Nutr. Elena Cosbuc

Nutr. Elena Cosbuc

Elena Cosbuc este Consultant in Nutritie Holistica, Fitoterapeut si Corporate Wellness Coach.

Nutr. Elena Cosbuc
Nutr. Elena Cosbuc

Elena este certificata de Ministerul Muncii si Educatiei ca si terapeut in terapii complementare, nutritie si fitoterapie, si de Spencer Institute SUA ca si Corporate Wellness Coach. Misiunea sa este sa ajute oamenii sa traiasca o viata mai sanatoasa, mai fericita si mai implinita printr-o alimentatie diversificata si bogata in nutritenti, miscare fizica regulata si o gandire pozitiva.

Cu un background de peste 15 ani in companii multinationale, Elena s-a specializat in nutritie si fitoterapie din dorinta de a sustine angajatii sa beneficieze de programe de preventie, prin care sa deprinda un stil de viata sanatos, bazat pe dieta mediteraneana, miscare fizica si mindful eating.

Elena a ales ca punct de referinta in munca sa dieta mediteraneana, numita de specialistii de la US News & World Report ca fiind cel mai sanatos stil de viata din lume. Dieta mediteraneana a explodat in popularitate in ultimii ani si in Romania, si nu este greu de imaginat de ce: aduce multiple beneficii pentru sanatate, de la sanatatea inimii la prevenirea cancerului si încurajarea exercitiilor fizice.

Spre exemplu, un studiu amplu efectuat la peste 20.000 de adulti a constatat ca persoanele care urmeaza o dieta mediteraneana sunt mult mai putin susceptibile de a dezvolta boli de inima. De asemenea, o analiza din Frontiers in Nutrition a analizat 12 studii privind dieta mediteraneana si sanatatea creierului si a concluzionat ca „exista dovezi încurajatoare ca urmarea dietei mediteraneene este asociata cu îmbunatatirea cognitiei, incetinirea declinului cognitiv sau reducerea conversiei la boala Alzheimer.”

Nutr. Elena CosbucConform ultimelor studii, programele de nutritie si wellness desfasurate in companii pot ajuta la cresterea performantei intelectuale si a concentrarii, pot reduce semnificativ numarul de zile de concediu medical al angajatilor si pot creste satisfactia si implicarea angajatilor la locul de munca.

Printre temele abordate de Elena pentru angajatii din companii se numara hrana pentru performanta si concentrare, hrana pentru imunitate, stare de bine si sanatate deplina, nutritia la nivel celular, cum sa invingem sedentarismul si sa ne luam viata inapoi, detox pentru oameni ocupati, mancatul emotional, sanatatea mamicilor si diversificarea bebelusilor, ateliere de gatit creativ si multe altele.

 ***

Din anul 2023, nutritionistul Elena Cosbuc este un important contribuitor al platformei medicale Doctor MiT.
Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

DIGIPEDIA, limitele umanului,
Anterior
DIGIPEDIA Stiinta: despre limitele umanului #1
droguri, nootropice, microdosing, TvBreak,
Urmator
TVBreak #4: Droguri in scoli

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Nutr. Elena Cosbuc