile.

O buna parte din scheme se dezvolta in copilarie ca rezultat al experientelor negative de zi cu zi ce apar in relatia copilului cu figurile de atasament, rezultand din nesatisfacera adecvata a nevoilor emotionale de baza ale copilului. Persoana intra cu schemele si in viata adulta, chiar daca nu mai sunt aplicabile.

Despre Brainspotting

Tehnica brainspotting reprezinta un instrument neurobiologic menit sa vina in sprijinul vindecarii de somatizari. Dupa cum spune si Gabor Maté in cartea ,,Cand corpul spune nu: costul stresului ascuns’’ - ,,Cand nu acorzi atentie semnalelor emotionale, corpul tau spune: ,,OK, iata cateva semnale fizice pentru tine’’. Daca nici lor nu le acorzi atentie, atunci intr-adevar te afli intr-o mare dificultate.’’

Colaborez de 5 ani cu o clinica de nutritie (Smart Nutrition) unde ofer sprijin terapeutic persoanelor care doresc sa slabeasca; cu probleme de mancat pe fond emotional; mancat compulsiv; bulimii sau anorexii. Am construit multiple instrumeste terapeutice menite sa ajute clientii sa descopere cum au ajuns sa dezvolte o relatie nesanatoasa cu mancarea pentru ca ulterior sa puna bazele unui stil de viata sanatos.

In 2022 am lansat ,,Jurnalul Mamei – Aventurile unei femei in primul an de maternitate’’. A fost conceput special pentru tinere mame cu scopul de a le oferi un sprijin real intr-o etapa a vietii in care au loc multiple schimbari majore, atat in cadrul familiei, cat si al cuplului. El reprezinta un instrument de autocunoastere si dezvoltare personala ce se desfasoara pe parcursul unui an.

Actul de a scrie in jurnal reprezinta un moment pe care ti-l dedici tie, o pauza de autodescoperire. Astfel ajungi sa integrezi experienta de zi cu zi, ii dai un sens, o lasi apoi sa treaca pentru a face loc noilor experiente, fara a ramane blocata in trecut sau pierduta intr-un viitor probabil. Poti ajunge sa constientizezi diferite pattern-uri autodistructive, sa le descoperi originile si motivul pentru care ai ajuns sa le implementezi pentru ca ulterior sa iti faci un plan de a iesi din ele deoarece te impiedica sa traiesti liber.

Oricine poate beneficia de pe urma psihoterapiei. Psihoterapeutul poate fi un sprijin real in momente cruciale in care ai nevoie de un stalp sigur ce te sutine in procesul tau de autodescoperire.

***

Din anul 2022, psihoterapeut Anca Nicoiu-Suteu este un important contribuitor al platformei medicale Doctor MiT.

Dr. Bogdan Ivanescu
Dr. Bogdan Ivanescu

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

LGBT, variola maimutei, tvr2, e vremea ta,
Anterior
LGBT & “variola maimutei”
BioSil, colagen, Rodica Olteanu,
Urmator
BioSil poate genera colagen personalizat

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Psihoterapeut Anca Nicoiu-Suteu