Cand se termina pandemia? PART. 2

Cand se termina pandemia? PART. 2

Pandemia, COVID-19,

Vrei sa stii cand se termina pandemia?

Poti afla exact circumstantele in care se termina pandemia de COVID-19 urmarind aceasta mini-serie Doctor MIT.

In afara de "Cand se termina pandemia? PART. 2"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: cand se termina pandemia, COVID-19, vaccinare, coronavirus, Clinica Doctor MIT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MIT! 

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa aflu adevarul din spatele miturilor in care am fost invatati sa credem: ca degeaba ne vaccinam ca si aia vaccinatii fac COVID sau ca vaccinul da infertilitate transmisa la 3 generatii!

Acum asta cu cele 3 generatii infertile te face sa te intrebi cum apare generatia a doua daca prima este infertila. Nu mai vorbesc despre cum generatia a doua, care nu a aparut pentru ca generatia intai cica e infertila, ar putea sa fertilizeze pe cineva ca sa produca generatia a treia. Dar totul e ok pentru ca generatia a patra nu mai e infertila si, dupa ce a aparut din senin, se va putea reproduce si ea mai departe si va putea refuza relaxata vaccinarea pentru ca, pana la ea, a disparut pandemia…

Lasand gluma la o parte, ca asta e, o gluma, nu (?), haideti sa vedem cand scapam, pe bune de pandemie.

Recapitulam pe scurt ceea ce am povestit in prima parte a acestei mini-serii:

 1. Ca pandemia are un agent infectios, noul coronavirus, cu un R, indice de contagiozitate incredibil de inalt, care se apropie de cel al pojarului
 2. O pandemie se opreste cand se epuizeaza rezervorul viral din populatie
 3. Ca ne putem imuniza pe 2 cai, ca sa epuizam acest rezervor viral: a) Pe cale naturala si b) Pe cale vaccinala
 4. Am aflat ca imunizarea naturala este lenta si ca cea vaccinala este rapida

Si am aruncat o idee in episodul trecut si anume “daca reusim sa ne imunizam la timp”.

De ce la timp? De ce viteza de imunizare ar conta? Daca am trece, incet, prin boala cu totii, nu e suficient? Adica daca in urmatoarele 18 luni intreaga populatie, inca neimunizata a Romaniei, ar trece prin boala, nu s-ar opri pandemia de la sine?

Raspunsul direct si simplu este un mare NU!

Cat dureaza imunitatea dupa COVID-19

De ce? Pentru ca, lasand la o parte cei peste 125,000 de morti care ar urma, din ceea ce stim pana la aceasta ora, imunitatea post COVID-19 tine:

 1. Toata viata
 2. 6 si 8 ani
 3. Intre 6 si 8 luni sau
 4. De fapt nu obtii nici o imunitate si poti face din nou boala, oricand

Ei bine, raspunsul corect este al treilea. Coroborand antigenicitatea naturala a coronavirusurilor cu aparitia variantelor noi de coronavirus, rezulta ca avem o imunitate eficienta pentru mai putin de un an.

Daca ne uitam ca doza a treia este recomandata la 6 luni de la vaccinare si la istoria Israelului, care a avut o crestere a cazurilor in septembrie 2021 dar si o scadere brusca dupa boost. Putem considera ca in cele 18 luni necesare trecerii prin boala a restului de romani, doua treimi dintr-acestia n-ar mai prezenta imunitate si ar lua-o de la capat. In aceeasi situatie s-ar afla si cei 30% deja vaccinati. Daca nu ar face constant boost-urile sau doza a 3-a, a 4-a a mia, ar fi descoperiti si ei.

Imunizarea si mortalitatea

Tradus altfel, pana se imunizeaza cei din valul 5, cei din valul 3 sunt descoperiti in fata virusului si s-ar infecta. Vestea buna este ca nu toti si ca epidemia s-ar stinge in acest fel cam in 3-4 ani in mod natural. Numai ca vestea foarte proasta este ca marele risc e:

 1. Ca mor prea multi oameni intre timp
 2. Apar variante noi virale
 3. Unii se infertilizeaza pentru 3 generatii succesive sau
 4. Ca semnalul 5G al vaccinatilor este prea puternic

Lasand gluma sau ironia la o parte, desi punctul 1 este tragic, mai tragic este punctul 2 pentru ca el garanteaza un numar mare de decese. Cu cat are la dispozitie mai multe corpuri de infectat, cu atat virusul va avea sansa statistica sa muteze intr-unul care:

 1. Va fi mai infectios
 2. Va rezista mai bine la caldura deci nici vara nu ne va mai salva
 3. sau va avea o perioada de incubatie mai lunga deci asimptomaticii il vor da mai departe fara ca nimeni sa stie
 4. Si care va infecta mai multi copii

In concluzie, daca nu ne vaccinam, in realitate nici in 4 ani nu scapam de pandemie pentru ca virusul va muta.

Daca ne vaccinam pana la 70% din populatie iar restul vaccinatilor isi asigura boost-ul vaccinal, vom scapa de pandemie pana in mai anul urmator. A doua jumatate a anului viitor, 2022, va putea fi una fara restrictii, fara morti si cu normalitate. 

Vaccinati-va! Si nu ratati Doctor MIT!

Pentru alte informatii despre virusuri ori pandemia de COVID-19 acceseaza doctormit.ro

Acest episod va este oferit de Stem Sure .

Dr. Bogdan Ivanescu
Dr. Bogdan Ivanescu

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

WAFAA HELMI AYESH
Anterior
Dr. WAFAA HELMI AYESH
Pandemia, COVID-19,
Urmator
Cand se termina pandemia? PART. 1

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Cand se termina pandemia? PART. 2