Dr. Vlad Teodor Berbecar

Dr. Vlad Teodor Berbecar

Dr. Vlad Teodor Berbecar
Dr. Vlad Teodor Berbecar

Dr. Vlad Teodor Berbecar este absolvent al Facultatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, promotia 2013. Si-a desfasurat stagiul de pregatire profesionala la Institutul Clinic Fundeni, devenind medic specialist in Medicina Interna, si ulterior, Doctor in Stiinte Medicale sub indrumarea Prof. Dr. Gabriel Mircescu si a Prof. Dr. Ismail Gener.

Inca din facultate a prezentat abilitati organizatorice deosebite, cand, alaturi de colegi devotati a pus bazele Asociatiei Caravana cu Medici – ONG ce si-a propus imbunatatirea accesului la servicii medicale persoanelor defavorizate din mediul rural. Activitatea desfasurata cu dedicatie a dus 8 ani mai tarziu la formarea unui nou model de acordare de servicii medicale, Asociatia Caravana cu Medici devenind un exemplu la nivel la national de bune practice, ajungand sa fie reprezentata prin 7 filiale in principalele orase universitare din tara si desfasurand peste 150 de caravane prin care au beneficiat de servicii medicale gratuite zeci de mii de oameni.

Acest model prin care se imbunanateste accesul la servicii medicale pentru populatia rurala, defavorizata din punct de vedere economic si social, l-a determinat sa propuna un nou model legislativ de acordare de servicii medicale – Lege ce a fost ratificata in Parlament si promulgata in 2022 sub denumirea de Legea Asistentei Medicale Mobile.

In contextul unei dedicari asidue si continue fata de binele aproapelui in toate formele sale: medicala, sociala si legala, domnul doctor Vlad Berbecar si-a continuat munca adaugandu-si abilitatilor sale si competenta de ultrasonografie generala. Aceasta competenta ii ofera posibilitatea evaluarii integrale si stabilirea diagnoticului si a planului de tratament.

Recunoasterea muncii sale in folosul oamenilor defavorizati i-a fost adusa prin multiplele premii castigate in cadrul organizatiilor umanitare.

Empatia, grija fata de aproape si dorinta de a-si trata pacientii ca pe sine insusi il fac un medic dedicat meseriei pe care a ales-o inca din facultate.

***

Din anul 2023, dr. Vlad Teodor Berbecar este un important contribuitor al platformei medicale Doctor MiT.
Dr. Bogdan Ivanescu
Dr. Bogdan Ivanescu

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

Celula umana, celule stem, Felician Stancioiu,
Anterior
Tipuri de celule stem utilizate in mod curent
Dr. Cristina Berbecar-Zeca, chirurgie plastica, estetica, microchirurgie reconstructiva,
Urmator
Dr. Cristina Berbecar-Zeca

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Dr. Vlad Teodor Berbecar