Vaccinarea ROR = autism! mit sau realitate?

Vaccinarea ROR = autism! mit sau realitate?

vaccinarea, autism,

Vaccinarea ROR = autism! mit sau realitate?

Afla acum care este adevarata legatura dintre vaccinarea ROR si autism la copii.

De 20 de ani umbla vorba ca vaccinarea ROR declanseaza autismul la copiii mici.

Astazi va spun, cu subiect si predicat si fara nici o frica, care este adevarul din spatele acestei situatii!

In afara de "Vaccinarea ROR = autism! mit sau realitate?"

Te-ar mai putea interesa si

- tags: vaccinarea ROR, autism, boli infectioase, sistem nervos, copii, sistemul imunitar, Doctor MiT, -

Transcript

Bine ati venit la Doctor MiT!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu si mi-am propus sa aflu adevarul din spatele miturilor medicale in care am fost invatati sa credem.

Relatia dintre vaccinare si autism este un subiect fierbinte al ultimelor decade care a fost argumentat stiintific in 1998 de catre o prestigioasa revista medicala, The Lancet, prin publicarea unui articol ce arata o legatura de directa cauzalitate intre vaccinarea anti-ROR si dezvoltarea autismului in cazul copiilor ce treceau prin aceasta vaccinare.

Data fiind importanta subiectului, va promit ca la finalul acestui episod veti cunoaste toate argumentele importante care va vor ajuta sa decideti daca acest mit este fals sau real!

Si, ca de obicei, incepem cu baza. Ce este autismul?

 1. O afectiune cardio-pulmonara
 2. o afectiune a dezvoltarii neuronale
 3. boala din sfera gastro-enterologiei sau
 4. boala a sistemului osos?

Evident ca ati raspuns corect: autismul este legat de afectarea dezvoltarii neuronale, care se manifesta la copii prin tulburari de interactiune sociala si comunicare si adesea prin comportament repetitiv.

Pentru ca am vorbit despre un studiu stiintific, haideti sa ne reamintim faptul ca, pentru a fi credibil, un studiu se realizeaza pe un lot semnificativ de subiecti. Ce volum de pacienti este considerat ca fiind relevant statistic?

 1. zeci
 2. sute
 3. cel putin o mie de subiecti sau
 4. zeci de mii?

Raspunsul corect este o mie. Retineti cifra 1,000 ca aratand relevanta statistica.

Mergand mai departe, haideti sa vedem, in cazul studiului nostru, cati pacienti au fost cuprinsi in lotul ce urma sa demonstreze ca vaccinarea duce la autism?

 1. 12
 2. 234,
 3. 1,000 sau
 4. 67,000 de pacienti?

Mi-e teama ca v-a fost greu sa ghiciti raspunsul. Din pacate raspunsul corect este 12.

Daca v-a socat aceasta, asteptati ca mai avem.

De pe ce sectie credeti ca au fost racolati cei 12 copii inclusi in studiu?

 1. de pe sectia de neurologie
 2. Cea de psihiatrie
 3. a fost un lot de pacienti supervizati psihologic sau
 4. De pe o sectie de gastro-enterologie

Daca ne-am astepta ca specialitatea clinica neurologie sa fi pus la dispozitia studiului acesti pacienti, ei bine, ne-am insela! Racolarea pacientilor a fost facuta de pe o sectie de gastroenterologie unde acestia fusesera internati nu pentru manifestarile pe care le implica in mod normal autismul ci pentru probleme de la dureri de burta la scaun moale.

Desi mai avem de aflat lucruri interesante pentru a ajunge la o concluzie ferma, haideti sa rezumam ceea ce am aflat pana aici: un studiu medical vizand o boala neurologica a fost realizat pe 12 subiecti racolati de pe o specialitate clinica precum gastro-enterologia si a concluzionat ca autismul este provocat de catre vaccinarea ROR.

Desi probabil ca ne indoim de pe acum asupra soliditatii acestui mit, sa fim curiosi si sa mergem mai departe.

Daca vaccinarea anti rubeola-rujeola-oreion este periculoasa, cu ce ar putea fi aceasta inlocuita?

 1. Cu antibiotice
 2. cu antivirale,
 3. un stimulent imunitar specific sau cu
 4. un tratament genic?

In viziunea unui medic britanic, asa cum facut-o acesta publica, ar fi mai sigur ca vaccinarea sa fie inlocuita la copii cu administrarea a unui stimulent imunitar specific ROR.

Poate ca nu este o idee atat de rea. Sa vedem cine detinea brevetul pentru acest stimulent imunitar specific?

 1. Dr. Goldfinger
 2. Dr. Greenthumb
 3. domnul Dr. Evil sau
 4. domnul doctor Wakefield.

In acest caz este vorba despre domnul doctor Andrew Wakefield.

Si pentru ca este important sa legam lucrurile intre ele si sa ne apropiem de intelegerea intrigii romanului politist, sa vedem cine este autorul studiului impotriva vaccinarii ROR? Daca am alege aceasi lista de suspecti, cred ca v-ati prinde ca marele castigator al conflictului de interese este tot domnul doctor Andrew Wakefield.

Ca urmare a publicarii acestui studiu de catre Doctorul Wakefield cu cat credeti ca a scazut vaccinarea ROR in Marea Britanie? Va raspund eu: aproape 40% dintre parintii din Marea Britanie au refuzat vaccinarea copiilor lor.

Cum era si firesc imediat a crescut numarul de cazuri de boli din grupa rubeola, rujeola, oreion. De cate ori, credeti ca s-au inmultit cazurile de boli ROR?

 1. de 2 ori
 2. 3 ori
 3. de 13 ori sau
 4. 37 de ori?

Din nefericire cazuistica s-a inmultit de 37 de ori, notandu-se totodata si primele decese din 1992 pana in anii 2000.

Vaccinul ROR

Cum era si firesc autoritatile au incercat sa certifice rezultatele studiului anti-vaccinare ROR. Aceasta a dus la descoperirea unor foarte mari probleme legate de studiu in sine. Care dintre urmatoarele variante au fost principalele nereguli descoperite de catre autoritati in legatura cu studiile doctorului Wakefield?

 1. Falsificarea de date
 2. interpretari false ale datelor
 3. declaratii mincinoase ale martorilor sau
 4. Toate acestea

Cred ca incepe sa va fie clar: toate aceste probleme grave au fost descoperite in cadrul studiului impotriva vaccinarii ROR. Prin urmare autoritatile l-au tras la raspundere pe doctorul Wakefield astfel incat acestuia i-a fost retras dreptul de practica in Marea Britanie si in Statele Unite si a fost concediat de la Royal Free Hospital pentru ca, asociind tulburarile gastro-intestinale cu autismul, in baza unui studiu realizat pe un lot de 12 copii, falsificand datele, utilizand martori mincinosi si interpretand fraudulos rezultatele, a afirmat intr-o revista de renume si in diferite congrese, ca vaccinarea ROR a copiilor duce la autism si ca se recomanda inlocuirea acestei vaccinari cu administrarea unui stimulent imunitar specific ROR al carui brevet, din intamplare, il detinea in mod privat.

Asa cum un ziarist a afirmat in 2011, aceasta a fost cea mai daunatoare sarlatanie a ultimilor 100 de ani, deci mitul conform caruia vaccinarea duce la autism este fals!

Curios sa afli adevarul despre alte mituri medicale? Atunci viziteaza pagina de Facebook a emisiunii sau acceseaza doctormit.ro.

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MIT!

O emisiune oferita de Stem SURE - Banca Engleză de Celule Stem.

Doctor MiT

Doctorul Bogdan Ivanescu este co-fondator al bancii de tesuturi umane StemSure (2009), fiind implicat in primul transplant de celule hematopoietice din Romania. Totodata este creatorul platformei medicale Doctor MiT (2013), asumandu-si astfel rolul de a valida sau de a desconspira miturile medicale in care am ajuns sa credem si gazda documentarului romanesc de biotehnologie Biocod realizat de catre DIGI World. Este promotor al celor mai noi tehnologii medicale aparute la nivel mondial precum Rigenera si un fervent sustinator al cauzei ce promoveaza masurile ecologice pentru limitarea efectelor incalzirii globale. In acest sens compania pe care a fondat-o planteaza cate un copac pentru fiecare copil pentru care parintii aleg sa recolteze celule primordiale la nastere. Este membru al echipei studiului clinic ce implementeaza in Romania transplantul cu celule recoltate la nastere pentru tratarea autismului la copii.

lactate,
Anterior
Verifica asta cand cumperi lactate!
culoarea puroiului
Urmator
Stii ce ar trebui sa iti spuna culoarea puroiului?

Intreaba-ma!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*  *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Back
SHARE

Vaccinarea ROR = autism! mit sau realitate?