Parfumurile cu feromoni - cat de eficiente sunt? #149

Parfumurile cu feromoni - cat de eficiente sunt? #149

Bine ati venit la Doctor MiT – Medicina pe limba ta!

Sunt doctor Bogdan Ivanescu și mi-am propus sa va aduc cele mai noi si mai interesante informatii medicale.

Daca data trecuta am aflat de ce nu ne putem misca urechile precum cainii ori caii, azi vreau sa vorbim despre feromoni.

Stiti reclamele din care afli ca, daca te dai cu parfumul X ce contine feromoni, vei avea un succes nebun in fata sexului opus?

Ei bine, ce sunt feromonii si de ce ti-ar creste atractivitatea in ochii celorlalti?

Feromonii sunt niste semiochimicale adica substante cu rol de semnalizare. Unii au rol de eliberare, adica induc un raspuns imediat, iar altii sunt primeri adica determina modificari pe termen lung. 

Ca sa vedeti diferenta, feromonii de eliberare produc un raspuns de natura sexuala ori de fuga de pericol pe cand cei de imprimare sunt responsabili cu sincronizarea ciclului menstrual la femei.

Stiati ca se poate asta? Daca vreti, povestim intr-unul dintre episoadele viitoare!

Revenind la feromoni, ei sunt sexuali, de alarma, de agregare adica de adunare la un loc a membrilor unui grup, de marcaj teritorial si de recunoastere sociala cum e cazul la albine.

Evident ca in cazul parfumierilor, vorbim de feromonii sexuali cu rol in atragerea partenerului. Deci, pe scurt, te dai cu parfum cu feromoni si devii atractiv sexual pe loc indiferent cat de urat mananci, vorbesti ori te comporti.

Am putea incheia acest episod aici daca n-am avea o veste proasta pentru cei ce fac reclama la asa ceva. Receptorul care simte feromonii, Organul Vomero Nazal sau Organul lui Jacobson este bine-merci prezent la animale insa la noi este vestigial. Adica e ca apendicele. Mai e dar e degeaba. Si ca fie sigura natura, ne-a inhibat si toate genele corelate cu acest receptor legat de atractia sexuala.

De ce? Pentru ca acum 30 de milioane de ani stramosii nostri s-au sofisticat si au inceput sa comunice verbal si sa inteleaga expresiile faciale. Deci nu au trebuit sa se mai miroasa unii pe altii.

Ceea ce va sfatuiesc si eu pe voi: nu e nevoie sa ne mirosim la subtioara - sau mai rau! Sa pastram banii de feromoni pentru igiena si educatie. E suficient pentru a fi atractiv!

Intreaba si cerceteaza! Si nu pierde Doctor MiT!

 

Te-ar mai putea interesa si

- tags: Medicina pe limba ta, feromoni, semiochimicale, atractivitate, feromoni sexuali, parfumuri cu feromoni, Organul Vomero Nazal, Organul lui Jacobson, feromoni și comportament, comunicare nonverbală, comunicare umană, evoluție umană, KISS FM, Doctor MiT, -

DIGIPEDIA, microchirurgie, Earl Owen, Dr. Dragos Zamfirescu,
Previous post
Digipedia: Microchirurgia – arta de a da viata din nou
Next post
Sincronizarea ciclului menstrual - stii de ce se intampla? #150

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back
SHARE

Parfumurile cu feromoni - cat de eficiente sunt? #149