Afla pentru ce hepatite avem tratament!

Afla pentru ce hepatite avem tratament!

Hepatite, virusuri,

Afla pentru ce hepatite avem tratament!

In acest episod vei afla pentru ce hepatite exista tratament si cum se transmit aceste virusuri si metode de preventie.

Stii ce hepatite putem evita prin vaccinare ori chiar vindeca?

Urmareste acest episod pentru a afla raspunsurile!

In afara de "Afla pentru ce hepatite avem tratament!"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: hepatite, tratament, virusuri hepatice, vaccin, boli infectioase, Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa aduc in fata voastra atat adevarul din spatele miturilor medicale in care am fost invatati sa credem cat si cele mai interesante informatii medicale pe care le cautati!

Intr-un episod anterior din seria dedicata hepatitelor am aflat ca sufixul-ita inseamna inflamatie. Deci in cazul nostru hepatita este o inflamatie a ficatului si ca hepatitele pot avea mai multe cauze: mecanice, toxice, autoimune, genetice si virale. Am aflat ca in cazul celor virale exista 5 tipuri de virusuri care insa pot da doar 4 tipuri de hepatite pentru ca virusul delta nu poate exista decat in co-relatie cu virusul de tip B si ca mortalitatea in hepatitele virale merge de la 0,5% pana la 20%.

In episodul de astazi aflam cum se iau aceste virusuri, daca exista vreun vaccin impotriva lor ori vreun tratament.

Virusurile hepatice pot fi contractate:

  1. pe cale fecal-orala
  2. 2. Prin sex neprotejat
  3. prin transfuzii de sange sau prin utilizarea de seringi infectate sau
  4. 4. Pe toate aceste cai

V-am intrebat aceasta pentru a va readuce aminte ca virusurile hepatice sunt atat de variate incat acopera intreg acest spectru de transmitere.

Hepatita A si E se iau pe cale fecal-orala si au si cea mai mica rata de deces - de pana la 0,5% asta daca nu cumva infectia cu virus de tip E s-a produs la o gravida caz in care riscul de deces urca enorm, pana la 20%.

Hepatita de tip B si D se ia prin contact sexual neprotejat, produse de sange ca in transfuzii sau pe cale verticala de la mama la fat. Riscul de transmitere in acest caz, fara tratament, este de 90%. Si, sa nu uitam ca virusul hepatic de tip B este de pana la 100 de ori mai infectios decat virusul HIV!

Hepatita de tip C se transmite aproape exclusiv prin sange contaminat ca in transfuzii, tatuaje, in tratamentele stomatologice ori in utilizarea de droguri injectabile. Evident aici vorbim de situatii in care se incalca regulile de igiena sau cele ale bunului simt. Ca picanterie, daca o pot numi asa, Egiptul este tara cu cea mai mare prevalenta a virusului HCV in populatie, in parte din cauza nerespectarii masurilor de igiena din domeniul stomatologic.

Ajungand la tratament, in cazul tuturor hepatitelor exista o solutie terapeutica care poate reduce si, in unele cazuri vindeca intr-un anumit procent infectia virala. Din pacate nu pentru toate tipurile virale exista un tratament specific si, de aceea, si rata de succes nu este de 100% asa cum am spera.

Vaccin hepatite

Intrebarea pe care o pun acum va testeaza cunsotintele generale. Pentru prevenirea carui tip de infectie virala exista vaccin?

  1. A si B
  2. tip A, B si D
  3. A, B, D si E sau exista vaccin impotriva tuturor virusurilor
  4. Adica A, B, C, D si E

Daca ati ales ultima varianta inseamna ca sunteti optimisti. Din intreaga enumerare trebuie sa scoatem litera C pentru ca inca nu avem un vaccin pentru aceasta infectie virala.

Asa ca va invit sa profitati de acest avans al stiintei si sa va vaccinati voi si copiii vostri cel putin impotriva hepatiteti A si B.

Ar trebui sa stiti ca, in afara programului national de vaccinare la nastere anti-hepatita B, exista un vaccin simplu anti-hepatita A si unul combinat anti-hepatita A si B pe care vi-l recomand din toata inima pentru complianta pe care o implica.

Rezumand, astazi ati aflat ca hepatitele virale au cai de transmisie variate, de la cea fecal-orala la cea sangvina, ca unele virusuri se pot transmite de la mama la fat. Ca exista tratamente ce se lupta cu destul de mult succes impotriva acestor virusuri. Si ca, cel mai important, avem vaccinuri pentru 4 din cele 5 virusuri hepatice care exista pe acest pamant.

In episodul urmator aflam cum sa recunoastem repede cu ce tip de hepatita ne confruntam dupa semnele si simptomele specifice si cum putem testa aceasta.

Pana atunci insa va invit sa accesati doctormit.ro si sa vizitati pagina de Facebook a emisiunii!

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MI!

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

hepatite, mortalitate,
Anterior
Stii care este mortalitatea in hepatite?
Castigatoarea tombolei
Urmator
Castigatoarea tombolei Doctor MIT

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Afla pentru ce hepatite avem tratament!